|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Spol otroka-razočaranje
2.11.2007 13:12:39   
severnica77
Joj, pač hormoni. Čisto naravno. Normalno, da imaš rad enega in drugega. Se pač včasih preveč vživimo v neko vlogo, potem, ko pa ugotovimo, da bo malce drugače user posted image , se počutimo mogoče malo izgubljene. Potem se spet vklopimo in si ne moremo zamisliti, da bi bilo drugače .... V nosečnosi pa tako in tako nadpovprečno sanjarimo, si že zamišljamo celo prihodnost pikice v trebuščku, potem pa nas včasih nekdo predrami user posted image . Je pa tudi vse to razburljivo, zanimivo ....

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Spol otroka-razočaranje
2.11.2007 18:41:49   
suzanamai
IZVIRNO SPOROČILO: Daschi

Jaz pa teh težav nisem nikoli imelauser posted image .
Nikoli nisem vprašala za spol in ko sem rodila, sem bila vedno prijetno presenečenauser posted image .
Včasih je dobro, da se pustimo presenetiti in prepustimo toku dogajanja.


Se podpišem pod tole. Ne prvič ne zdaj nisem hotela vedeti spola. Obakrat je bilo neverjetno doživetje ravno ta nevednost in obakrat sva bila full presrečna, prvič sva dobila lulčka, drugič pa pikico, ki bo jutri stara cel mesec. Me pa malo skrbi, saj bomo zgleda bankrotiral, ker mora mala biti prava princeska, sva oba čisto obsedena s kupovanjem lepih oblačilc. Ko je pa vse tako cortiš...

V glavnem karkoli že je, tvoje je in ko se rodi, ga imaš najraje na svetu, pa naj ima karkoli med nogami, to res ni pomembno.

_____________________________

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Spol otroka-razočaranje
2.11.2007 21:15:44   
neli99
nada 79 ...user posted image user posted image user posted image  ... sem prebrala začetek te debate in sem si mislila, da bo nekje še en takle post od tebe. tut jst sem si v prvo želela punčko ... rabila sem natanko 2 dni, da sem se navadila, da je fantek ... potem ga pa že v tebuhu ne bi več zamenjala za punčko.

pa v drugo sem potem hotela fantka (da se bota kup igrala) ... na pa je punčka ... zdej sem pa že čist obsedena od teh roza lepih cunc ... pri sinu nisem toliko komplicirala s coticam ...user posted image

ja tko to gre ... mava pa blizu skupaj PDP ... srečno!

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Spol otroka-razočaranje
3.11.2007 12:21:56   
Stigmata
Midva se ne pogovarjava o tem kaj bo... fantek punčka.. vseeno nama je, glavno da bo zdrav. Sej vem da je požuljena fraza....

Ne zdi se mi lepo od tvojega dragega, da ti direkt reče, da si ga razočarala.  Saj ni samo od tebe odvisno kakšnega spola bo otrok. Po moje so te njegove besede bolj prizadele kot pa da se ne bo rodil otrok po vajini želji. Saj veš... spola otrok ne moremo izbirati kot sadje na placu.

_____________________________

Altere sempri ignostico, tibi ipsi nomquam. -- "Drugemu vedno oproščaj, sebi nikoli."

(odgovor članu neli99)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Spol otroka-razočaranje
3.11.2007 18:23:25   
vaney
stigmata, mislim, da si narobe razumela nado 79. mislim, da je njen dragi bil razočaran nad njenim razmišljanjem, ne nad spolom otroka. in kolikor sem jaz razumela, bo on vesel obojega in ima s spolom otroka težavo samo nada 79. možno pa je, seveda, da se motim.

(odgovor članu Stigmata)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Spol otroka-razočaranje
3.11.2007 19:30:04   
kodrana
IZVIRNO SPOROČILO: Stigmata

Saj ni samo od tebe odvisno kakšnega spola bo otrok.  


spol otroka določa izključno moški.

_____________________________

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu Stigmata)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Spol otroka-razočaranje
7.11.2007 20:39:40   
NADA79
Stigmata res si me narobe razumela. Moj user posted image  je mislu, da sem ga razočarala v smislu, da ni pričakoval takšnega odziva. Ves čas sem bila ravno jaz tista, ki je navijala za user posted image , potem pa to. No in sedaj ko je vsa ta drama za nama mi je prav žal za vse. Mi je prav vseeno kaj bo, samo da bo in da bo zdravo.

