Freycha
|
Evo punce, sem danes malo zaslišala patronažno o raznoraznih zadevah. - nosek: pravi, da je bila včasih doktrina, da je bilo potrebno vsak dan nosek čistiti, sedaj pa se ga puca, če otroček začne hrkati (da se sliši, da je nosek poln) oz. na vsake toliko časa namočiti vato v kamilice, narediti valjček in potegniti po nosku. Je pa rekla, da s tem v bistvu več ali manj samo sprožimo kihanje, ki dejansko sčisti nosek. - AD3 kapljice: mi je rekla, da nisem prave vprašala, ker ona svojim otrokom teh kapljic ni dajala, da pa mi ne sme reči, naj jih tudi jaz ne dajem Diti. Je rekla, da se njej zdi, da četudi je otrok dojen, da dobi dovolj vitaminov, če mati je uravnoteženo in zdravo hrano, veliko rdečega mesa, rib in zelenjave. Če je otroček rojen poleti, je tudi manj problemov, saj je (če ga seveda voziš na sprehode) veliko zunaj na soncu. Je pa rekla, da če ji bom dajala te kapljice, da naj začnem z eno kaplijco na dan, ker je to kar velik koncentrat in naj se otroček počasi navadi. Je pa tudi rekla, da se je treba zavedati, da so to sintetični vitamini, ki nikoli ne morejo biti tako dobri in se tako dobro vezati kot naravni vitamini..... - 1B kolki: ker ima Dita 1B kolke, mi je svetovala, naj jo raje vseeno malo več povijam v široko povijanje. Torej, da bi bila tekom dneva dvakrat samo v Pamperskah, sicer pa široko povita, da slučajno ne bodo kaki problemi s kolki. Če bi bili pa 1A, bi bilo pa čisto dovolj samo čez noč. Sedaj je še samo v Pamperski, potem gre pa v široko povijanje. Bogica, meni se full smili, ampak boljše zdej, kot pa potem v šine otroka dajati. Se pa valda pozna, da je bila medenična vstava, ker so kolki navadno slabši.... - dihanje: pri Diti sem ugotovila, da ne diha enakomerno. Najprej diha čisto počasi, potem pa kar naenkrat začne bolj globoko dihati. Seveda me je strah ratalo, da nima kakih problemov v srčkom ali pljuči, pa je rekla, da je to čisto normalno, da se s časoma umiri in ima potem normalno ritmično dihanje. - polivanje. naša tamala tudi full poliva in je rekla, naj se ne sekirava, da vseeno dovolj poje, da se polivanje po kakem mesecu in pol ali dveh mesecih čisto umiri in da je to posledica tega, da vratar pred želodčkom še ne dela dobro. Zato se ji tudi stalno kolca, potem pa dodatno nadraži sluznico in želodček, pa še dodatno poliva.... V glavnem jaz si delam kar spisek tekom tistih dni, ko nje ni in jo potem zaslišujem, ko pride. Je pa čisto zadovoljna, da me toliko zanima in mi z veseljem odgovarja na vprašanja. Ker je danes popek še rosil, bomo v četrtek imeli prvo kopanje. Sicer pa je z njo izredno zadovoljna, pa kaj ne bo, če je v parih dneh prišla na porodno težo in danes zjutraj je imela točno 3640g, kot je imela na dan poroda Aja, predlagala mi je še, da če mi popoldne/proti večeru začne primankovati mleka, da si moram obvezno vzeti počitek nekje med tretjo in pol peto uro, da si telo odpočije in da se mleko nabere. Sicer pa si ga zjutraj, ko imam naval mleka vedno toliko izpčrpam (kljub dojenju), da ji ga dodajam popoldne, ko mi ga primanjkuje....... v glavnem punce ima kar prav, si bo treba več počitka jemati.... Zdej pa grem sfiniširat kosilo, potem podojit in potem pančkat
|