NAVT -> RE: (Južna) Primorska (3.12.2007 23:01:09)
|
Evo nas!! Me smo se danes vrnile iz bolnice. Ja, že spet! V torek smo zvečer šli z Nežo, ker je ves popoldne jokala oz. jamrala. Najprej sem mislila, da sem kaj čudnega pojedla, proti večeru pa je bila vedno bolj mlahava in sem se že malo ustrašila. Tako da smo šli kar gor in so nas zadržali, a Brine niso povabili zraven. Dr. je rekla, da ni najbolj pametno zdravega otroka vlačit v bolnico. Še dobro da imam mamo, ki je za njo skrbela do petka, ker moj mož ne bi dobil bolniške, v šolstvu pa niti dopusta ne more vzeti. Neža je imela vneto desno uho, tako da smo prvo noč v bolnici preživeli s svečkami. Zjutraj so ji naredili paracentezo - to pomeni, da so ji predrli bobnič, da je lahko gnoj stekel ven. Revca, je vreščala tako, da je bila še včeraj hripava. Menda to boli za se zmešat. Dr. Zorn (ki zgleda ko mesar) je sicer predlagal anestezijo, a je kasneje ena stara sestra rekla eni drugi, da ona ne bi, ker so jih itak milijon naredili brez in lahko še ta primer. Če bi takrat vedela o čem govori, bi posegla, a žal nisem. Po drugi strani pa ne vem koliko je varno take otročke spravljat pod narkozo. No, skratka, Neži so potem še v četrtek in petek spirali uho in v soboto naj bi nas poslali domov. Pa naju je Brina tako pogrešala, da se je tudi njeno desno uho vnelo in je prišla v petek zvečer še ona. Na srečo je bilo njeno stanje manj kritično. Dobila je takoj antibiotik, v soboto zjutraj jo je pregledal otolog in rekel, da tako majhnega že ne bo na živo, ker ne more biti miren, zato naj pridemo v nedelj zjutraj, da se ji da anestezijo. Seveda je še naročil naj bo tešča [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Jaz nisem bila z njo v orl ambulanti, mi je pa med. sestra rekla, da so ga spraševali kako si predstavlja teščega dojenčka. Pol je zadevo omilil na vsaj 4 ure brez hrane. V nedeljo zjutraj sem se oborožila z malo pomoči, ker sama obeh - od tega ene lačne - ne bi sfolgala. Je pa bila Brina kljub lakoti ful pridna. No, na srečo je antibiotik do nedelje dopoldne naredil svoje in pri Brini ni bilo potrebno prebadati bobniča. Danes so nas še gledali kako jemo oz. pijemo, ker sta obe fasali drisko. Testi drekca so bili negativni, tako da je vzrok v antibiotikih. Malo so nam jih dali še za domov. Ta teden še ne smemo ven, ampak načeloma smo zdravi. Pa na srečo smo naleteli na majhno sobo, kamor nam niso mogli podtakniti kakšnega bolanega cimra, tako kot zadnjič. Upam, da se ne bomo v kratkem spet znašli gor, ker zdaj pa imam res že dovolj te bolnice. Je pa kar zanimiva izkušnja za mano. Od torka do petka sem bila samo z Nežo. Mleko za Brino sem črpala in so ga hodili iskat 3x na dan. V tistih dneh sem si kar malo odpočila. Z dvema je pestro, a samo z eno je bil pa kar dolgčas. Ne predstavljam si, da bi imela samo enega dojenčka, pa čeprav vem kako je to. Glede pohajanja. Jaz bi se vam tudi z veseljem kdaj pridružila na kakšni kavi, a mi pred 10.30 ne gremo ven. Malo zato ker smo vse tri babe zaspanke, malo pa tudi zato, ker se mi prezgodaj zdi še prehladno. Na srečo pri naši hiši ne kompliciramo s kosili, tako da če je vreme pohajamo od 11h do 14h (približno). Takrat pa verjetno vse kave že popijete, a ne?
|
|
|
|