|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Spol otroka-razočaranje
23.7.2007 8:56:41   
DANVARI
Men so tud prvo nosečnost napovedovali punčko od NS naprej, pa vsakič sem jih spraševala če je zihr in vsi so mi odgovarjali da ja, no ampak v porodnišnico sem pa vseeno nesla oba kompleta user posted image
Zdej  bo verjetno enako,čeprav imam občutek da bo fant mi cela žlahta kliče pupo user posted image no bomo videli kaj se bo na morfologiji videlo user posted image
Men na NS tokrat niti ni hotela povedat. Da je čisto prekmalu in da bo samo zmeda - pa sem bila kar malo nestrpna, ampak zdej po tvojem postu vidim, da je imela prav. Brezveze tako zgodaj napovedovati, ko se spolni organi še ne morejo točno določit.


_____________________________

"In raising my children, I have lost my mind but found my soul." ~ Lisa T. Shepherd
"People who say they sleep like a baby usually don't have one." ~ Leo J. Burke


(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Spol otroka-razočaranje
23.7.2007 9:12:28   
Suzi*
Ko ga boš rodila in ga držala v naročju, ko se ti bo s tistimi malimi usteci prisesal na prsi.......takrat ti bo šist vseeno za spol. On bo tvoje sonce, tvoj zaklad, tvoj čudež življenja!!!  In ne boš ga želela menjat za nobenega drugega. Uživaj v nosečnosti in v tem, da ti je dano biti mati!!! 

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu DANVARI)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Spol otroka-razočaranje
23.7.2007 12:29:17   
nana35
SUZI!Zelo lepo si napisla zadnji stavek,me je zelo ganil in še kako prav imaš!!!!

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Spol otroka-razočaranje
23.7.2007 13:09:04   
keesha
Ne se obremenjevati preveč glede tega, da si občutila razočaranje, ko so ti povedali da bo fantek. Jaz sem si tudi zelo želela user posted image  in ko mi je ginekolog povedal da bo user posted image  sem se na poti domov razjokala (kaj moreš hormoni). Bila sem namreč 100% da bo user posted image  vsaj tako sem čutila, on pa mi reče da je 1000% fantek in še mi lulčija in jajčka pokaže. Rabila sem malo časa da sem se privadila na misel, da bom imela sineka in sem rekla saj še je čaš da imam punčko user posted image  Je pa res tak kot je Suzi napisala, ko ga primeš v roke ti je pač vseeno za spol, tega predragocenega bitja ne bi zamenjala za nič na svetu. Naš mali ja prava mamina cartika. Zdaj pričakujemo dvojčke in za enega mi je že povedal da bo fantek, pri drugem pa ni videl ker je hrbet kazal. Po resnici povedano si želim da bi bil drugi user posted image  ampak če mi pove da bo user posted image  bomo imeli pač 4 moške pri hiši user posted image  (z mojim možem vred). Bom pa imela vnukice, ko bom babica user posted image    user posted image    user posted image    user posted image
Je pač tako, dobiš to kar ti je usojeno, zato se ne obremenjuj in misli na svojega sineka. Cotike pa shrani za drugego otrokeca mogoče bo pa tisti user posted image .
Uživaj

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Spol otroka-razočaranje
23.7.2007 14:02:00   
tonja
Midva sva se do 20. tedna vedno pogovarjala, da nosim punčko (tega nama ni rekel noben G, ampak tako sva si oba full želela) in se z njo pogovarjala z imenom. Potem pa mi na morfologiji reče, da je fantek in to sta do sedaj potrdila še druga dva ginekologa.

Ko mi je rekla, da je fantek sem tudi jaz v sebi čutila neko razočaranje - tako kot opisuješ ti, ampak sedaj čez čas mi je to vseeno, da bo le zdrav. Zdaj ga kličeva z imenom za fantka, mož je ves navdušen, da mu bo lahko pomagal pri gradnji hiške (bo še nekaj časa trajal da zraste user posted image ) in da ne bo treba tok zapravljat za šminkarije...... Za vsak spol se najdejo prednosti, tako da uživaj v nosečnosti.

