|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krči po nogah
3.7.2007 10:42:46   
Anonimen
user posted image  da me je danes ponoči 3x prijel krč v obe mišici v spodnem delu nog. Sledi metanje po postelji, tuljenje kot živina, zbrcam moža da mi raztegne mišici, kar mu je komaj uspelo, ker me je tako močno prijelo, da ni imel moči za mi spravit nogo v reduser posted image . Potem sem pol ure po stanovanju hodla, pa spet nazaj v posteljo, komaj upala zaspat...in evo ga user posted image  spet me prime. Sedaj me noge tako bolijo, da samo sedim in se smilim sama sebiuser posted image .
Pa pijem šumečke FidiMag 300 plus C, je rekla v lekarni da so najmočnejšeuser posted image . A naj ji verjamem, ali obstaja še kaj boljšega da pomaga? Kalcija sicer ne jemljem več v obliki šumečk, ker popijem dnevno vsaj pol litra mleka in še kak jogurt, jemljem tudi Železo, krvna slika pa je bila vedno OK.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Krči po nogah
3.7.2007 10:48:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: srček

user posted image  da me je danes ponoči 3x prijel krč v obe mišici v spodnem delu nog. Sledi metanje po postelji, tuljenje kot živina, zbrcam moža da mi raztegne mišici, kar mu je komaj uspelo, ker me je tako močno prijelo, da ni imel moči za mi spravit nogo v reduser posted image . Potem sem pol ure po stanovanju hodla, pa spet nazaj v posteljo, komaj upala zaspat...in evo ga user posted image  spet me prime. Sedaj me noge tako bolijo, da samo sedim in se smilim sama sebiuser posted image .
Pa pijem šumečke FidiMag 300 plus C, je rekla v lekarni da so najmočnejšeuser posted image . A naj ji verjamem, ali obstaja še kaj boljšega da pomaga? Kalcija sicer ne jemljem več v obliki šumečk, ker popijem dnevno vsaj pol litra mleka in še kak jogurt, jemljem tudi Železo, krvna slika pa je bila vedno OK.

Srček, isto je bilo z mano to noč. Res ne vem kako bi si lahko pomagale. Splošna zdravnica mi je rekla, da se moram veeeeliko gibati, ma... Ne vem, upajmo, da bo minilo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
3.7.2007 10:55:59   
gumbek
Se pridružim vajinim težavam tudi mene so imeli krči zelo radi imela sem jih obe nosečnosti od 3 meseca daljeuser posted image .Sem ponoči okol hodila kot kakšen mesečnik toliko časa da nisem zmogla več potem sem pa zaspala kot ubita.Sedaj pa teh težav ni več,upam da se tudi pri vama to konča čim prejuser posted image user posted image user posted image

Firbec sem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.7.2007 11:20:37   
2 Sraki
No jaz sem ugotovila, da mi pomaga samo to, da magnezij popijem tik pred spanjem in potem ni blo nobenih krčev. Če pa sem ga že podnevi, pa se je user posted image  zopet pojavil. Pila pa sem isto FidiMag, ker so res najmočnejše, glede na delež magnezija.

(odgovor članu gumbek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.7.2007 11:47:51   
Anonimen
Meni pomaga samo Magnesol.

Drugače pa Ca in Mg se ne sme skupaj jemati

(odgovor članu 2 Sraki)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
3.7.2007 12:03:45   
Ronči
Meni je pa zelo pomagalo, da ko sem začutila, da me grabi krč sem potegnila gor prste proti kolenu in jih nikakor nisem smela raztegnit (upam, da razumeteuser posted image ). Takoj je popustil krč. Je pa res, da ko že zagrabi na moč ... če ga pa pravočasno zaustavite je najboljše.
Drugače pa magnezij in kalcij zvečer pred spanjem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.7.2007 12:22:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ronči

Meni je pa zelo pomagalo, da ko sem začutila, da me grabi krč sem potegnila gor prste proti kolenu in jih nikakor nisem smela raztegnit (upam, da razumeteuser posted image ). Takoj je popustil krč. Je pa res, da ko že zagrabi na moč ... če ga pa pravočasno zaustavite je najboljše.
Drugače pa magnezij in kalcij zvečer pred spanjem.

Saj bi to z veseljem naredila, če bi vedela kdaj krč pride. Ampak če sladko spančkaš in se zbudiš zaradi krča ki je na pono prijel.....pa tega nikakor ne morem sama naredit, ker mi mora nekdo drug prijet stopalo in ga nategnit proti kolenu, ker sama čez trebuh niti v sanjah ne pridem do podplata, kaj šele da bi karkoli z njim ustvarjala. Čez dan v budnem stanju pa nimam teh težav.

(odgovor članu Ronči)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
3.7.2007 13:21:56   
katis
Jaz sem imela tu in tam krč v mečah že pred nosečnostjo, sedaj pa je to dokaj reden pojav (36.teden).

Meni pomaga, če si zvečer noge od kolen navzdol po tuširanju poplaknem še z mrzlo vodo (sedaj so tako krči redkejši). Če pa se že zgodi, pa obvezno popolnoma zategni mišico (kot so že punce rekle - POTEGNI PRSTE K KOLENU) ob iztegnjenih nogah - vendar delaj to sinhrono na obeh nogah in boš videla, da bo hitro popustilo.

