|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Posiljujoča pranja možganov!
31.7.2007 9:12:21   
Colt
Bom mal na splošno napisal...tule (in še kje) na forumu imamo dokaz iz prve roke, kako kot družba slepo sledimo medijski agresiji ki nas zasipa s popolnostjo, večno lepoto, omejenimi standardi....in tu skozi se potem še uspešno priplazi predmet seksa.

Zakaj? Ni več revije, ni več publikacije, ni več reklame...da ne bi (predvsem) popolno žensko telo uporabila za propagando tega, onega...ni več mladinske revije, da ne bi ponujala 1001 nasvet za popolno telo, popolno rit, popolne ustnice...in seveda popoln seks, kako popolno zadovoljiti partnerja itd itd.. In vse to gre k ciljni skupini 10-20 letnikov, predvsem punc, še deklic pravzaprav. Postajamo družba ki je odvisna od seksa, popolnega telesa in plastičnih pojmov popolnosti v vseh oblikah. Kam gremo?

Če se malce pohecam na svoj račun (oz na račun mojega razmišljanja), bodo kmalu še prsate nune z vrhunskim lip glossom in nogami do nebes, novačile po TV nove kaplane v semenišča. Ogabno, kam to pelje.

Grega

ps. Da ne bo pomote, seks, lepo telo (in predvsem zdravo) je super duper truper fajn in frudi...samo meja kjer vse to postane posiljujoča obsesija je vse bližje oz mnogokrat že presežena. In to po mojem skromnem mnenju je vse prej kot zdravo.

ps.ps Sam nimam popolnega telesa, še manj sem sam popoln...samo moja vest je čista in pomirjen sem sam s seboj in svetom...zato sem trdno prepričan da sem mnogo bogatejši od vseh tistih posiljujočih lutk, ki mi z joškami pred nosom ponuja ''najnovejše vložke ali pralni prašek ki mi bo ''osrečil, osmislil in sploh oplemenitil življenje''

ps.ps.ps. Vsa ta medijska pranja možganov po mojem mnenju krepko krhajo partnersko/družinske odnose in kmalu ne bo več bistvo neke zveze npr prijateljstvo, zaupanje, spoštovanje, LJUBEZEN....temveč številka modrca, izgled nog, popolni zobje in nov bleščeč avto pred hišo. Na puf seveda. Te nove lažne vrednote mi gredo na bruhanje.

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Posiljujoča pranja možganov!
31.7.2007 9:13:37   
Anonimen
Ps. ps. ps. ps. Pejt Spat. user posted image

(odgovor članu Colt)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
31.7.2007 9:18:16   
Anonimen
Zato so pa meni všeč reklame za DOVE, kjer lahko vidiš popolnoma normalne ženske...z oblinami user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
31.7.2007 9:18:59   
Anonimen
VSE so normalne - tiste z oblinami in tiste brez.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
31.7.2007 9:19:42   
Anonimen
Še dobro, da nimamo televizije.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
31.7.2007 9:27:47   
Taula
popolnoma normalne ženske...z oblinami

Tu se pa ne strinjam povsem.. prikazuje ''normalne ženske''..to že, samo te dekline ki so v reklami niso kaj preveč debele. Da bi dali v reklamo kako npr. 90 kg punco pa ne upajo. To je realnost.  Je pa napredek, naprej drugim reklamam.

Revije pa..žal je res. Piše...imej fit rit, velike joške, kako mu ga dobro potegniti, kako vedno biti za seks..itd. user posted image Iz vseh strani bombardirajo kakšen naj bi bil. Me zanima kolk žensk je lahko takih.user posted image Nobena.  Samo punce ne vedo vedno, da so te popolne ženske iz revij računalniško obdelane.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.7.2007 9:29:25   
Anonimen
VSE so normalne - tiste z oblinami in tiste brez.

Zame pač retuširano ni normalno user posted image

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
31.7.2007 9:30:01   
Anonimen
Jaz sem to napisala za zenske, ne za fotografije.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
31.7.2007 9:31:56   
Anonimen
itak smo vsi žrtve potrošniške družbe. Pred kratkim sem enako spraševala..
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=17054278&mpage=1

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
31.7.2007 9:33:25   
Taula
Zbrisali so te. Je bila prevelika kritika?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.7.2007 9:34:11   
silvya
Meni reklame ne pridejo do živega, pravzaprav si jih sploh ne zapomnim, ker jih ne gledam z zanimanjem, saj imaš daljinec, pritisni magični gumbek in preklopi na drug kanal.
Meni je še vedno na prvem mestu ljubezen in pristni odnosi. Ne pa kakšen barbi ali ken izgled. Sem takšna, kot sem, kozmetika in podobne zadeve me tako ne bodo polepšale, pripravka, ki pa človeka spremeni znotraj, v duši,  pa tako ne prodajajouser posted image , niti ga ne bi marala. Kdor me ne sprejema takšne kot sem, me tudi drugačne ne bi.