(odgovor članu keesha)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Spol otroka-razočaranje
23.7.2007 14:15:41   
bodoča
Jaz vedno zaradi tega, da mi ne bi različno napovedovali spolov, rečem, na UZ da nočem vedet, ker si pol že čist zmeden od tega predstavljanja in navajnaja na en spol, pol je pa kar naekrat drugi. Pa saj ne, da ga pol tega drugega ne bi imela rada, pač težko je, če ti nekdo nekaj mesecev govori, da vidi fanteka in ti čist not padeš, pol je pa kar naenkrat punčka (ali obratno).
V glavnem, po mojem je boljše da sploh ne vprašaš prej kaj je.

Meni je že zdaj čudno, ko mi vse tetke v okolici govorijo, da bo punčka, jaz pa imam ful občutek, da bo fantek, bo res zanimivo pol tam v porodni.

_____________________________

mojeustvarjanje

(odgovor članu tonja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Spol otroka-razočaranje
23.7.2007 14:26:14   
prymorka
hvala enako... isto sem doživela... pa nisem čist nič razočarana...
meni so tudi govorili da je punčka vse do 27T ko sem izvedela na 3D da je fantek...
morm priznat, da sem lih tko srečna,... ravno zaradi teh nesigurnosti pa nism prej nič kupovala...
zdaj pa kupujem fantovsko ;))

samo na eno stvar pomisli: fantek bo v življenju manj trpel...ženske smo tiste ki imamo milijardo problemov, od M do poroda, .... in še sto drugih problemov, ki nam jih moški povzročajo...
naj bo fantek,... bolj bo srečen ;)) hihi...
konc koncev je pa to tvoja kri, tko da ko boš rodila še pomislila ne boš na punčko...

bo pa druga punčka, bodi optimist...user posted image

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Spol otroka-razočaranje
23.7.2007 20:11:33   
viv_
Jaz bi bila pomoje tudi mal razočarana, če bi se naše punce kdaj vmes spremenile v fante user posted image  Pa velja tudi v bodoče. Bom razočarana tudi, če katero pri 20ih prime, da bi bila fant. Dandanes ni nič neverjetno user posted image

V prvo sem si sicer nekoliko bolj želela fantka, sem se tudi videla bolj kot fantovsko mamo. Ko so mi na morfologiji rekli, da je punča, je bilo konec. Najsrečnejša! Super! To! V drugo sem si pa prav želela punčko in na NS so mi rekli da je. Na moje veselje je do konca ostala punčka. Sem pa obakrat, takoj ko so povedali, pripravila vse v roza user posted image , brez rezervnega programa. No, v drugo je bilo že veliko roza stvari doma. Će bi bil pa po kakršnemkoli naključju fant, bi dal pa en kompletek s kavbojkami prat user posted image

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu prymorka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Spol otroka-razočaranje
24.7.2007 14:42:07   
freha
suzi si res lepo napisala!
meni je na splošno vseeno kaj bom imela ko bom
pri sebi pa po tihem upam na fantka, pa tud punčke bom vesela
je pa najbrž kar vznemirljivo ko čakaš kaj se bo videlo!
sicer pa .. najbolje je pa kupovat NEVTRALNE BARVE! hi hiuser posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Spol otroka-razočaranje
24.7.2007 14:53:26   
Anonimen
Enkrat sem nekje brala, da se ne smemo sramovati takih občutkov, da je to čisto normalno in običajno. Ko so meni povedali, da bom imela fantka, sem bila tudi malo razočarana, pa sem se spomnila, da sem to prebrala. Pa potem nisem bila dolgo razočaraa. Najbrž boš ti rabila malo več časa, da se boš s tem sprijaznila, ker si prej bila prepričana, da nosiš punčko, apak brez skrbi, ga boš vzljubila, ker res ubogo dete malo nedolžno ni krivo, da ima lulčka med nogami.

