|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007
23.7.2007 12:33:02   
siskamiska
Tejci77 mi napredujemo, zdaj sem sama za vse in mi kar gre user posted image user posted image . Res je da ko se spravimo jest da je takoj 1,5 ure naokrog, potem pa še kupčke podret, pa previjanje, pol gre pa mami lulat in je spet skoraj 3 ure naokrog user posted image  in ponovi vajo.
Za mleko se trudimo, problem je le v počivanju - zmanjka časa.
Oba sta pridna, ponoči po novem vstajamo samo 1x, tako da je super user posted image user posted image .

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 176
23.7.2007 14:18:02   
corfu
Tejči77, v lekarni ali DM-u dobiš čuda čajev za doječe matere, jaz kadar sem jezna, utrujena, neprespana, spijem dve šalčki na dan, čisto preventivno in prsa so polna mleka. Pa res je pomembno počivanje in čim manj sekiranja. Srečno! Jaz Manco včasih kar pustim, da se malo pokrega in pojoka, saj ji ne bo nič, dojenčki morajo jokati, saj se na ta način izražajo.

Uživaj življenje...

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 177
23.7.2007 14:23:20   
rumba
Pozdravček vsem!

Danes sva bili v P na kontroli bilirubina. Sicer se ji je spet dvignil, a menda ni problem, tako da sva menda rešeni.user posted image user posted image
Aja, odkar ni več take zlatenice, pa bedimo celi dan.user posted image  Včeraj je visela na joški celi dan in vse do polnoči. Jedla, pa malo zbruhala, ker se je user posted image  preveč najedla, pa spet jošk, pa bruhat... Verjetno je imela tudi malo problemov s prilagajanjem na novo okolje in nove ljudi. Pri meni pa se je počutila varno. A še sreča, da se je potem ponoči zbudila samo 1x. Danes je mogoče za odtenek bolje, zaspi za kakih 15-20min.user posted image  Toliko o mojem počitku.
baja*, Julija tudi uživa kakat in lulat na previjalno. Mislim, da se je do sedaj še vedno nekaj od tega zgodilo.user posted image  Še dobro, da imam zadosti tetra plenic.
Berem, da so vam pri 1B kolkih priporočili široko povijanje.user posted image  Julija ima 1B, pa so rekli nič povijanja.... Ma, ne vem sedaj, a bi jo mogoče potlej ponoči široko povila?user posted image  Čez dan se mi zdi prevroče. Že itak je samo v bodiju na kratke rokave in nič drugega, pa še vseeno ji je vroče. Nimamo klime, v stanovanju pa mi ne rata spustiti temperature pod 28 stopinj.
Tejči77, glede mleka so ti že druge lepo odgovorile. Jaz bi poudarila le še čimveč pristavljaj! Več ko dete vleče, več mleka se naredi. In NE SE SEKIRATI!
siskamiska, a tvoja dva korenjaka se samo dojita? Si ne predstavjam dva "priseska".user posted image  Ti pa res rabiš ful počitka, ja.

Madonca, zdaj ko pišem in razmišljam o dojenju, me je spet začelo ful skelet v prsih in že so polne in nabite. Ne smem niti pomisliti,user posted image  pa sem že mokra. Ah, sej se bo kmalu uravnalo.

Corfu, a tokratnji porod je ostal v kaj lepšem spominu?

No, lepo se rihtajte!user posted image

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 178
23.7.2007 14:40:08   
anchy76
Tejči77, da ti povem, da je tvoja punčka res ena lepotička in lahko sem jo celo občudovala v P, ker sem tudi sama namreč bila pogosto na črpanju mleka ali pa sem prišla podojit malega, ki je bil pod lučko. No, in velikokrat sem srečala tudi tvojo pupiko parkirano pred "črpalnico"mleka.
Me veseli, da sta doma po vseh teh težavah. Kar se pa mleka tiče, če si želiš samo dojiti, ne obupaj. Samo veliko počivaj in se ne sekiraj, pa pij te razne čaje npr. od Alete Stilltee. Imela sem prvič podobno sitiuacijo, ko ni in ni hotelo bit dovolj mleka. Potem sem se pomirila in sprijaznila, da bom pač dodajala, vseskozi sem ga pa najprej podojila in si vmes še črpala mleko. In potem je steklo samo dojenje, niti zvečer ni bilo treba dodajat, mali se je normalno redil in polno sva se potem dojila do 6. meseca, z dojenjem pa prenehala pri enem letu.
Pri tebi pa je itak bila stresna situacija in nista bili skupaj in vse to je vplivalo na mleko. Zdaj, ko sta skupaj, bo bolje...samo umiriti se moraš...držim pesti.

