|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Razočarana nad zavetiščem
4.8.2007 23:37:16   
Sandrin
Da se malo potožim.......
Razočarana sem nad zavetiščem. Zakaj? Pred 14 dnevi smo si ogledali ljubkega psička, v katerega smo se vsi družinski člani na moč "zaljubili". Vse veselje pa se je kar hitro razblinilo, ko je gospa v zavetišču povedala, da pa nam tega psa ne da. Kar debelo smo jo pogledali, saj smo prvič šli v zavetišče in smo mislili, da je zavetišče organizacija, ki poskuša pse oddati ne pa jih zadrževati.
Seveda smo želeli izvedeti, zakaj pa tista mala bela kepica ne sme k nam. Odgovor se je glasil v slogu, da "baje" nimamo primernega prostora za psa.
Zdaj pa vas sprašujem ali res nimamo primernega prostora za mešančka srednje rasti? Naš mešanček bo živel z nami v hiši, in sicer, predvsem tam, kjer se zadržujemo mi; to je dnevna soba in terasa (pokrita, zastekljena z ograjo, ki onemogoča padce). 
Seveda naš kuža ne bo samo noter, imamo tudi vrt, kjer predvsem poleti preživimo ogromno prijetnih uric.

V glavnem, nad zavetiščem sem razočarana. Naš namen je bil, da ko bi vzeli kužka iz zavetišča, bi temu zavetišču podarili 200 eurov. Zdaj bo ta denar romal.....no, še ne vem kam, v zavetišče pa prav gotovo ne! pa tudi zavetišče nas nikoli več ne vidi!!! Pravzaprav sem dobila občutek, da so se na tega psička v zavetišču navezali in ga ne želijo oddati.

Moja zgodba pa le ni tako brezupna. Včeraj smo šli v savinjsko dolino (130 km od našega doma) po psičko in zdajle lepo dremucka v mojem naročju. Tako je mehka in topla. Tako je luštna in polna življenja, da jo kličemo kar Vita. To je moj drugi kužek in že vnaprej se veselim vseh mesecev in  let ki jih bomo preživeli skupaj.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Razočarana nad zavetiščem
5.8.2007 10:50:11   
Anonimen
Čudnouser posted image

Običajno živali res ne oddajo samo če bodoči lastnik nima pogojev. Mogoče je bil pa kuža že rezerviran pa...user posted image Ali pa je zelo zahteven pes, mogoče ima kkšne težave...

Vi samo uživajte z psičkouser posted image . Pa kkšno slikco prpopejuser posted image

(odgovor članu Sandrin)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
5.8.2007 11:36:47   
Anonimen
Jaz sem kar dosti krat vzela pse in mačke iz zavetišča, pa niso nikoli kaj takega rekli, kaj šele preverjali, kje živim.. Nevem, meni to zgleda malce čudno.. Mogoče je res rezervirana, ali pa so se navezali na psička..

Ta denar, ki ste ga želeli podariti zavetišču, pa porabite za vašo Vito user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
5.8.2007 13:13:47   
nuala
Verjamem, da ljudje v zavetišču vejo, delajo.
Neverjetno se mi zdi, da ti psička nebi dali, če bi vedeli da je s psom in z vami vse v redu.
Zelo verjetno so ugotovili, da pes nebi pasal k vam, ter so se želeli izogniti temu problemu, da bi ga pripeljali spet nazaj. To se velikokrat zgodi.
Ne jezi se, ti si dobila psičko, ki bo postala tvoj najljubši pes. Denar pa še vedno lahko daš za dober namen, saj je tudi zavetišč več, če se ti je katero res zamerilo.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.8.2007 20:11:31   
Shania
IZVIRNO SPOROČILO: Sandrin

Da se malo potožim.......
Razočarana sem nad zavetiščem. Zakaj? Pred 14 dnevi smo si ogledali ljubkega psička, v katerega smo se vsi družinski člani na moč "zaljubili". Vse veselje pa se je kar hitro razblinilo, ko je gospa v zavetišču povedala, da pa nam tega psa ne da. Kar debelo smo jo pogledali, saj smo prvič šli v zavetišče in smo mislili, da je zavetišče organizacija, ki poskuša pse oddati ne pa jih zadrževati.
Seveda smo želeli izvedeti, zakaj pa tista mala bela kepica ne sme k nam. Odgovor se je glasil v slogu, da "baje" nimamo primernega prostora za psa.
Zdaj pa vas sprašujem ali res nimamo primernega prostora za mešančka srednje rasti? Naš mešanček bo živel z nami v hiši, in sicer, predvsem tam, kjer se zadržujemo mi; to je dnevna soba in terasa (pokrita, zastekljena z ograjo, ki onemogoča padce). 
Seveda naš kuža ne bo samo noter, imamo tudi vrt, kjer predvsem poleti preživimo ogromno prijetnih uric.

