Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Misek Tezko bi se reklo, da ji nisi fous, ker ce ji res ne bi bila, te vse to ne bi tako motilo in ti slo "v nos". Imam priloznost obcasno videt in obcutit te razgledane, samostojne in vase zaverovane prebivalce majhne obcine v kateri se vsi poznajo in vsak o vsakemu vse ve, se pa hitro izkaze, da je to "vedenje" o vsakemu vse, marsikdaj kup predpostavk, domnevanj in interpretacij po lastnem dozivljanju necigar zivljenja in postopkov, ki so vecinoma brez trohice resnega ali iskrenega razumevanja in vecinoma za cilj imajo samo ocrniti nekoga drugega ker je on bljak bljak, "a jaz, jaz pa nisem tak, jaz sem boljsi jaz sem najboljsi....". Graditi pozitivno samopodobo na temeljih pljuvanja po drugemu je dolgorocno izjemno faljena nalozba. Pove samo to, da osebnostno premores izredno veliko zanimanja za obrekovanja in da ti obrekovanja krojijo norme in stalisca. Zdi se mi pa popolnoma nepotrebno pisati o tem, da so ta obrekovanja najveckrat za lase privlecena; pokazejo pa vso hudobijo, privoscljivost, nizkotnost in okrutnost tistega, ki jih ustvarja, se bolj pa tistega, ki jih prenasa in jim brez rezerve verjame. Slednjemu gre pripisati tudi stupidnost, saj vsak, ki ima malo pameti ve, da posebej tam, "kjer vsak vsakega pozna in kjer se o vsakemu vse ve" temu ni prav tako. Dejstvo, da nimas niti trohice osnovnega spostovanja do cloveka, ne glede na to kdo je in kaksen je; da se naslajas ko jo lahko spljuvas in istocasno razlagas, da ti pa nisi taksna, meni osebno govori samo o zelo prisotnem primitivizmu in omejenosti. Ce si zadovoljna s tem kako si in kaj si dosegla in/ali ustvarila bodi zadovoljna. Ce pa le to izkoriscas kot argument za dokazovanje manjvrednosti drugega, pomisli, da tudi tvoji "dosezki" so hitro za koga argument, da te spljuva in s tem dokazuje tvojo manjvrednost. Zanicevanje je potrebno tam, kjer zanicevalec potrebuje potrditev. Kaksno potrditev ti rabis? Da si boljsa od nje? Ce tega ze ne ves in ce okolica tega se ne ve, jih z zanicevanjem drugega ne bos prepricala. Mogoce se ti prav zato potrditev izmika. Mogoce se je utopila v zanicevanju. U, Misek, tole se bom pa kar na pamet naučila za naslednjič, ko bom želela nekomu povedati, naj se briga zase. Upam, da tekst ni pod avtorskimi pravicami
|