|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vprašanja
6.8.2007 8:51:49   
Anonimen
Čao mamice v pričakovanju...tudi jaz sem končno med vami...sicer šele na začetku saj bom, če bo vse ok, spadala med marčevke.

Ker je zame to prvič si belim svojo glavo z marsičem. Odkar sem noseča imam težave  s pritiskom in včasih v mirovanju se mi zdi, da mi srce bije hitreje kot običajno. Ima katera oz. je imela katera podobne težave?

Zanima me tudi ali lahko hodim v hribe...take easy variante brez naporov ali je bolje, da to ne počnem.

Rada bi si prebrala kakšno knjigo, ki bi imela veliko koristnih nasvetov za nosečnost. Poznate kakšno?

Uživajteuser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vprašanja
6.8.2007 9:36:31   
Ana Luna
Anonimna, tudi jaz sem prvič noseča in tudi jaz spadam med marčevke. Pa sva že dve! user posted image user posted image
No, kar se tiče pospešenega bitja srca - vse normalno, pljuča se prilagajajo našim povečanim potrebam po energiji. Telo sprejema več kisika, tako da se zmogljivost pljuč poveča za pribl. 40%. Posledično tudi hitreje dihamo. Mene moj mož heca, da sem kot slonček ... user posted image
Hribi - dovoljene ture do 2000m, seveda zmeren tempo, morda za korak počasneje. Če nosečnost poteka brez zapletov, si lahko še dolgo telesno aktivna. Izogibati se je treba le nekaterim vrstam športa, pri kateri je večje tveganje za poškodbe(rolanje, jahanje ...). Najbolj priporočljiva športa sta hoja in plavanje.
V Svetu knjige (verjetno tudi kje drugje) imajo eno lušno knjigo: NOSEČNOST, avtorji Dr. Lees, Dr. Reynolds, McCartan. V njej je vse potrebno, kar moraš izvedeti, ostalo pa itak izveš na forumu ... user posted image user posted image user posted image
Pridi k marčevkam, bomo mal čvekale! Letošnje marčevke večinoma tečejo že drugi krog, tako da sem bolj v manjšini ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vprašanja
6.8.2007 9:46:57   
tejka**
Ana luna....čestitkeuser posted image

Sem vesela za tvoje nasvete...hvala. Proidem na forum marčevk, da bomo tam delile svojo nosečnost.
Upam, da bo vse ok, jaz imam pregled že v četrtek, da izvem...kaj pa vem user posted image ...bomo videli....sem prava novinka, zmedena, prestrašena....

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vprašanja
6.8.2007 9:57:03   
Ana Luna
Tejka, tut jaz mam prvi pregled ta četrtek! user posted image Bova držali pesti, da bo z našimi user posted image vse o.k.  Sej drugače tut ne more bit! user posted image Se beremo pri marčevkah! papa

(odgovor članu tejka**)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vprašanja
6.8.2007 10:22:36   
ronja
Lahko hodiš v hribe ali delaš karkoli, kjer se ne boš poškodovala (torej ne borilnih športov, pa kakega rolanja in takih zadev, kjer je velika verjetnost, da padeš ali da ti kdo kaj polomi...), ker je pač rentngen škodljiv (če bi se pa zgodilo, pa povej zdravnikom, da si user posted image , za nekatere poškodbe lahko naredijo UZ).

Glede ostalih športov je tako, da samo ne smeš pretiravati, da bi ti pulz preveč narasel, sicer so pa ZDRAVI! Celo WHO zdaj priporoča bodočim mamicam zmerno rekreacijo (prej je bilo, da user posted image lahko športa, zdaj je da user posted image NAJ BI športala...). Pravilo je, da naj bo intenzivnost taka, da še lahko normalno govoriš ob tem. Če za kak hip poskoči, ni nič hudega, samo dalj časa ne sme bit anaerobno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vprašanja
6.8.2007 15:21:18   
moki_c
ja, zmeren šport je priporočljiv, še posebej, če si že prej športala. Hribolazenje (predvsem obisk planin, ne kakšnih hudih vršacev) je fajn rekreacija.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vprašanja
6.8.2007 15:33:08   
Ayo
Anonimna, jaz sem se ravno vrnila z 1-tedenskega dopusta po hribih - super sport za user posted image  !! Sicer kot so ze predhodnice povedale, ne smes pretiravat, gres na easy, jaz sem hodila tudi po 3 ure in vec, mi pa moj g ni priporocal prekoraciti 1500m visinske razlike (ker visje ko gres manj je kisika, user posted image  ga pa potrebujejo vec kot obicajno).
Drugace pa jaz kar pridno 2x na tedn sportam, plavanje in doooolgi sprehodi.

(odgovor članu moki_c)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vprašanja
6.8.2007 21:30:10   
Wahoo RR
Priključite se na že odprto temo : marčevke.

Prijetno čvekanje še naprej...

_____________________________

Lp,
Wahoo RR



(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?