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Spol otroka-razočaranje
7.11.2007 22:51:07   
Naja30
Nama je bilo v prvi vrsti najbolj pomembno, da bo otrok živ in zdrav. Mož si je potiho želel user posted image , jaz pa sem čutila, da bo user posted image  Za spol nisva vprašala. Ko sem rodila, mi sploh ni padlo na pamet, da bi takoj vprašala, kaj je, ampak sem čakala samo, da bom slišala glasek, jok. Ko je zajokala, je babca rekla, punčo imate. Ta stavek ne bom nikoli pozabila.
zdaj v drugo spet čutim, da bo user posted image  Mož pa pravi, da bi bilo lepo, da bi bil parček, torej user posted image  Ampak v prvi vrsti nama je spet najbolj pomembno seveda to, da bo z otrokom vse ok. Ko dobiš to toplo bitjece na svoje prsi, čutiš toliko ljubezni kot si nisi nikoli predstavljal, da je mogoče.user posted image

(odgovor članu NADA79)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Spol otroka-razočaranje
8.11.2007 8:47:31   
Anonimen
anonimna 1- pri meni je bilo čisto isto kot pri tebi le da so pri meni napovedali fantka, prišla pa naj bi punčka..
bom pa rekla tako...veselila sem se fantka močno..ampak ti morem povedat, da sem v trgovinah kar gledala roza stvari in sedaj lahko roza kupujem ker bo menda punčka..

ma meni ni važno, samo da so zdravi in razigrani..

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Spol otroka-razočaranje
9.11.2007 15:44:59   
Pobalami
Nada79. Tvoja reakcija takrat je čisto razumljiva. pričakovala si punčko in potem so ti to vzeli in di dali drugega otroka.user posted image .

Verjemi, da boš fantka, ko se bo rodil oboževala.

moja mama je rekla, ko sem ji povedala da bo dobila vnuka, joj škoda da ni punčka. Je bila čisto razočarana. Zdaj ga pa obožuje, nora je nanj.

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Spol otroka-razočaranje
14.11.2007 9:36:06   
ilatic
Tudi jaz razumem. Pri prvi nosečnosti mi je bilo vseeno in so mi na UZ povedali user posted image . Res sem rodila user posted image in bila presrečna. Drugo nosečnost sem si želela user posted image . ZELO. Na UZ mi pove, da je user posted image . Samo jaz vem kako sem bila razočarana. Jokala sem. Seveda sem se po kratkem času sprijaznila in do konca nosečnosti upala, da se je zmotila. In se ni! Ko je prišla moja druga sončica ven, se nisem od nje ločila niti pet minut. Bila sem presrečna in v nebesih. Da ne govorim o možu, ki si je seveda tudi želel user posted image . Ne morete verjeti kakšno energijo ima ta moja druga user posted image . Oba naju, ne vse okoli nje, je okupirala in mislim, da je najin čudež. Ne pozabimo na prvo, ta je itak prva in nekaj posebega v najinih srčkih. Skratka želim povedati, da razumem vaše razočaranje in vedeti morate, da pa ko se VAŠ otrok rodi, sploh ne razmišljate več o spolu. No in tukaj sem spet jaz, noseča tretjič, seveda z željo, da bi bil user posted image . Vem, da imam 50%, vem da bom razočarana, vendar tudi vem, da ko bom rodila me sploh ne bo zanimal spol. Spet bom v devetih nebesih s punčko ali fantkom. To je neverjetni občutek in sem presrečna da bo to že tretjič, čeprav so nove skrbi, nove odgovornsti...

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Spol otroka-razočaranje
19.8.2008 9:37:21   
Anonimen
Tud jaz sem na istem. Skoz mi je bilo vseeno, potihem pa sem navijala za prvega fantka, zdaj pa v pozni nosečnosti zvem da bo punčka in mi je blo kr mal hudo, ne morem reč da sem razočarana, ampak bolj v šoku od novice mi je šlo kar na jok. Me je kr malo sram da sem si bolj želela fantka, ker vem da je vseeno katerega spola bo in bom na hčerko ravno tako nora kot bi bila na fantka. Jezijo pa me izjave ljudi, Ni važn kaj bo glavn da bo fant zdrav, to sem slišala ničkolikokrat, no zdsej bo pa punčka zdrava.