Aja, si že poskusila sezamov napitek? Sezam skuhaš v vodi in naj vre enih 15 minut, potem to spiješ in poješ sezam.Ne vem, mogoče je tudi to meni prvič pomagalo. Ti povem, da sem sprobala vse: od polente, do šnit, Unija, sezamovega napitka in vseh sort čajev za dojenje. se je splačalo, če drugega ne, saj za psiho.

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 179
23.7.2007 15:55:21   
siskamiska
Rumba eem ful vesela da sta doma z Julijo.
Mi se trudimo z dojenjem oz. mlekom, ponoči pa jima dodam 1 obrok Bebe. Je pa res kriza pridelat tolk mleka, skoz neki dvomim vase, pol se mi zdi da ga je pa še manj user posted image . A ima katera še kak recept kako pridelat več mleka?? Prej sem pametovala Tejci, zdaj pa jaz sprašujem user posted image . Saj če bi mi zneslo več počivat bi verjetno šlo 100 %, sam ko pa sem sama je pa kriza.

No najbolj da odpremo novo temo za čvek.user posted image

(odgovor članu anchy76)
Neposredna povezava do sporočila: 180
23.7.2007 16:52:28   
Ajvy
A vi maste tudi problem z dojenjem, joj, kolk je tolk enega dela... jst se trenutno udabam z neravnovesjem v svojih joškah, v levi joški ni skoraj nič mleka, desna pa je kar preveč polna...kolk je enega truda potrebno,da se vse spelje...
Pa sej bomo vse zrihtale, boste vidle... samo spanja mi primanjkuje...
Grem malo počivat, preden se naša pupa zbudi...

Beauty Comes With Dark Thoughts

Neposredna povezava do sporočila: 181
23.7.2007 20:59:50   
baja*
Hm, ja to dojenje.... Jaz sem bila vedno prepričana, da dojenje pač ne more bit neki veliki problem: otroka daš na joško in vleče in to je to. Nikoli si ne bi mislila, da je to taka umetnost in da se je treba dojenja v bistvu naučiti. Vsaka pa čast mamicam, ki dojite dvojčke!!user posted image
Mleka imam jaz hvala bogu dostiuser posted image (trkam), pa glih nimam nekega posebnega recepta. Sploh ne dvomim v količino mleka oz. si ne dovolim, da bi začela dvomit v to (po mojem je veliko odvisno tudi od lastnega prepričanja), zelo, ampak res zelo veliko pijem (najraje vodo in kamilčni čaj) in vsak dan po kosilu kako urco počivam, no, ponavadi me v sekundi sfali na kavču. user posted image

Rumba v Mb P vsem, ne glede na rezultate kolkov, do prve kontrole (po 3 mesecih, če je vse ok) svetujejo široko povijanje - v bistvu gre za fiziološko povijanje, ki ima eno plenico manj od širokega. Pravijo, da imajo zaradi tega najboljše rezultate glede kolkov v Slo...

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 182
23.7.2007 21:41:43   
Ajvy
Baja , a lahko prosim razložiš tole fiziološko povijanje.. me res zanima??

Ja, jst tudi nisem vedela da bo dojenje tak projekt , vsa ta negotovost, nevednost in začetniška nespretnost ti zna kar včasih orenk napasti pogum in ego... no, pa saj bomo...

A ste kej utrujene...jst sem kr orenk, k kr hočem vse spedenat...ne morem se predat...