V glavnem, nad zavetiščem sem razočarana. Naš namen je bil, da ko bi vzeli kužka iz zavetišča, bi temu zavetišču podarili 200 eurov. Zdaj bo ta denar romal.....no, še ne vem kam, v zavetišče pa prav gotovo ne! pa tudi zavetišče nas nikoli več ne vidi!!! Pravzaprav sem dobila občutek, da so se na tega psička v zavetišču navezali in ga ne želijo oddati.

Moja zgodba pa le ni tako brezupna. Včeraj smo šli v savinjsko dolino (130 km od našega doma) po psičko in zdajle lepo dremucka v mojem naročju. Tako je mehka in topla. Tako je luštna in polna življenja, da jo kličemo kar Vita. To je moj drugi kužek in že vnaprej se veselim vseh mesecev in  let ki jih bomo preživeli skupaj.

Pozdravljena.

Tukaj smo slišali eno plat zgodbe. Zagotovo obstaja tudi druga, katero bom skušala predstaviti povsem nevtralno, saj vaše situacije ne poznam, tudi vas ne, niti ne vem, v katerem zavetišču ste bili.

Večina ljudi je prepričanih, da gre lahko pes/mačka iz zavetišča k ta prvemu človeku, ki se zanima zanj. Kaj res? Si sploh lahko predstavljate, koliko neprimernih potencialnih posvojiteljev pokliče za nekega psa? Ali veste, da je od 10 klicev le en, ali pa še ta ne, spodbuden in upanja vreden?

Ne vem zakaj še vedno v ljudeh trmasto vztraja prepričanje, da mora zavetišče "na kolena pasti" pred prvim potencialnim novim lastnikom. Psi iz zavetišč si zaslužijo najboljše domove, tako, kot katerikoli drugi psi ali mačke. To pomeni, da so vprašanja kot: kaj delate (s čim se ukvarjate), koliko ste odsotni, ali imate otroke, koliko so stari, kje in kako preživljate dopust, kje živite, kaj lahko psu nudite itd. ne samo, povsem na mestu, ampak tudi nujno potrebna, preden se psa/mačko odda. Na mojo veliko žalost, to počne bore malo zavetišč. Tudi preverjanje posvojiteljev, je več kot zaželeno. Marsikdo zna zelo lepo povedati, da ne išče psa za na verigo, teden dni kasneje, ko psa odpelje, pa je pred njegovo hišo povsem druga zgodba ...

Tudi to, da zavetišče psa določenim potencialnim lastnikom ne odda, je lahko plus. Oskrbnik psa najbolje pozna in ve, kaj določen pes potrebuje. Lahko pes izgleda povsem miren, dobrodušen in prijazen, vendar pa je resnica daleč od tega in se za nedolžnimi učki skriva dominanten temperament, ki lahko hitro prevzame vodjo alfe in omege v družini. V kolikor dobi primernega lastnika, je prava ovčka, v nasprotenm primeru, pa je lahko dominanten samozavestnež, ki je na čelu družine. In potem zgodba ni nič kaj lepa...

Lahko določen pes potrebuje ogromno gibanja, ograjen vrt, le tega pa mu posvojitelj ne more nuditi in bo zavrnjen, čeprav bo lahko za nekega drugega psa najboljši možni psovojitelj. Lahko je pes, ki si ne želi bližine otrok, oz. sobivanja z njimi, lahko je določen pes takšen, ki rabi izkušenega človeka, nekoga, ki je že imel psa, itd.

Ogromno je teh "lahko pa ..." in ogromno predvidevanj. Dejstvo je, da oskrbnik psa najbolje pozna in zato ve, kakšnega lastnika tak pes potrebuje in kakšnega ne. Močno dvomim oz. skoraj ne verjamem, da neko zavetišče psa ne bo oddalo zato, ker so se navezali nanj. Navežeš se na vsakega psa, za katerega skrbiš.

Kot rečeno, ne vem, kje ste bili in kakšna je celotna zgodba. Vem pa, da si sama zelo želim, da bi več zavetišč delalo po principu, da psa neprimernim (ne slabim !! ampak zgolj neprimernim) posvojiteljem ne odda. In želim si, da bi se ljudje zavedali, da jim pes samo zato, ker je v zavetišču oni pa so si ga po slikici in izgledu izbrali, ne pripada.