Jaz se npr. zbudim že ob rahlem zategovanju mišice v nogi in takoj iztegnem obe in običajno uspem preprečiti popoln nastanek krča.

SREČNO!

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.7.2007 20:03:28   
Čohalka
Ojla!
Soseda, ki je noseča že 31 tednov ima tudi težave s krči. Svetovali so ji, naj izmenično pije Ca in Mg šumeče tablete: torej en dan ene, drugi dan druge. Poskusi, morda bo pomagalo! Lp

(odgovor članu katis)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.7.2007 21:01:32   
tinaaja
Uuuuuuuuu poznam,ponavadi sem po ornk krcu imela se 3 dni tak misklfibr, da em komaj hodila. Ponoci pa sem 2x tud jokala od bolecine user posted image

KALCIJ!!! No jaz sem jemala magnezij in kalcij vsak dan, res je, da ne skupaj, ceprav nisem vedela, da naj nebi smela. Drugace pa imajo multivitaminske tablete ti dve sestavini skupaj, tko da ne vem, ce je tak problem, da eno vzames zjutraj eno zvecer.

(odgovor članu Čohalka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.7.2007 21:21:21   
TONČI.
Magnezij in vse izgine. Vsaj pri meni je.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.7.2007 8:38:37   
amaya
meni se je to tudi dogajalo teden dni nazaj...da bi kr umrla tam takoj...boli za umret

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.7.2007 12:20:22   
_andreja_
meni tudi ne tablete ne nč ni pomagalo, in mi je pamagal samo rojstvo...včasih sem imela občutek da bolj ko sem pila tablete več krčev sem imela...da je bil kontra učinet ... user posted image

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.7.2007 22:06:50   
naraščaj
Ojla, jaz se prvič javljam na forumu. Danes me je pritegnila ta tema, saj sem ravno prejšnjo noč tudi sama imela močne krče, da sem se kar zvijala po posli. Zdaj pa me tako mišice bolijo, da je groza. Po službi sem se ustavila v lekarni in mi je priporočala magnezij z vitaminom c. Potem pa mi je predlagala še ene od Centrum( mislim da je rekla Centrum), ki so namenje nosečnicam in vsebujejo kombinacijo večih vitaminov in mineralov. Jih grem iskat v sredo, ker jih ni bilo na zalogi.

Moj PDP 14.11.07

Moji princeski: 23.11.2007 Taja
23.6.2010 Ajda

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.7.2007 22:26:38   
piči
Oj vidim, da imamo vse podobne težave. Jaz pa ne pijem nobenih tablet, ne z magnezijem, jem samo tiste vitaminčke s folno. Ampak vem da to ni dovolj, da bi ustavila krče. Mi je pa moja mami svetovala eno kremo Venitan (divji kostanj), in se mažem z njo vsak večer in od takrat naprej nimam več krčev.

Ne bom rekla da 100 % pomaga ampak meni je. Priporočam tudi pri oteklih nogah.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.7.2007 23:36:49   
Ajvy
Jst tudi spijem en Magnesol pred spanjem, pa mi zaenkrat pomaga... me še ni zagrabil....

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu piči)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.7.2007 8:08:06   
tinkatonka
Taki močni krči so se tudi meni ponavljali. Začela sem piti magnezijeve tablete in je pomagalo. Ampak res vsaj 2× na dan po 1 tableto. Sicer so zanič okusa, ampak bolje to kot pa ta neznosna bolečina, ki te vrže iz spanja. Upam da se ti čim prej pomiri. Magnezij pomaga. Otroci v trebuščku namreč mamici jemljejo pomembne snovi, ki ji sami potrebujejo za rast in zato mamici včasih "zmanjka"; me moramo pa to nadomestiti s prehrano oz. pripomočki/zdravili.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.7.2007 8:40:51   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: gumbek

Se pridružim vajinim težavam tudi mene so imeli krči zelo radi imela sem jih obe nosečnosti od 3 meseca daljeuser posted image .Sem ponoči okol hodila kot kakšen mesečnik toliko časa da nisem zmogla več potem sem pa zaspala kot ubita.Sedaj pa teh težav ni več,upam da se tudi pri vama to konča čim prejuser posted image user posted image user posted image

gumbek, a gre v tvojem primeru res za krče v mečih, ker ti se pojavijo kar na lepem, ali gre za sindrom nemirnih nog? vprašam samo zato, ker imam jaz ta sindrom in je čisto tako, kot ti opisuješ: moraš hodit toliko časa, da ne padeš dol. imaš občutek gomazenja po nogah, noge ne moreš imeti pri miru, skoz migaš in posledično ni šans, da bi spal.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu gumbek)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.7.2007 10:38:05   
PIAF
Mene tudi kdaj vseka, pijem pa Donat (že zaradi zaprtja, ker jem železove tablete) in zvečer si namažem noge z Herbionom (izvleček divjega kostanja in medene detelje) in mi nekako pomaga. To si mažem zaradi zelo otečenih nog!

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?