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 183
23.7.2007 22:40:04   
Freycha
Tole vam na hitro napišem, potem pa grem spat. Danes ima mala pomoje poskok v rasti in se kar ne more nahraniti, mleka mi pa skoraj primanjkuje. Ker sem si spet prebrala del o tem, kaj se mi očitno trenutno dogaja in kako spodbuditi proizvodnjo mleka, bom še z vami delila:

V knjigi Dojenje in materinstvo iz srca priše o povečanju proizvodnje mleka naslednje:

- Pravila pristavitev k prsim. Prepričaje se ali je dojenček pravilno pristavljen k prsim, da se ne bo naprezal.
- Dojite pogosto in tako dolgo, dokler dojenček to želi. Otroka, ki veliko spi, morate buditi in ga spodbujati k aktivnemu sesanju (tu bi samo poudarila, da se mi ne zdi smotrno, če otroček lepo napreduje na teži - moje lastno mnenje).
- Obe dojki ob vsakem dojenju. Ob vsakem dojenju ponudite obe dojki. S tem boste zagotovili, da bo dojenček dobil vse mleko, ki mu je na razpolago in da bosta obe dojki stimulirani za proizvodnjo mleka (tu je moj komentar le, da če je v eni dovolj, se mi ne zdi smotrno menjavati. To pride v poštev, ko je ena premalo za nahranitev).
- Izmenično dojenje. Ob vsakem dojenju dva do trikrat prestavite dojenčka z ene dojke na drugo. Tako bo bolj zavzeta za sesanje in pris bodo bolj stimulirane. Stran zamenjajte takoj, ko se dojenčkovo sesanje upočasni in ko požira manj pogosto. Ob vsakem dojenju ponudite obe dojki vsaj dvakrat.
- Sesanje le pri prsih. Dojenček naj sesal e pri prsih. prenehajte uporabljati dude in če morate dodajati umetno mleko, poskusite s kapalko, žličko ali kozarčkom.
- Stimulacija z iztiskavanjem. Prsi lahko vzpodbujate k večji proizvodnji z ročnim ali mehaničnim iztiskavanjem mleka. Iztiskavate lahko po podoju na tisti strani, ki ni izpraznjena, ali med otrokovim daljšim spanjem (zanimivo, meni so na začetku vsi govorili, da črpanje ne pospešuje proizvajanja mleka, tu pa piše ravno obratno).
- Le materino mleko. Dojenčka ne nalivajte s čaji ali vodo. če dodajate umetno mleko, zmanjšujte količino v skladu s povečano proizvodnjo lastnega mleka. Pazljivo štejte mokre in pokakane pleničke; tako se prepričate, ali dobi dovolj mleka. Bodite v stiku z otrokovim zdravnikom.
- materine potrebe. Ne pozabite nase; počivajte, sprostite se, pravilno se nahranite in uživajte dovolj tekočine. Vse to bo pripomoglo k proizvodnji večje količine mleka in seveda k vašemu splošnemu dobremu počutju.

Še čisto na kratko o krizah. Najpogosteje se prva kriza (pomanjkanje mleka in spremenjen urnik) zgodi v starosti šestih tednov, lahko pa tudi že v tretjem tednu. Komaj se je najedel in zaspal, že je spet pokonci, obrača glavico, išče bradavico. Dojenček je nenadoma kar naprej lačen in mamico skrbi, da nima dovolj mleka. Ne dvomite v svoje sposobnosti, to "mlečno krizo" bosta v nekaj dneh prebrodila, saj ni nič drugega, kot normalen poskok rasti, ki ga lahko pričakujete tudi okrog tretjega meseca.....

Upam, da sem vsaj malo pomagala. Tako, sedaj pa šibam spat, preden mala spet zajoka....

Neposredna povezava do sporočila: 184
23.7.2007 22:42:29   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: Ajvy

Baja , a lahko prosim razložiš tole fiziološko povijanje.. me res zanima??

Ja, jst tudi nisem vedela da bo dojenje tak projekt , vsa ta negotovost, nevednost in začetniška nespretnost ti zna kar včasih orenk napasti pogum in ego... no, pa saj bomo...

A ste kej utrujene...jst sem kr orenk, k kr hočem vse spedenat...ne morem se predat...

široko povijanje vsebuje: povijalno plenico, "zmajčka" in dve notranji plenici. Fiziološko povijanje pa vsebuje le povijalno plenico, "zmajčka" ter ENO notranjo plenico.

Široko se povija, če ima otroček 2A ali 2B kolke, v MB P pa priporočajo za 1A in 1B fiziološko povijanje......