(odgovor članu freha)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Spol otroka-razočaranje
24.7.2007 15:17:58   
ašun
Te čisto razumem. Tudi jaz sem si zeloooo želela user posted image  ampak sem vedno dopuščala možnost, da bo mogoče user posted image .

Verjamem, da te ti občutki zdaj mešajo.....ampak, ko boš stisnila svojo štručko k sebi bo to najlepši fantek, kar jih boš poznala. Mislim, da ko ga boš pogledala ne boš pomislila, "raje bi imela user posted image ", ampak si boš rekla, "kako sem sploh lahko bila tako razočarana, ker to je čudovito bitje!"


(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Spol otroka-razočaranje
24.7.2007 17:46:32   
zoja***
No, pa še jaz... Ki sem si že od nekdaj noro želela punčko....In moj, ki si je tud full, full želel punčko....In sva se že tolko časa zgovarjala z Vito v trebuščku...
No, pa so na morfologiji napovedali fanta. Priznam, da sem kar cmok v grlu dobila, pa čeprav sem vedela že od nekdaj, da je pikec prav z isto verjetnostjo fant kot punca. in mi je blo nekej časa kar čudno in sem težko preklopila na fanta. Ampak zdej pa že tako težko čakam našega Maksa, da ga končno spoznam user posted image  . In tudi moj ga komej čaka, pa čeprav mi je zadnjič rekel, da enkrat bi imel pa rad tud punčko. In tud jaz še vedno včasih pomislim, kaj če so se zmotili in pride ven punčara. Ampak bolj ko se bliža porod, bolj mi je ta misel tuja. In vedno bolj si predstavljam, kakšen faconar bo tale naš Maks.

Tud ti boš enako čutila, boš videla. ne boš razočarana, ti garantiram. user posted image  

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Spol otroka-razočaranje
24.7.2007 22:37:05   
arielca
Sama nisem vedela, kaj pričakujeva in me niti ni zanimalo. To je moj otrok, zame je najlepša na svetu in imam jo najrajši. In, draga moja, ko boš enkrat objela svojega user posted image , boš ugotovila, da je tvoja ljubezen brezpogojna. In večna.
Verjamem, da je to le šok ob nepričakovani novici pomešan z nosečniškimi hormoni, zao počakaj, da spoznaš svojega fantka ... user posted image  zate!

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu zoja***)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   [Brisano sporočilo]
25.7.2007 16:30:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu arielca)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Spol otroka-razočaranje
6.9.2007 13:34:36   
*tajda*
Mogoče malo ven iz teme,ampak se mi zdi brezveze odpirati novo.
In sicer to je moja prva nosečnost in že od vsega začetka mi je popolnoma vseeno katerega spola naj bi bl najin otročekuser posted image  Na morfologiji so napovedali fantkauser posted image in sem bila prav vesela.Ker je to moj prvi otrok in mi je važno "le" da je zdrav.Me je pa zadnjič prizadelo ko mi je sestrična rekla katera še nima otrok kako so boljše punčke in da si sama ne želi fantka.Skoraj enak komentar sem dobila od prijateljice ki je prav sočustvovala in me tolažila ker nosim fantkauser posted image .Ji sploh nisem mogla dopovedat da se ga iz vsega srčka veselim in da je že zdaj moj lubček kaj šel bo ko ga vidim.Za konec mi pa še bivša sošolka pove kako sta se z možem oddahnila ko so jima povedali da nosi punčko.user posted image
Včasih imam občutek da si vsi želijo le punčk,čeprav sama tega sploh ne razumem.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Spol otroka-razočaranje
6.9.2007 14:23:56   
Azzurra
Tajda, ti nekaj povem. v prvi nosečnosti smo se pogovarjale z mojo mamo in svakinjo, pa je rekla moja mama: upam, da boš imela punčko. upam, ampak vem, da boš imela sina. pa se oglasi moja svakinja: ah, kaj čmo...več sreče prihodnjič.....


