ronja
|
Po moje imajo ljudje z nižjo izobrazbo na splošno prej otroke predvsem zato, ker so prej samostojni, imajo svoj denar, živijo na svojem... in si ga lahko privoščijo. Študentje dostikrat ne upajo met otroka, ker pač še študirajo in je delat oboje hkrati težje, sploh pa hkrati še služit svoj denar - če eden že dela (navadno očka), durgi pa še študira in imata kam it, pa se kar pogosto zgodi, se mi zdi... Zapravila svojega življenja sigurno nisi; glede na to, da te je pa to tako prizadelo, je očitno na tej izjavi nekaj, kar te gloda... Torej si odgovori, kar bi ti rada v življenju počela in to počni, saj se večino stvari da tudi z otrokom. Ni treba da ti je to, da imaš otroke edini cilj in edina naloga in če ti ni, si priznaj tudi druge in jih probaj uresničit... Nekatere se res odločijo za otroka zato, da nekak pokrijejo praznino, ker jim recimo ne gre faks in že 100 let študirajo in potem rajši zanosijo, da imajo vsaj nek razlog, da je to tako... Kar se mi niti ne zdi zgrešeno, navsezadnje je res boljše, da delaš vsaj nekaj, že za samozavest... In tudi otrok ima lahko veliko od mame, ki ima ves čas zanj, ne pa da dirja od službe, do fitnesa, do krožkov in nazaj... (tu nikogar ne obsojam, da smo si na jasnem, zelo verjetno bom sama vsaj kdaj vsaj v eni od teh skupin...) Se pa strinjam z viv, v vsakem obdobju se da uživat 100/h in sebe se mi zdi smiselno spozant pred otroci, sicer so ti bogi, da odraščajo medtem, ko se njihovi starši iščejo... in prav je, da se mamo lepo tudi samo s partnerjem, otrok ne bi smel biti pogoj za srečo v dvoje...
|