mika -> RE: Starši in radodarnost (30.6.2007 21:30:06)
|
Napisala pa sem v tem smislu, da če ji oče kupi stanovanje, potem se ji ni bilo treba truditi v tej smeri, ni ji bilo treba varčevat, si jemat kreditov tud men ni bilo potrebno finančno nič narediti za hišo, nekaj kredita je mož vzel, ostalo so plačali moji starši s parcelo vred. ampak jaz sem staršema pomagala že kot otrok ko sta gradila- prevzela sem skrb za sestro. rekla sta mi, da mi nikoli v življenju ne bosta mogla tega poplačat in da sem si darilo od njiju zaslužila. saj je še ogromno tega v hiši za nardit, ampak nisem več hotela vzeti denarja. hotela sta prodati hišo, ki jo je oče dedoval, pa sem jima 'prepovedala'. in veliko ljudi ne ve kako sem jaz pri mojih 28letih 'prišla do hiše' in padajo takšne izjave: da mi zato ni bilo treba nič narediti. z mojimi starši imam krasen odnos, najlepše pa je to da z možem imava nekoga na katerega se lahko zaneseva, ravno tako starša in sestra vedo da se lahko zanesejo na naju. tako kot je karin napisala, bom tudi jaz pomagala svoji hčeri po svojih najboljših močeh. pri nas to gre iz roda v rod in vsaka generacija ima malo več in nikoli ne pozabi na svoje starše. aja pa še za to punco, ki je od očeta dobila stanovanje....nihče ne ve, kako je ona njemu pomagala oz. mu bo.
|
|
|
|