(odgovor članu severnica77)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Spol otroka-razočaranje
19.8.2008 14:47:37   
*Mojca*
Jaz nisem hotela vedet spola. Na NS sem prosila da mi ne povejo spola, gledala na enkran in rečem: a sem jaz nekaj videla? Zdravnica in sestra se spogledata in ne rečeta nič. Pa sem rekla evo, fantek bo. Potihem sem bila tudi razočarana in upala da mogoče pa le bo pupika. Na morfologiji mi G reče: o kako lepo je pokazalo spol. Seveda spet rečem: evo, zdaj pa je 100% fantek. Nekje globoko v sebi še vedno upanje in ko je kdo rekel: o ti imaš pa punčko, sem bila tako vesela...No, na koncu se je res rodil Luka....in veš kaj ti povem...ga ne zamenjam za nič na svetu. In če pomislim da bi imela punčko...je sploh ne bi user posted image . Sploh si ne predstavljam da bi kupovala roza cunjice in barbike user posted image
Naj te ne bo sram, ne očitaj si ničesar, ko ga boš dobila v roke boš najsrečnejša na svetu! Ko te bo kdaj polulal pa še bolj user posted image user posted image


_____________________________

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Spol otroka-razočaranje
19.8.2008 17:12:16   
Mijavček
user posted image

Na nuhalni se itak ne da še videt spola natančno, lahko se samo ugiba. Men je še na morfologiji rekel, da ni ziher.
Kako pa to ,da tko za ziher vzamete, kar vam povejo? To pa res ne ne razumem.  Saj že vrabci trobijo, da se iz "punčke" kar hitro naredi fantek.

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Spol otroka-razočaranje
19.8.2008 21:57:17   
pajčolanka
evo ravno zato midva ne bova vprašala kaj nosimuser posted image
ker si malo težko predstavljam da mi enkrat rečejo eno drugič drugo, ali še huje da mi rečejo kaj je, ko pa se rodi pa je med nogami nekaj drugega. ni šans.
razen če bi mi lahko to potrdili drugače-amniocinteza itd...to je drugače.
zelo zelo dolgo sva se trudila zanj, medicina nama je pomagala da naše dete zdaj brca pri meni in nosečnost je nekaj najlepšega kar se mi je zgodilo.
zdaj al bomo dobli malega navihanega škorpijončka al pa bo mogoče škorpijonka bomo pa videli čez slabe tri mesece.user posted image


(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Spol otroka-razočaranje
19.8.2008 22:11:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mijavček

Na nuhalni se itak ne da še videt spola natančno, lahko se samo ugiba.




Ravno danes sem imela NS pri Pušenjaku in je rekel, da kaže na punčko. Pa moj reče, ja sej je 50% možnosti, da bo res in se nasmejal. Pa mu reče Puško, da če bi bilo samo 50% da je punčka ali da je fantek, potem ne rabil UZ-ja in bi na pamet rekel. Je rekel, da se že po obliki in ne vem več točno čemu vidi približno kaj bo in da je napoved 90%. Se pa lahko itak zgodi, da je resnica v teh 10% in bo fantek. Res pa je, da ne moreš vzeti napovedi NS kot 100% in se jo držati kot pijanec plota. Nama je pa prvič pravilno napovedal fantka. Naključje ali pa je res nekaj na tem, pa ne bi vedela.

Drugače pa je meni ravno od Portoroža do Triglava kakšen spol bo imel najin otrok, le da bo zdrav. Že prvič in sedaj drugič sem vprašala iz čiste radovednosti in zakaj ne bi, če mi sodobna tehnika to ponuja.

(odgovor članu Mijavček)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Spol otroka-razočaranje
19.8.2008 22:33:34   
Naja30
Ojej, tale tema je pa stara. Še moj stari post...
No zarad spola nikakor ne bom razočarana, pa če bo še ena pupika ali pa bo hčerka dobila bratca. Kaj si želim bolj, ne morem rečt, ker si želim samo, da bi bilo vse v redu. Vprašala pa verjetno, kot prvič tudi zdaj ne bom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Spol otroka-razočaranje
20.8.2008 8:00:31   
sasa78
razočaranje - zaradi spola user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Ni variante - jaz bom vesela neglede kaj bo

Punčka  - fant - samo da bo zdravo user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Vsak dan mi družbo delajo prelepi sončki
JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Spol otroka-razočaranje
20.8.2008 10:00:40   
glen
Naj ti povem da UZ niso nikoli 100 %,lahko so 99,9% ne pa 100%.
Sodelavka je imela doma dveuser posted image in v tretje sta si močno želelauser posted image ,vendar so jima na vseh Uz napovedovali še tretjouser posted image in glej presenečenje rodil se jim je user posted image ,tako da???????Počakaj da rodiš pa boš 100%.Takih primerov je malo ,ampak so!

