Anonimen
|
V bistvu ne vem kje bi začela.. rada bi opisala situacijo objektivno a v tem trenutku sem še morda preveč besna da bi tako napisala bom pa poskusila... da začnem: v tem podjetju delam že 4 leta. Sprejeli so me kot nadomeščanje delavke, ki je kasneje šla na porodniško. No in problem je ravno v tej sodelavki. Odkar se je vrnila mi stalno meče polena pod noge in me izkorišča. Ne bom opisovala vseh stvari ki mi jih je počela, opisala bom samo zadnji dogodek, ki me je razp*** do amena in razmišljam, da bi šla do direktorja. Namreč bila je na bolniški in je vmes delala par dni (ne vem kako je to možno če si na bolniški!) pa v glavnem se je zmenila s šefico, da bo teh par dni prikazala kot da je bila na bolniški, naslednjič pa si bo pisala dva dni kot da je delala je pa fizično ne bo v službo! Torej je šefica odločila, da bom jaz delala namesto nje, gospa pa bo imela lepo reci in piši 16 ur +a ... Jaz tega sploh nebi vedela, če me nebi sodelavka, ki se ji situacija že tako zdi smešna in nepravična (načini na katere me izkoriščajo) in me je na to opozorila. Danes je ta ''bolna'' sodelavka prišla k meni in me prosjačla, če jo lahko zamenjam 15.8., da bi ona lahko šla s fantom k njegovim.. ok, še 100ič sem privolila (ampak bolj zaradi njenega fanta kot zaradi nje, ker ga poznam in vem da stanuje daleč od staršev in si res želi k njim na obisk) sem si mislila Ok, pač 1 dan bom spet potrpela. Nato pride šefica do mene in reče, da bom delala na mestu ''bolne'' še 14.8. kr odločla se je! Brez me sploh vprašat, če se strinjam ali ne !?! Priznam, da se moja strpnost do obeh vsak dan manjša, že 100x sem ugriznila v jezik, že 100x sem potrpela za ljubi mir,... in jezna sem sama nase, ker sem tiho in se ne upam postavit zase!!! Strah me je, da bom izgubila službo, da mi bodo še bolj metale polena pod noge, mi podtikale stvari ... na jetra mi gre to, da to naše delo sploh ni več profesionalno ampak skupek nekih osebnih interesov, prijateljstev in izkoriščanj. Upam, da mi lahko svetujete kaj na naredim naslednjič ko pride spet do kakšne take situacije in JA vem, da sem si deloma sama kriva, ker to dopuščam ampak skušajte razumeti, da se bojim zaradi dela! Tista sodelavka ima namreč velik vpliv na šefico. Kako naj postopam, da bo volk sit in koza cela?
|