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 185
24.7.2007 9:27:38   
corfu
Pozdravljene

Vidim, da smo v večini kar zdelaneuser posted image , še dobro do vse enkart mine in da iz majhnega zraste velikouser posted image , no šalo na stran.
Rumba, tokratni porod je bil čudovit! Dobila naravne popadke, epiduralno, rodila za hec! A greste vseeno na morje, al kako sta potem rešila?
Meni se tudi kakšen dan zdi da se lepo doji, kakšen dan pa cel dan vlečemouser posted image , sicer pa se to vse lepo uskladi-enkrat. Rumba, a imaš ti maledva doma pri sebi? Jaz bom imela cel avgust  Aljaža doma, pa si nekako kar ne predstavljam tega scenarijauser posted image

šibam, nekdo kličeuser posted image

Uživaj življenje...

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 186
24.7.2007 10:02:04   
Freycha
Dobro jutro!

Za nami je pa odlična noč!!!!

Mala je zaspala ob 22.30 (tam nekje) in spala do 4.30 user posted image user posted image user posted image user posted image  Vmes pa sva se z atijem malo rada imela (user posted image user posted image )user posted image  in je prav pasalo po doollggeemmm času. No, to je pa prednost CR-ja, da tam spodaj nič ne boliuser posted image  Pa naspala sva se tudi. No, potem sva jo nahranila in je nekaj čez 5. spet zaspala in spala do 8h. user posted image user posted image  Pridna pupikauser posted image  

Tko, zdej pa jo grem spet nahraniti in potem koooppaaatttt user posted image user posted image user posted image  bom videla, če bo danes kaj jokala, ko jo bom prej nahranila user posted image

Lep dan vsem!

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 187
24.7.2007 10:34:22   
kapica
Haj cvekiceuser posted image !
Pa sem le uspela priti se do vas, da vas pozdravim in se spet vkljucim, kolikor se bo dalo.
Vidim da imate kar precej problemov z dojenjem, tud pri meni je bilo isto, obupana do konca, ker ni bilo mleka in to tisti vecer, ko smo prisli iz P. Pa se cela nic pred nami. Sem sla kr kupit mleko v prahu, da Dino ne bi bil lacen.
No, sedaj se je to uredilo, dojenje je koncno steklo, ampak bradavice bolijo ko user posted image , vedno, ko zacne sesati, kaksno minutko, dve , potem je pa v redu. Takrat bi lahko kr kricala zraven. Dijiva pa se nekje na 3-4 urce, okrog 40-45 minut. Najprej je na eni joski 25 min. priblizno, dokler ga ze komaj zbujam, potem ga previjem, potem mu dam pa se drugo josko. Tisto pa vlece dokler ne zaspi. Potem pa naslednjic zamenjam, zacnem z tisto josko, kjer sva ostala, da se posteno sprazni.
Se mi je pa ze veckrat zgodilo, da ko sem ga previla in ga potem se na joski imela, da se je spet pokakal in sem spet previjala. Ampak drugace je pa v redu.
Utrujenost se tud mene muci, ceprav kr spimo ponoci, nekje 2-krat se zbudimo, ampak sem od P se cisto izcrpana, ker tam pa res nisem nic spala no.

