|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Je to normalno?
4.8.2007 9:22:43   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Samoyedka

A če računovodkinjo postrgajo s ceste npr., jo potem v škatli na šiht prinesejo, da naredi obračun in so plačeuser posted image Vsak je nadomestljiv, žal ali na srečo.

Hihi ..... si omenla ravno kader, ki sam zase največkrat živi v prepričanju, kako nenadomestljivi da so user posted image . No, seveda imaš popolnom prav.

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
4.8.2007 9:47:16   
Anonimen
Nihče ni nenadomestljiv, tako kot nihče ni nezmotljiv... Oboje je samo prepričanje v naših glavah...

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
4.8.2007 12:51:44   
trojči
No comment otroci, itak.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
4.8.2007 14:27:02   
BAMBINA_
trojči, najprej hvala za polepšano soboto, saj si me nasmejala malodane do solz. Ekola, pa greva po vrsti kot so hiše v Trsti:

IZVIRNO SPOROČILO: trojči

Bambina, pravšn nik, kot otrok si. user posted image

In zdaj ti bom kot malemu otroku razložila, zakaj greš delat, kljub temu, da si bolan, kar ne pomeni, da ne moreš stati na nogah in delati. V podjetju, kjer delaš, gotova samo ena oseba obvlada plače, izračun, nakazilo, šifrante, postopek....., če ne, pa pojdi delat tja, kjer imajo za plače usposobljeno samo eno osebo. In ko bo ta oseba zbolela, se poškodovala, ji reči, da ti ne rabiš plače, naj ne hodi delat, saj je vendar v bolniški, nesposobna za delo. Če bo dobila mesec dni bolniške, boš pač en mesec brez plače. Saj je ne rabiš, ne? Pravzaprav je moje izplačilo osebnega dohodka odvisno od plačilne sposobnosti mojega delodajalca in manj od računovodje. Te je pa tvoj direktor dobro zmanipuliral, da se počutiš tako večvredno in pomembno, da prihajaš tudi bolna v službo, on pa si ne rabi delati skrbi, kdo bo opravil tvoje delo.

To je en primer, ki spametuje "male otroke", ki vidijo samo sebe in svoj prav, dokler na lastni koži ne izkusijo, kaj pomeni podjetju delavec, ki misli le na svojo rit. Če bi bili vsi taki, tudi podjetja kmalu več ne bi bilo. Tako močno pripadnost razumem samo v primeru, če si lastnica podjetja ali pa žena, hčera lastnika... Jaz osebno preveč cenim sebe in svoje zdravje, da bi ga tvegala za svojo službo. Ko sem bolana, mi dol visi za obstoj podjetja. Razen, če gre za čistilni servis in se čistilke lahko med seboj izmenjavajo, ker znajo vse čistit. Ali kafič ali..................... ene ne vidite dalje kot do svojega nosa. Ne razumem zakaj podcenjuješ delo čistilke, natakarice ali prodajalke. A veš, da si ti samo eno stopnjo višje od njih? Obstajajo MNOGO odovornejše in zahtevnejše službe kot je tvoja. Sicer pa za info, sem zaposlena na delovnem mestu, primerno svoji izobrazbi; t.j. 7. stopnji. Delam na projektih, ki so vezani na do sekunde natančne roke, kjer sem sama odgovorna za zaključitev le-teh, ampak, če sem bolana mi dol visi, ali bomo dobili miljonski posel ali ne. To skrb, v takšnem primeru prepustim direktorju. On je zato, da rešuje takšne in drugačne probleme. Pa da ne bo pomote, sem zelo ambiciozna. Ampak sama se dokazujem s svojim znanjem in dobro opravljenim delom, ne pa z dovoljenjem po izkoriščanju. Je pa tudi res, da se jaz za svojo službo ne bojim. Če bi slučajno kakšen dan manjkala, vem, da bi me še vedno čakala. Če me morebiti vseeno ne bi (ker kot vemo, smo vsi, razen računovovdij, nadomestljivi user posted image ), sem 100%, da bi mimogrede našla drugo, ker imam dovolj izkušenj in znanja. Vidiš, tisti, ki za službo trepeta, pač hodi delat tudi s pljučnico, kajne?

Toliko o malih otrocih in naših trdih bučah.

Pa še ena zgodbica zate in za tebi podobnim, da se boste pričeli bolj ceniti:
Je živela Micka. V službi je bila cele dneve, hodila je delati ob vikendih, ob večerih, bolna, na dopustu je non-stop telefonsko urejala službene stvari... Pa je nekega dne umrla. V službi so bili šokirani. Žal jim je bilo zanjo, saj je bila dobra delavka. Čez dva tedna so zanjo našli nadomestno delavko. Čez kakšen mesec jo je tu in tam še kdo omenil. Čez pol leta se je le še redkokdo spomnil nanjo.
Njeni domači so ob njeni smrti bili šokirani. Solze so tekle v potokih. Cele noči niso spali. Ves čas so mislili nanjo. Nihče je NIKOLI ne bo mogel nadomestiti. Micka je bila ena in edina in z njeno smrtjo je umrl tudi del njih. Nikoli je ne bodo pozabili, nanjo bodo mislili vse dni in noči, pa čeprav bodo minila že desetletja....
In komu je Micka posvečala več časa in skrbi? Podjetju, kjer so nanjo pozabili čez dober mesec ali sebi in svoji družini? Ironija, kajne?