Brez zamere in veliko veselja in vsega lepega z vašo novo psičko vam želim, vsem zavetiščem pa le ne obrnite hrbta, zaradi ene slabe izkušnje (ki ni nujno slaba user posted image ). Navsezdanje vam je ravno zavetišče dalo prikupno malo zvernico, ki počiva v vašem naročju, ne? user posted image

lp,
Shania 

< Sporočilo je popravil Shania -- 5.8.2007 20:18:51 >

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.8.2007 21:03:39   
LoCa
verjetno so v zavetišču naredili to napako da niso utemeljili svoje odločitve bolj podrobno. jaz bi bla tut zelo jezna če bi se mi to zgodilo brez da bi vedela zakaj. morem pa rečt da sem imela srečo v mojem primeru, ker me niso za Atosa čisto nč posebnega vprašali, razen tega da je pač bilo treba sestro napisat pod finance ker jih js nisem imela user posted image . je pa Atos gluh, zato govorim. verjetno so tudi oni hotli ga oddat že. ker je bil v zavetišču že dobrih 5 ,mesece, odkar je bil mladiček. sej so najprej tko poudarli, da je gluh, ker so mislili da sem to očitno spregledala, pa sm tko brez da bi se sploh zavedla rekla "ja ja vem" in sanjala naprej trenutek ko mi ga bojo pripeljaliuser posted image user posted image

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.8.2007 21:12:37   
Shania
IZVIRNO SPOROČILO: LoCa

morem pa rečt da sem imela srečo v mojem primeru, ker me niso za Atosa čisto nč posebnega vprašali, razen tega da je pač bilo treba sestro napisat pod finance ker jih js nisem imela user posted image .

Brez zamere, ampak zakaj je pa to sreča? Mislim, kaj je tako hudega in narobe, če bi te kaj več vprašali?

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.8.2007 11:28:50   
anabanana
Jaz bom pa na tej temi pohvalila Obalno društvo proti mučenju živali - zavetišče na Sv. Antonu. Včeraj sva šle s kolegico posvojiti malega mucka in gospa ki tam dela je bila izredno korektna in prijazna. Dala ji je vsa navodila glede muce, nege, hrane ... prav tako sem bila prijetno presenečena nad čistočo in humanimi razmerami v katerih živijo kužki in muce.

user posted image user posted image user posted image

krepat ma ne molat

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.8.2007 11:33:12   
anabanana
Aja, gospa v zavetiščiu se je tudi pozanimala kje in v kakšnih razmerah bo muca živela. Prijateljica je mirno in prijazno odgovorila in vse je bilo ok. Ne vidim problema. Zdi se mi edino normalno, da vprašajo v kakšne razmere prepuščajo žival.

Žal so nekateri ljudje še vedno mnenja, da bi morali v zavetišču pasti na kolena od hvaležnosti, ker so oni blagovolili priti po žival. Ne verjamem, da jim je v interesu, da se ista žival čez nekaj mesecev spet znajde v zavetišču, tokrat še bolj zmedena in prestrašena.

krepat ma ne molat

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.8.2007 11:47:47   
LoCa
IZVIRNO SPOROČILO: Shania

IZVIRNO SPOROČILO: LoCa

morem pa rečt da sem imela srečo v mojem primeru, ker me niso za Atosa čisto nč posebnega vprašali, razen tega da je pač bilo treba sestro napisat pod finance ker jih js nisem imela user posted image .

Brez zamere, ampak zakaj je pa to sreča? Mislim, kaj je tako hudega in narobe, če bi te kaj več vprašali?

"sreča" v kontekstu odgovora Sandrin-i. ne bi mi bilo namreč všeč, da bi me zasliševali in na koncu poslali praznih rok domov, ker sem vedla, da kljub temu, da sama nimam zagotovljenih financ, atosu lahko ponudim najboljši dom. konec koncev sreča za atosa, ker je bil revež tam od  starosti kakih 3 mesece do 8/9 mesecev, predstavljaj si, da ga očitno noben ni hotel,samo zato ker je bil gluh. SAMO ZATO. ker vsi sprehajalci in tut kasneje ljudje, ki sem jih srečevala, ko sem bla z atosom na sprehodu, so ga poznali in ga hvalil kako super kuža je. sam ga pa noben ni hotu, a ne. ŠE SREČAuser posted image

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.8.2007 11:51:52   
LoCa
jat se strinjam da se povpraša o razmerah, ni pa prou človeka kategorično skenslat, ker se lahko zgodi samo to, da recimo premalo ve, ker ni recimo še imel živali. pač se pouči in se vrne. zdej kai so kriteriji js res ne vem, čeprav bi bilo zanimivo vedet. meni osebno je izpadlo, da jih zanima pri atosu sam če smo finančno sposobni, ni jih pa zanimalo lih kako se mislim z njim  ukvarjat, glede na to da ima malo posebne potrebe. ok, vsaj v šolo sva zastojn šla in nama je pomagalo kr precej, vsaj kar se tiče meneuser posted image (ker če bi morala ga sama učit bi rpej odnehala :P)

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?