Corfu, super, da je bil porod v redu, pa da je lepo steklouser posted image .
Rumba, tud moj je mel zlatenico, pa ne v tako hudo obliki kot pri vama. Koliko je pa bila vrednost nazadnje? Pri nama najprej 16,3, pol 14,9, vceraj pa 13. Tako d ani treba vec kontrolirat. Ampak to pikanje mi je pa prav srce trgalo no.
Freycha, ti pa spet v akciji, a? A lahko vprasam a si ze cist okrevala po CR al kako? Men se zdi, da res ne bom prisla vec na noge. Samo lezim in pocivam, moja mami je pri mani in sem res tako vesela, da lahko v miru pocivam.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 188
24.7.2007 11:32:36   
rumba
user posted image  ....še vedno zaspana in utrujena....
Zvečer in ponoči smo imeli žur. Julijo je začelo zvijati in smo zaspali šele okoli petih.Ob osmih pa spet "rise and shine"! user posted image
Danes popoldne začnem preventivno dajati Sab simpleks kaplice. Bomo videli, če bo kaj boljše. Pa še dravograjske vetrovne kaplice mi bojo poslali. Neki bo že pomagalo..... se tolaži mamiuser posted image . Ja, pa danes ponoči mi je tako prežvečila desno bradavico, da je joj! Bi lahko kar cvilila zraven, ko dojim.user posted image
Corfu, user posted image  za tako lep porod! Hano in Aneja imam ta teden še v vrtcu, popoldne pa ju večinoma user posted image  zabava.... kolikor se pač da, saj je Hana večinoma prilepljena ob Julijo in mi mora vse "pomagati". Upam, da jo kmalu mine te huda vnema. Sicer pa zaenkrat še ni čutiti kakega ljubosumja. Z Anejem pa sploh ni problemov, mi kvečemu lahko pomaga. Drugi teden pa ne bosta več v vrtcu (pa vse do konca avgusta), tako da ju bomo mogoče za nekaj dni poslali na počitnice, po pa šibamo na morje. Ja, 13.8. imamo že posvetovalnico in če bo vse ok, gremo vsi na morje.user posted image
Freycha, srečnica, ti se lahko že cartaš!user posted image  No ja, sicer meni sedaj še na misel ne pride.... bi verjetno takoj zaspala.user posted image user posted image user posted image  Bolečine se ne bojim, bi me prej zmanjkalo.user posted image  Kako lepo, da ti Dita tako pridno spančka. A bi lahko postala Julijina dopisovalka?user posted image
Kapica, izgleda da pri nas merijo vsebnost bilirubina v nekih drugih enotah. Meja za pod lučko je okoli 250. Julija je bila 2x 10 ur pri vrednosti 252, pa ji je še vedno naraščal do 278, ko so ji začeli dajati zdravilo. Potem je padlo na 210 in sva šli domov. To sicer niso visoke vrednosti, problem je bil le ta, da ji je kljub lučki bilirubin rasel.

Včeraj je prišla patronažna in sva se malo pogovarjali o kopanju. Pa ji povem, da imam samo čebriček. Jao, v tem pa ne kopamo..... No, tako da si moram za naslednji teden sposoditi banjico, da bo zadovoljna. Me je pa pohvalila, ko je videla, da je Julija oblečena le v body na kratke rokave. Še nogavičk ni imela.
Fajn, da se je malo ohladilo, bomo lahko končno šli malo v šetnjo.user posted image .... če ne prej zaspim v dvigalu...user posted image user posted image user posted image

Pišuka, sem tako dolgo pisala (ali pa sem vmes kaj zaspalauser posted image ), da me je ven vrglo. Sem se morala ponovno prijaviti. Še dobro, da sem preden sem poslala vse kopirala.

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 189
24.7.2007 11:44:30   
siskamiska
Rumba a si še vedno noseča?? Čez 3 dni imaš rok user posted image user posted image user posted image . Vsaj tako ti kaže v tickerju.

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 190
24.7.2007 11:46:39   
siskamiska
Aja, mi imamo pa danes spet kontrolo teže za Davida ker mi morijo da ne dobiva dovolj na teži ( 460 g v 14 dneh) user posted image . Zame je to več kot dovolj, v bistvu še presega njihove tabele glede pridobivanja teže user posted image . Je pa res da ga ne morejo primerjat z Domnom ki je pravi požeruh in poje vse kar vidi, sva se z user posted image  hecala da mu bova zrezke začela dajat. Njemu so še AD3 kapljice noro dobre user posted image . Tko cmoka po njih da je kar veselje.

Včeraj sva šla pa proti večeru v Čolnarno na sladoled, predverišnem zvečer pa v Kresničko user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 191
24.7.2007 11:49:14   
Freycha
Kapica, ja bi lahko rekla, da sem skoraj čisto ja. Samo mene že na začetku ni ne vem kaj bolelo. Mislim, tri dni po CR so bili težki, ampak že ko sem prišla na oddelek je bilo bistveno boljše. Se mi zdi, da ko sem imela Dito ob sebi, so vse bolečine izginile. Sedaj me pa praktično ne boli več, razen če kaj težkega dvignem me malo zašpika (ampak še takrat moj dragi znori, ker dvigujem težke stvari), sicer pa sem res skoraj ok. Pa kaj tebe pravzaprav boli? Maternica, zunanji šivi - rana? Koliko cm veliko rano oz. rez so ti pa naredili?

