Roberta69
|
Kriminalka: jaz sem imela pa danes buren in ne prav neprijeten začetek dneva. Je mojo (in zraven na nek način še mene) napadla ena ... Jaz imam eno tako majhno (črna, velikost srninega pinča, 5 kg, glavica šnavcerja, srednje dolga dlaka), ki je sicer tudi nimam na vrvici, ampak zato ker se itak drži čisto pri meni, do ljudi ji ni (se jim kar izogne), s psi se pa igra, le če ti pridejo do nje (nikoli sama ne leti nekam, razen če sta z dotičnim prijatelja), v glavnem je glede teh reči je res kar se da neproblematična. No in jaz vedno, ko vidim kakšnega velikega spuščenega , svojo čisto iz preventive dvignem, danes sem pa to (Staffordski terier) prepozno opazila in sem videla le mojo, kako se je kar ritensko v polmesecu odmikala stran, takrat zagledam terierko, kako se s krvoločnimi očmi požene za mojo, jaz mojo pokličem in jo še zadnji čas dvignem v naročje, terierka pa skoči name, laja in renči, jaz se vrtim v krogu, da mojo psičko umikam od njenih "ugrizov" in se derem na tipa, da naj prime psa (ker sem komaj folgala) on jo pa samo kliče po imenu in se je ves presran ne upa prijeti - haloo!?!?! Na koncu, ko sem bila že čisto črna (imela sem belo bundo), jo je končno nekako ukrotil. Bila sem čisto "prestrašena" in znervirana". Potem je prišel za mano in se ful opravičeval itd., pa sem mu povedala, da na psa sploh nisem jezna, ker res nisem - tudi če bi me ugriznil, bi že potrpela, razen zaradi mi je mal tko - ker je to pač nagonsko, ljudje so pa tisti butlji , ki surovo ravnajo z živalmi in so zato te napadalne! Rekla sem mu tudi, da naj psičke zdaj nič ne pretepa, ampak jo ima pač drugič na vrvici (prijavila ga pa jaz nikoli ne bi). Čist mi živc potegnejo taki mulci, ki imajo pse za izživljanje svojih frustracij, jih vzgojijo v napadalce in se jih nato bojijo - nasrkajo pa , da je potem vsa vesoljna Slovenija nastrojena proti njinm (v preteklih primerih napadov psov, je 99% krivde na lastnikih!!!!!).
|