|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pika74
12.11.2004 12:54:09   
Majči
Pozdravljena

Sem brala nekaj tem nazaj o tem, da si opravila HSG in da ni bilo nič groznega. mene pa zanima, če mi poveš, ali si ga delala v Ljubljani ali kje drugje.Meni so predlagali Postojno pa še zdaj nisem zihr, da je tam boljše.
Koliko staro krvno sliko pa lahko imaš s seboj? Meni so rekli da naj bi bila stara največ 5 dni. Tudi mene čaka naslednji teden v četrtek in kri bom dala v ponedeljek.
No na žalost nas mnoge čaka ta poseg a vsaj upamo lahko, da bo po njem kaj boljše.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Pika74
12.11.2004 14:12:27   
Anitka
Hoj!

Bom jaz malce vskočila, saj sem HSG pred kratkim imela tudi jaz. Ja krvna slika naj bi bila nekje stara največ 5 ni, tako da bo dovolj, če greš v laboratorij v ponedeljek.

Majči boš vidla, da bo vse O.K. Nikar se posega ne boj in mislim le pozitivno, kajti velikim uspe zanositi takoj po HSG-ju. Če je kaj malega za odmašiti bo kontrast to storil in potem gremo v nov napad:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

Anitka:metulj:

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Pika74
12.11.2004 17:00:58   
pika74
Ojla majči,

Sam na hitr - ker delamo cel dan dons in jutr:

HSG sm delala v Lj. Moja krvna slika je bla stara 4 dni. Nć bat, bo vse OK. Ni tok hudo.

Držim pesti, zej pa hitim nazaj delat. Mamo inventuro.

papa

Pika74
:metulj:

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Pika74
15.11.2004 10:59:13   
Majči
Hvala punce za spodbudne besede, katere mi veliko pomenijo. Rada slišim in upoštevam neneja tistih, ki so stvari že dale skozi.
Zdaj sem samo še v dvomu kam naj grem na HSG. Moja g. je predlagala Postojno jaz pa slišim, da je tudi v Ljubljani vredu čeprav baje v Ljubljani ta poseg delajo po novem rentgenologi v Postojni pa še ginekologi. Kako naj se odločim? Drugače pa sem iz Ljubljane in se mi zdi grozno, da moram v Postojno potem pa tam še ne bom zadovolna. Ali naj poslušam svojo g.?
Punce zdaj pa mi samo še zaupajte kolko dni prej ste začele piti odvajalne tabletke?
Danes sem že dala kri v laboratoriju in sedaj samo še tuhtam ali bi šla na poseg že v sredo 8 dan ali naj grem v četrtek 9 dan ciklusa in nato vzamem petek dopust in malo poležim.
Kako ste se ve počutile po posegu, ste bile kak dan doma? Saj nič ne vem, pa je tako teško planirat in se v službi dogovort okoli dopusta oz. bolniške....

Če ima katera čas, pa naj mi še malo o tem napiše. Hvala, hvala vam že v naprej!

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Pika74
15.11.2004 16:07:08   
Anitka
Ahoj!

Glede kraja za poseg ti ne znam svetovati. Jaz sem bila na HSG-ju v Murski Soboti. Kamorkoli boš že šla, pojdi tja sproščeno in brez strahu, saj ni tak bav bav. Ne bom rekla, da ni neprijetno, a je za zdržat. To je kot ene vrste daljši pregled, le da ti tu še pošljejo po jajcevodih kontrast kar čutiš kom ene vrste krče.
Odvajalo pa moraš piti en dan pred posegom. Jaz sem en dan prej opravila normalni zajtrk, za kosilo pa čisto juhico. Nekje po 13. uri pa sem popila še odvajalni čaj, ki je začel delovati tam čez enih 6 ur. Pri tabletah pa mislim, da je podoben način in jih piješ en dan prej. Natančno si preberi v navodilih.
Po posegu sicer priporočajo nkeje 2-3 dni bolniškega staleža, a jaz sem šla že kar nalsenji dan v službo. To je odvisno od vsake posameznice. Mi je šefica rekla, da naj kar ostanem, če se ne bom dobro počutila, a ker je bilo vse v redu sem jaz kar šla delat.