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Sej ne rabi komentirat, ne?


_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Spol otroka-razočaranje
6.9.2007 14:37:14   
Anonimen
Ampak, punce, res ni nič slabega v tem, če si bolj želiš punčko ali fantka. Jaz bi še zdaj raje imela punčko, pa imam 5-letnega fantka, ki ga imam tako rada, da ga ne bi mogla imeti bolj, da se moram prav nazaj držat, da ga ne dušim. To, če rečem, da bi imela raje punčko, ne pomeni, da bi ga takoj danes zamenjala s punčko, če bi lahko, ampak preprosto to, da so mi nekako glede na mojo naravo bliže punčke. Saj mogoče se motim in bi šele potem, ko bi imela punčko, videla, da to ni tako, kot sem si predstavljala.
Je pa hudo slišat nosečnici, da je nekdo drug razočaran nad spolom otroka, ki ga nosi pod srcem. To pa je res hudo, vem.

(odgovor članu Azzurra)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Spol otroka-razočaranje
6.9.2007 14:52:05   
pimpa
No moja mami pa je meni želela fantka, ker da so manj komplicirani, manj problematični in oh in sploh naj... pa se je uštela, obakrat sta bili  punčki, ki ju ne bi zamenjala za nobenega fantka (bi pa imela kakšnega za zravenuser posted image user posted image ).

Sama pa menim, da je spol relativna stvar, čeprav sama živim v okolju, kjer nekaj pomanijo le fantje in sedaj pari kar tekmujejo med seboj komu bo uspelo. Jaz pa vedno pravim, če bom imela še kakšnega otroka ga bom imela zato, ker bom hrepenela po otroku. Želim le, da bi mu lahko bila dobra mama in da me bo izpopolnil do te mere, da ga bom imela rada zaradi njega samega ne glede na to katerega spola bo. Zato, da bi bil v tretje fant pa otroka že ne bom imela, želim ga želeti, čutiti, ljubiti,...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Spol otroka-razočaranje
6.9.2007 16:54:18   
*tajda*
pimpa zelo lepo si napisalauser posted image
Azzurra na take izjave pa sploh nimam komentarja.user posted image
Kot je že napisala Splišni je pa res hudo da ti nekdo govori kako se mu smiliš ker nosiš fantkauser posted image .
Tako da sem se zadnjič prav vprašala a je zmano kej narobe ker mi je popolnoma vseeno kaj je in ali so res fantki tko "problematični" kot pravijo moje znanke? Meni se zdi to en najbolj beden stereotip kar jih je.

Na koncu sem pa vesela da imam družino ki se veseli otročka in moža ki mu je ravno tako vseeno kaj bova imela.user posted image
Bistvo je da hočem povedat da me je v tej moji nosečnosti zelo presenetilo to da so nekateri tako primitivni.
Da si nekdo bolj želi punčko kot fantka ali obratno se mi zdi čisto normalno samo ni pa mi normalno da se govori nosečnici da zdaj je pa res grozno da bo rodila fantka.Mene je to ful prizadelo.

(odgovor članu pimpa)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Spol otroka-razočaranje
6.9.2007 20:40:18   
Svet
...jz kljub vsemu ne morem verjeti, da je nekdo lahko razočaran zaradi napačnega spola. To se mi zdi grozno in nedopustno!!!Res!!!Koliko je tistih, ki otrok sploh nimajo in koliko takih, ki imajo bolne.
Tema o tem, kako je nekdo razočaran zaradi "napačnega spola" je za BRUGAT!!!!
Sori, res me je pogrelo.
Delam na OŠ s prilagojenim programom....in še kup kolegic se trudi z umetno oploditvijo...to vam pove dosti!!!
Uhhhh,jezna!!!