Je pa res, da take reklame zelo vplivajo na mlajše osebe, me je kar strah kaj bo čez kakšno leto, ko se bo pri mojih dveh otrocih začela puberteta.

LP

Silvya

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.7.2007 9:36:04   
Anonimen
Bom poiskala, kje na tem forumu je nekdo se nedolgo nazaj napisal, da se cez to pritozujejo samo tisti, ki so ljubosumni. Tisti z majhnimi trdijo, da ni pomembna dolzina, temvec tehnika, tiste brez josk trdijo, da sovrazijo slikone in tiste z odvecnimi kilogrami trdijo, da se jim suhice smilijo... Ne recem, da se s tem strinjam, ampak razmisljanje samo mi je pa zanimivo.

(odgovor članu silvya)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
31.7.2007 9:36:07   
Taula
Je pa res, da take reklame zelo vplivajo na mlajše osebe

Sej to je to. Ko sem jaz bila stara 15,16 let sem vsrkavala vse te ideje in bila polna kompleksov. Pa takrat še ni bil tak pritisk iz revij. Da bi pa sedaj bila najstnica...katastrofa.

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.7.2007 9:37:42   
Anonimen
Tudi sama sem bila bombardirana z temi stvarmi(razne smrklje, cosmopolitani, eve...) pa niti približno nisem taka. So starši dobro opravili svojo nalogo vzgoje. Berem marsikaj, tudi cosmo, tudi evo, pa tudi kej bolj resnega....imam pa toliko soli v glavi da grejo vse informacije čez "sito"....ene upoštevam, ene ne....
Moralne vrednote pa so v nas od otroštva....in jih ne more omajat nobena revija in tv....če so bile pravilno vzgojene.
Sama vsako leto ko sem starejša več pozornosti posvečam ljudem ki me bogatijo, mi ne jemljejo energije, mi pokažejo nove stvari, mi odprejo oči kadar je potrebno....in se izogibam površnih ljudi, ki so bili večino moje mladosti mašilo za dolgcajt in dokaz koliko prijateljev imam. V trenutkih, ko se mi je podiral svet sem spoznala prijatelje. Jih ni veliko. So pa vredni zlata. Včasih popolni tujci, včasih ljudje ki so z menoj že od otroštva pa jih nisem opazila....sedaj moji sončki.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
31.7.2007 9:38:45   
Colt
Silvya (Saint?) se ne strinjam povsem. To da npr prestaviš kanal je okej in super...ampak ljudje enostavno NE MOREMO ubežati vsemu temi pritisku. Po neki raziskavi smo dnevno izpostavljeni 20 000 reklamnim oglasom. Od kje, se vprašamo? Radio, TV, reklamni panoji, časopisi, internet, poštni nabiralnik, akviziterji..ni da ni.

In nekako smo vsi, hočeš nočeš žrtve le teh. Povečini na nas delujejo podzavestno in se niti ne zavedamo. Pismo, še če bi šel taborit na Triglav, se mimo pripelje letalo ki ima gor MERKUR nalepko....

G

ps. V minutah ko sem pisal uvodni post, sem bil deležen 15 reklam, od tega 10 za popolno telo, popoln seks in kako dobit popolni BJ. Ogabno user posted image

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.7.2007 9:41:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Zbrisali so te. Je bila prevelika kritika?user posted image

ups...pa res...ne vem zakaj so me zbrisaliuser posted image   na "čvekajmo o naših otrocih" sem spraševala o ninja želvah, nodiu in podobni navlaki, ki je mora imeti vsak otrok, ki se spoštuje user posted image