Uf, sem bila pa dolga..

< Sporočilo je popravil BAMBINA_ -- 4.8.2007 14:29:56 >

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 29
4.8.2007 14:32:28   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image  Bravo BAMBINA user posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
4.8.2007 15:05:02   
karmy
pa upam da nisi tako neumna da delaš zastonj??? če si plačana za tisto kar delaš preprosto ignoriraš šefico, to se mi zdi da dela večino folka k ne želi da se jim sfuzla... vključno z manouser posted image meni je glavno da sem plačana za tisto za kar delam, če bi šlo pa preko meje, bi zaropotala v vsakem primeru...saj jzt tud delam 15.8 ... so what... toliko več ur bom mela, toliko več bom plačana

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
4.8.2007 15:41:35   
Samoyedka
Bambina user posted image

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 32
4.8.2007 16:22:51   
Anonimen
Bravo Bambina user posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
4.8.2007 16:26:01   
daddy
Bambina, u nulo odgovor user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 34
4.8.2007 16:36:20   
Anonimen
Bambinauser posted image

Trojči, če bi tvoje razmišljanje držalo, kako bi pa potem vse porodniške podjetja preživelauser posted image  Ko si že omenjala poklic računovodje/računovodkinje - a potemtakem bi morala vsaka računovodkinja, ki je na porodniški, enkrat na mesec hodit v službo plače računatuser posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
6.8.2007 7:07:32   
puncica
Hvala BAMBINA za tole user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
6.8.2007 8:52:20   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_
Ko sem bolana, mi dol visi za obstoj podjetja. ........

Vidiš, tisti, ki za službo trepeta, pač hodi delat tudi s pljučnico, kajne?

Toliko o malih otrocih in naših trdih bučah.

Pa še ena zgodbica zate in za tebi podobnim, da se boste pričeli bolj ceniti: ........

V teoriji krasno in v nekaterih bolj redkih primerih v praksi. V veliki vecini v praksi, posebej v privatnih podjetjih, si delavec tega ne more privosciti. In ja, veliko delavcev trepeta za sluzbo. Zelo dobro poznam podjetje, ki v proizvodnji zaposluje skoraj izkuljcno delavke oko 50 leta starosti z osnovnosolsko izobrazbo. Ta populacija ima izredno majhne moznosti za zaposlovanje oz. spremembo delovnega mesta. Delodajalec vsak mesec na oglasno tablo razobesi list s podatki koliko je kdo bil na bolniski in ce delavka preseze doloceno stevilo ur bolniske v dolocenem casu avtomaticno dobi odpoved. Obcasno troizmensko delo - delavka samohranilka z majhnim otrokom je dobila odpoved, ker ni mogla delati v tretji izmeni, ker ni imela kam dat otroka. O drugih pritiskih raje ne bom....
Administrativni del podjetja, fluktuacija ljudi - v 12 mesecih na devetih delovnih mestih se zamenja 14 delavcev. Dovolj zgovorno.

Cistilka v nasem bloku - cisti tudi ko je bolna, ker ima nezaposlenega moza in dva soloobvezna otroka. Je povedala, da ce ostane doma na bolniski, v sluzbo po bolniski lahko gre samo po delavsko knjizico.

Manjvredni in vecvredni, spostovanje sebe in nespostovanje sebe.... Nekateri si v realnosti ne morejo privosciti, da se spostujejo. Nekateri se pa spostujejo pa ne tako egocentricno, da jim za vse posledice njihove bolniske dol visi.  Marsikdaj je "dol mi visi ce zgubimo milionski posel" izraz arogantnosti in neodgovornosti. Bi si zelela cloveka s taksnim odnosom v svojem podjetju, kljub njegovemu strokovnemu znanju?
Moja osebna izkusnja - delala sem tudi, ko sem bila na bolniski, takrat, ko sem delala na soli. Bolniska ( 2 meseca) zaradi zlomljene noge, mavec do kolka na koncu solskega leta. Delala sem zato, ker nisem zelela, da ucenci, ki sem jih ucila maturitetne in zakljucne, kakor tudi popravne izpite, opravljajo pred njim neznanimi profesorji, ker sem menila in se vedno menim, da imajo zadosti stresa tudi brez menjave profesorja na izpitih. Delala sem tudi ko je bilo treba zakljuciti ocene v vseh letnikih. Ucila sem jih skozi celo leto, ocenjevala sem jih skozi celo leto in naj bi pustila, da im ocene zakljuci nekdo drug ali uciteljski zbor??? 

Pa ne Bambina, ni res, da se ne spostujes oz. ne cenis ce uskocis delati za casa bolniske. Potrebno je najti ravnotezo med spostovanjem sebe in spostovanjem tistih, ki so prizadeti s tvojo odsotnostjo in ki eventuelno nosijo posledico necigar odsotnosti in "dol mi visi, na bolniski sem" filozofije, seveda v odvisnosti od vzroka za bolnisko.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?