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Spol otroka-razočaranje
6.9.2007 22:49:35   
Anonimen
Jah, Svet, lepo te prosim... Pa saj verjetno ni tako razočarana, da bi se odločila za splav.. Pač je pričakovala, da bo punčka, in? Tudi jaz sem si želela punčko, ko pa so povedali, da je deček, sem čutila razočaranje. Ampak vseeno sem rada božala trebušček, snemala dogajanje, kako je brcal. Sedaj imam sina tu, in mi je žal, da sem sploh čutila razočaranje, ker je to nekaj najlepšega - dobiti otroka, najsi bo deček ali punčka.

Punce, probajte malo razumeti druge, in ne obsojajte, četudi vas to pogreje. Vsi smo ljudje, eni sprejmemo tako, eni drugače. Ampak vedno imamo svoje otroke rade, tudi če smo razočarane nad njimi, tudi, če nam živce parajo, in tako dalje.

(odgovor članu Svet)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Spol otroka-razočaranje
7.9.2007 13:09:46   
neisha80
pa še jaz dodam svoje...od nekdaj sem si želela punčko...ko sem zanosila,sem od prvega dne slutila,da v meni rasteuser posted image .Ko mi je gin.na uz povedala,da je najbržuser posted image nisem bila nič presenečena,samo še bolj sigurna.No in ko je po 9.mes. to malo bitje prijokalo na svet,je bila res Nežauser posted image .Ampak ati,ko mu je babica v porodnišnici rekla.da imamo punco,je vseeno še preveriluser posted image                                                                                           

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Spol otroka-razočaranje
2.11.2007 11:55:17   
NADA79
No da se še jaz malo javim. Glede na to da sem bila jaz tista ki je to temo odprla, mi je sedaj pošteno nerodno. Moje mnenje se je sedaj popolnoma spremenilo in prepričana sem, da bom jokala tudi če bo fantek (od sreče). Nikoli, ampak prav nikoli mi ni na misel prišlo, da pa bi zaradi tega šla delat splav. To bitjece, ki ga nosim pod srčkom je moj zaklad in največje bogastvo, in se mu ne mislim odpovedati za nič na svetu. In ker se PDP zelo bliskovito približuje, sem iz dneva v dan bolj navdušena nad tem, da je fantek. Komaj že čakam, da bo zunaj, da mu preštejem prstke na rokicah in nogicah in da mu povem, kako zelo sva si ga z atijem želela. Komaj že čakam, da me bo začel jeziti in me razveseljevati z novimi vragolijami. Sedaj so njegove brcike že pošteno močne in z vsako me spomni na to da mi deklicauser posted image user posted image user posted image . Pa me vedno znova spravi v smeh user posted image user posted image user posted image user posted image . Hvala vam, da ste mi v teh mojih neumnostih stale ob strani in me bodrile, ker navsezadnje res ni važno kakšnega spola je, važno je da je zdrav in moj.

(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Spol otroka-razočaranje
2.11.2007 12:14:36   
Februarka08
Nada79 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !
Samo da bo user posted image zdrav, ni važno kaj je!


_____________________________

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu NADA79)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Spol otroka-razočaranje
2.11.2007 12:19:35   
slovenka
No, Nada čestitam za ta zadnji post. Meni je povsem vseeno, kaj bo in nimam nobene želje, če bi jo pa imela, pa ne bi nikomur na glas povedala, in sicer zato, ker imam prijateljico, katere oče je pred njenim rojstvom vsem trobil, da hoče sina in da so babe brez veze... in ta moja prijateljica sedaj to ve, pa čeprav jo ima oče rad, ji ni vseeno, da je prej tako govoril in hotel sina. Jaz poznam super moške in ženske ter ful bedne moške in ženske. Tako da upam, da bo moj user posted image med prvimi.

(odgovor članu NADA79)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?