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
31.7.2007 9:41:46   
Anonimen
Vsak, ki se spostuje ali vsak, ki hoce (mora?) biti moderen? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
31.7.2007 9:42:14   
Colt
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Tudi sama sem bila bombardirana z temi stvarmi(razne smrklje, cosmopolitani, eve...) pa niti približno nisem taka. So starši dobro opravili svojo nalogo vzgoje. Berem marsikaj, tudi cosmo, tudi evo, pa tudi kej bolj resnega....imam pa toliko soli v glavi da grejo vse informacije čez "sito"....ene upoštevam, ene ne....
Moralne vrednote pa so v nas od otroštva....in jih ne more omajat nobena revija in tv....če so bile pravilno vzgojene.
Sama vsako leto ko sem starejša več pozornosti posvečam ljudem ki me bogatijo, mi ne jemljejo energije, mi pokažejo nove stvari, mi odprejo oči kadar je potrebno....in se izogibam površnih ljudi, ki so bili večino moje mladosti mašilo za dolgcajt in dokaz koliko prijateljev imam. V trenutkih, ko se mi je podiral svet sem spoznala prijatelje. Jih ni veliko. So pa vredni zlata. Včasih popolni tujci, včasih ljudje ki so z menoj že od otroštva pa jih nisem opazila....sedaj moji sončki.

Odlično napisano. Jp, pametna vzgoja in vrednote na mestu...so nekakšno sito ki lahko ubrani marsikateri kompleks in mučno odraščanje/življenje. Pametno vijuganje med vsemi temi bombandiranji je zlata vredno.

AMEN!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.7.2007 9:44:28   
kalbo
In kaj moreš...nič. Lahko se pa nehaš obremenjevat s stvarmi na katere nimaš vpliva in živiš čimbolj polno žvljenje, svoje otroke pa poizkusiš usmeriti na pravo pot. Pač, tko je, ne živimo več na drevesih, ampak sredi potrošniške družbe, ki nam daje vsakdanji kruh in delo.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 19
31.7.2007 9:46:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Vsak, ki se spostuje ali vsak, ki hoce (mora?) biti moderen? user posted image

pa zakaj ne morem prilepiti linka, pod mojimi debatami je vse lepo vidno sem pa ne morem prenesti...
Aja , Kerensa kaj naj ti odgovorim, saj mislim, da je bil kanček cinizma le razviden iz tistega "ki se spoštuje"
Of topik , Kerensa kaj si našla svoje prednike?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
31.7.2007 10:04:06   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

tule (in še kje) na forumu imamo dokaz iz prve roke, kako kot družba slepo sledimo medijski agresiji ki nas zasipa s popolnostjo, večno lepoto, omejenimi standardi...

A ni to bolj problem družbe oz. posameznika v njej? Če reklama kaže n.pr. popolno telo, zakaj si je to treba razlagat kot neko smernico, da tako mora biti? Če reklama kaže srečen obraz, ker nekdo žveči točno določeno znamko čigumijev, čemu kar verjeti, da nas bo žvečenje slednjega res osrečilo?
  Mislim, da je od nas samih ( vsakega posameznika ) odvisno, koliko se bomo podvrgli vplivu propagande, pa za karkoli že gre. In potem v trgovskih centrih ne bomo sišali takega dialoga: "Draga, zakaj so kupila tole - pa - tole, sej tega ja ne rabimo" .... "Res je dragi, ampak imajo vendar v akciji" .....
  Tako nekako.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.7.2007 10:19:25   
kalbo
No ja, name ponavad vplivajo le reklame za orodje, ki pridejo v nabiralnik. Mater, mimo teh pa ne morem in mam občutek, da jih žena že sistematično skriva pred mano, ker je moja garaža polna vsega živega orodja (sam kaj češ, če hočeš kej sam narest rabiš orodje), ostalo me pa ne gane preveč.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 22
31.7.2007 10:19:27   
srki
Meni pa za vse te reklame in priporočila, kako in kaj počet, da bo seks boljši, vzgoja OK, zobje beli kot sneg, celulit izginil.........dol visi. 

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
31.7.2007 10:25:25   
silvya
Colt,
nisem svetnica, marsikdaj mi ni z rožicami postlano,  življenje me je izučilo ločevati pomembno in nepomembno.  Zato ne tratim dragocenega časa za brezvezne zadeve, kot so reklame. Si jih niti približno ne poskušam zapomniti.

Silvya

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 24
31.7.2007 10:41:47   
Colt
Silvya nisi me razumela. Saint ni blo mišljeno kot ''svetnica'', ampak kot priimek ene zelo fletne igralke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

AMEN!

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?