Meni je pomembno samo to, da bo otrok zdrav in ne kaj bo.Doma ima punčko in zdaj so mi na NS napovedaliuser posted image ,če bo tako, bo fajn ker bo par,če pa bo še ena user posted image pa tudi uredu samo da bo zuser posted image vse o.k..

Ko so meni v 1.user posted image že na NS napovedaliuser posted image in pol na morfologiji v 5. mesuser posted image spet punčkouser posted image in na vsakem uz do konca punčkouser posted image ,sem še zmeraj imela v mislih da se mogoče lahko zmotijo(čeprav je bila gin. 100% da jeuser posted image )in sem do konca imela izbrani 2 imeni kupila sem roza samo kompletek za iz bolnice,drugo pa vse neutralno.
Mislim da je napoved spola pri NS bolj za rezervo vzet,saj je to res zelo zgodnja napoved in meni je v 1. user posted image in sedaj na NS gin po napovedi zraven še dodal,naj vzamem za rezervo ker je to res zelo zgodnja napoved.A tebi ni?
Srečno

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Spol otroka-razočaranje
23.9.2008 8:36:02   
caligula
jaz sem navijala za punčko in potihem upala  da bo res punčara čeprav so mi tri različni G. rekli da bo fantek. Zdaj komaj čakam da povijem svojega prvega otroka. Nabavla sem sicer vse za fantka pa ka bo pa bo. pdp imam nov.

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Spol otroka-razočaranje
23.9.2008 8:45:07   
mediuhec
če bi imela slabe rezultate NS pa potem NS+DHT, pa bi spet čakala na druge preiskave, bi ti bilo presneto VSEENO ali bo fantek ali punčka!
samo da je zdrav. takrta zbledijo navidezne težave kot je izbira imena ali kateri voziček bomo imeli.

veseli se zdravega otroka. sicer pa ne dvomim, da se boš v teh 3 mesecih navadila na "spremembo"!

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Spol otroka-razočaranje
23.9.2008 9:23:49   
ronja
Seveda je najbolj važno, da je otrok zdrav, je pa normalno, da si kdaj pač bolj želiš eno ali drugo. Nama je všeč, da bosta 2 punčki (no, 99%tno;), nekateri imajo pa rajši par. NIč ni narobe, če si za svoje otroke pač nekaj želiš, to ne pomeni, da ne bi imel rad otroka, če bi se rodil drugega spola. Pač presenečenjeuser posted image

(odgovor članu mediuhec)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Spol otroka-razočaranje
23.9.2008 13:55:09   
Lalica1
Nosečnisški hormoni delajo čuda in mogoče je tudi to eden od razlogov da čutiš razočaranje. Meni so vsi govorili da bo user posted image . Na koncu še imena nisva imela, ampak samo ime za user posted image . Kot da bi čutila. In res je bila user posted image . Zame prvi šok, ampak tako vesela, ker sem si punčko želela. Sedaj znova pričakujemo in me ne zanima kaj bo. Samo da bo zdrav user posted image , ki bo moj. In tudi tebi želim zdravega user posted image , ki bo mamin srček, in ga bo mamica sigurno imela najraje na svetu.
Sedaj se pa več ne obremenjuj s tem, ker na koncu ni važen spol, ampak zdravje otroka!

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Spol otroka-razočaranje
23.9.2008 18:02:24   
Majuska
Nuhalna svetlina se izvede čisto prezgodaj, da bi lahko zagotovo predvideli sploh. Tudi sama sem si želela punčko, celo oba z možem sva bila prepričana, da bo punčka ... na morfologiji sem bila kar malo šokirana ob pogledu na jajčka. Ja bilo je kanček razočaranja, ampak zdaj mojega sončka ne bi zamenjala za nič na svetu! user posted image

_____________________________

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008


(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Spol otroka-razočaranje
23.9.2008 18:50:49   
Polynesia
Sploh si ne znam niti predstavljati, kako ste lahko nekatere razočarane nad spolom, predvsem, če ni punčka user posted image .
Jaz nikdar in nikoli nisem tako razmišljala, saj mi je popolnoma vseeno kaj bo. Sploh pa nimam srca, da bi rekla da si enega spola bolj želim kot drugega, ni variante.
Sedaj čez cca 6 tednov pričakujemo prvega otročka, ki pa bo fantek in sem neizmerno srečna da bom imela sina.
Prav tako mi je popolnoma vseeno, katerega spola bo enkrat tudi drugi otrok.

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?