modrookica
|
Sandrin - najprej tebi. Glede tega podatka, da je posteljica zadaj sem tudi jaz spaševala mojo G kaj to pomeni, pa mi je rekla, da je to zgolj podatek za tistega, ki bo pri porodu, če ne bo še enkrat delal ultrazvoka, da bo vedel kje leži posteljica - če bo npr. potreben carski rez, ali pa če se jim bo zdelo da posteljica ko se bo porodila ni cela, da ne šarijo po celem trebuhu oz. maternici, temveč vejo kje se je posteljica nahajala. Kar se tiče tega, da boš zato imela majhen trebušček, pa menda s tem nima kaj dosti veze. Tudi to je verjetno zelo odvisno od vsake posameznice - tudi jst imam posteljico zadaj, pa se mi je trebušček začel bolj poznati šele sedaj in če bo tako hitro rastel bom pravi slonček čez tri mesece :))) Kar se tiče mojih težav - je pa tako, da sem že včeraj, zaradi strahu (ker je to moja prva nosečnost, ne vem kaj je normalno in kaj ne), šla kar v porodnišnico se pokazat in pojamrat. Bil je tam sicer en precej nezainteresiran zdravnik, ampak upam, da bi mi povedal, če bi bilo kaj bolj resnega - naredil mi je UZ, pa ginekološki pregled, pa pritisk mi je zmeril , pa je bilo vse bp, razen tega, da je bil pulz spet 94. Edino za to je rekel, da je malo višji, ampak da se mu ne zdi potrebno, da bi me pošiljal naprej. Pa nekaj me je spraševal o ščitnici, s katero sem imela sicer težave pred nosečnostjo, vendar sem januarja imela kontrolo in je bilo vse ok. Tako da mi je potem samo svetoval počitek. Tako da, jst upam, da je moje počutje res povezano z mojim nizkim pritiskom in vedno večjo obremenitvijo (ker otroček pač vztrajno raste in rabi vedno več). Mogoče pa moram tudi jaz občutiti nekaj nosečniških težav, glede na to da na začetku ni bilo nobenih problemov. Drugače pa hvala vsem, ki ste mi že namenile kak nasvet in se priporočam še za kak nasvet zdravnic . In vaši malčki tudi že veselo brcajo? Moj postaja vedno močnejši, včasih tako sune, da se prav vidi na trebuhu ali pa mi kar cel trebuh zavalovi. Tudi to mu že uspe, da me tako brcne ali pa boksne, da mi kar malo zapre sapo. Kaj šele bo, ko bo še večji :)) Vidim, da se dogovarjate za srečanje. Moram priznati, da se tu počutim kot outsider, ker sem bolj poredko gor in ko gledam vaše debate, se mi zdi, da se nekatere že fuul poznate med sabo. Je pa fino spoznavat ljudi, s katerimi lahko v tem obdobju delim občutke, ker jih lahko razumejo le so . Imejte se najlepše in uživajte s svojimi nagajivčki.
|