Kar se akcije tiče, je bila pa že nujno potrebna. Glede na to, da se je tudi čišča že končala, ni bilo več razloga, da bi čakala. Pa že tako me je bilo strah, da me bo minilo do seksa po porodu, ker mi med nosečnostjo ni pasalo, pa so se vsi občutki vrniliuser posted image user posted image

Edino, kar me pa moti je pa to, da sem sicer res že full shujšala (še dobri dve kili moram dol vržt) ampak trebuh mi pa kar ne zgine. Še vedno ga imam, kot bi bila v četrtem ali petem mesecu nosečnosti. Upam, da bo kmalu izginil. Hvala bogu imam pregled pri G že 7.8., kar je le 5. tednov po porodu, da jo vprašam, če lahko že začnem telovaditi. Potem si pa samo še varuško najdem za tamalo za kake pol urce, urco, pa bova s Petrom na kako furo s kolesom skočila. No, ali pa bom šla sama, saj mi ni problema. V glavnem komaj čakam, da začnem spet nekaj na sebi delati.

Aja, a sem čudna, ker že razmišljam, kdaj bi naslednjega otročka imela? user posted image

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 192
24.7.2007 11:56:43   
siskamiska
Freycha a ti našga pripelem??  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 193
24.7.2007 12:07:07   
rumba
siskamiska, če pogledam v okolico popka, pol je moj ticker čisto na mestu. user posted image user posted image user posted image   Sicer pa, kaj mi težiš. a nisem rekla, da sem zaspana?user posted image user posted image user posted image
ko bom malo bolj fit, pridem še jaz kam na pijačko, velja?
Freycha, a si z lune padla?  O novem user posted image  razmišljaš? ja kaj tako bogokletnega pa še ne!user posted image user posted image user posted image  Mal še počakaj, pol pa le GO FOR IT!!! Sej seksaš pa lahko tudi brez tako globokega razloga.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 194
24.7.2007 12:21:21   
rumba
....sem popravila ticker...user posted image
Zdaj se moram samo še slikco naučiti sem napopat, pa bom kompletna.

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 195
24.7.2007 12:35:35   
Freycha
Kaj se zdej vse spotikate ob to, da že seksam in da bi že kar novega user posted image  naredila?user posted image user posted image user posted image

A to, da sem pa včeraj zvečer ko bedak prepisovala iz knjige o dojenju, pa nihče ne vidi, ne?user posted image user posted image

btw, sem spet nekaj fotk malecke objavila v albumu. Prostovoljne prispevke za lepoto otroka pa lahko nakažete kar na moj TRR, ki ga dobite po ZS-ju user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

joj, otroka bo treba skopat, pa mi kar ni. Sedaj že par dni odlašam s tem kopanjem, ker me je kar malo strah, da ga ne utopim. Mi je danes moja mama rekla, da naj ji po tem sporočim, če je še babica al ne user posted image  nič bat, pri nas imamo vsi črn humoruser posted image  

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 196
24.7.2007 12:36:42   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: siskamiska

Freycha a ti našga pripelem??  user posted image user posted image user posted image

lahko, unega ta bolj požrešnega in bolj pridnega..... če to ni isti, potem pa žal... več sreče prihodnjičuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 197
24.7.2007 14:01:10   
corfu
Tudi mi imamo posvetovalnico 13.8, pregled pri ginekologinji pa imam 23.8user posted image  Midva se še odločava glede termina a bi bilo 17.9. it za na morje prepozno?

Sicer pa jaz komaj čakam, da preneha ta čišča, ker bi se rada stiskalauser posted image , moj pravi, da sem čisti provokator, ko v samih spodnjica in modrcu skačem po hišiuser posted image , je pa res da že prav pogrešam to bližino.

Uživaj življenje...

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 198
24.7.2007 14:02:12   
corfu
Punce kolk imate pa zdaj obseg trebuha, jaz moram najprej do metra pridtuser posted image

Uživaj življenje...

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 199
24.7.2007 15:07:40   
corfu
Rumba in kako misliš vse tole uskladit, sploh ker je Hana tako zagreta za sodelovanje? Mene kr mal panika, saj se moj tamal zjutraj vstaja ob 5.30, pa preden mož pride je ura en, dva, tri 17.00, že zdaj ko sva sami sem kakšen dan čist adijo...

obseg trebuha 86 cm

Uživaj življenje...

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

Berete knjige o vzgoji?
honey

ja in upoštevam nasvete (48%)

ja, a jih ne upoštevam (5%)

vem, da obstajajo, pa jih ne berem (33%)

me ne zanimajo (13%)

Število vseh glasov: 209

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!