Majči torej na HSG kar brez strahu, pa kako čokoladico si daj v torbo, da jo boš pojedla po posegu do kosila.;) Veš jaz sem bila zjutraj že tako lačna, da bi še drva pojedla, če bi lahko.:)-

Pa želim ti dober izvid!Če maš še kako vprašanje pa kar vprašaj ti z veseljem odgovorim.

Pa pa,

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Pika74
15.11.2004 18:43:14   
pika74
:)-:)-:)-Anitka drva bi pojedla :)-:)- to si dobr napisala. Res je, vzemi kako čokolado.

Drugače se pa strinjam z Anitko - popolnoma.

Meni je HSG v Lj opravil osebni G, zraven pa je bila še ena dohtarca - ful prijazna in še ena sestra fuuuuuuuuuul prijazna. Ma res, te merkajo, pa sestra me je kar božala po glavi in mi rekla, da ne bo tok hudo in da bo hitr mimo. Jaz sem čutila samo kot menstruacijo in nič bolj. So mi pa dali (ta medicinska sestra mi jih je prinesla v čakalnico) 2 tableti Spasmex forte preden sem šla not.

Skratka, nič se ne boj, ni tok grozn, kokr eni govorijo. Jaz sem šla 3. dan na službeno pot v Bosno. Pa sem ga mal žurala tam pozno v noč in ob pol dveh mi je telo reklo, da je čas, da grem počivat. Skratka, malo počivaj prvi in drugi dan. Ne dvigaj kakšnih precej težkih stvari, pa bo vse OK.

Ni panike, vse bo OK. Najbolje je, da poslušaš nasvet G. Če te pošlje v PO, pojdi tja, če pa te pošljejo v Lj, pojdi v Lj. Moje mnenje. Saj so dohtarji.

Pa ne pozabi na čokolado ali nekaj takega, da se malo pocertaš, ko bo HSG za tabo. Mene je fant pričakal z veliko Milko s celimi lešniki. Mmmmmmm kok je bla dobra, bi šla kr še enkrat na HSG zarad Milke :)-:)-:)-:)-:)-;)

Lp,
Pika74
:metulj:

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Pika74
16.11.2004 9:49:24   
Majči
Pozdravljene,

Najlepša hvala za tako izčrpne informacije o vaših dogodivščinah okoli HSG-ja. Res ste mi veliko pomagale in zdaj ni vraga, da bi še kaj nevedela. Res pa je, da me zanima samo še to, ali naj vzamem kakšno tableto proti bolečinam sama pred posegom saj ne bom vedela, ali mi jo bodo tam dali? Kot sem brala, so ene tablete proti bolečinam dobile, druge jih pa niso. A morda vesete ali Nelgesin tudi lahko vzamem? Sem v lekarni rekla za Buscopan, pa so mi rekli, da ga lahko dobim le na recept.
Kaj mi predlagate?

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Pika74
16.11.2004 15:27:37   
Anitka
Hoj!

Jaz nisem vzela nobene tablete pa mi ni bilo žal, saj ni bilo tako hudo. Je pa PIKA 74 nekaj dobila pred samim posegom. Mislim pa da je Nalgesin tudi kar v redu.

Ti pa še kar vprašaj!

Pa pa,

P.S. Pa na čokoladico ne pozabi - ta je bila zame pomembnejša od tablet;):)-;)

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Pika74
17.11.2004 14:26:33   
Majči
Hvala, hvala veliko ste mi v pomoč, kot itak vedno. Ne, na omenjeno čokoladico pa zihr ne bom pozabila - pa tudi na literaturo (branje) ne, saj kot vem, se kar dosti zna čakati.
Ja, jutri odhajam in nadvse upam, da bom kaj pametnega izvedla, da ne bo bolellllo. V petek sem si kar vzela dopust, tako da bom počivala.
Se vam oglasim v ponedeljek, saj mi doma moj mail še ne dela.

Hvala še enkrat in držte pesti zame! Hvala!!!

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?