|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: tako sem jezna
29.6.2007 11:54:31   
daddy
   V vsakem zakonu pride do razpotij, razhajanj med partnerjema, to je pač neizogibno. Ker ljudje SMO različni ( in je prav, da smo ). V tej debati je opisano eno od takih ( če ga strnem - da partner premalo dela posveča svoji družini ).
   Vsakršno razhajanje se lahko rešuje na več načinov. Lahko z vpitjem, kreganjem. Lahko z ignoriranjem problema. Lahko v končni fazi tudi s tako popularnim pakiranjem kufrov. Lahko pa tudi z mirnimi pogovori. Sem namenoma napisal pogovori v množini, ker tega v nobenem partnerskem odnosu ni nikoli preveč. Vsak pač presodi sam, kaj bo najbolj produktivna pot za rešitev problema.

če se vrnem na konkretno - anonimna je napisala en vidik problema, ki ga imata s partnerjem. Mi pa ne vemo, čemu je tako. Lahko je neskončno razvajen in od prej naučen nesprejemanja odgovornosti. Lahko je kaj drugega, lahko si recimo otroka v resnici ( še ) ni želel, ni bil dovolj pripravljen. Grdo, a je možno. Mi tega ne vemo, koneckoncev nam tudi ni potrebno vedeti. Zelo dobro pa bo, če to ugotovi anonimna. In še vedno mislim, da bo to prej ugotovila z mirnimi pogovori, kot s kakšno drugo varianto. Posledično tudi rešila težavo brez nepotrebne hude krvi v besedah. Rešila tako ali drugače ( ker tudi možnih končnih rešitev je več ).

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
29.6.2007 12:37:49   
Anonimen
Jaz sem pri mojem možu že zdavnaj opazila, da dosežem veliko več če mu problem povem mirno in ga lepo prosim za pomoč, po možnosti ga zraven še gledam kot srnicauser posted image , ker pri njemu z dretjem enostavno nikamor ne pridem. Pa sem "žal" ena tistih, ki smo prepričane, da moški vse vidijo, enako razmišljajo kot me itd. in sem tudi naravno orientirana k izbruhom in dretju. In s slednjo metodo nisem prišla nikamor, samo še bolj sva se odtujevala in vedno manj je bil doma, pripravljen pomagat ipd, ker ni zdržal več v istem prostoru kot jaz. Še prenašal me ni več, ker sem se res samo drla, samo je skozi vrata prišel sem ga že napadla in nu zmetala v obraz vse, še tisto za dve leti nazaj. Huuuda kriza je to bila.....uh, ko pomislim nazaj.....
Pa sem sama poskušala obrnit ploščo in sedaj ga prav preučujemuser posted image , da vem kje in kdaj na njega pritisnit in kako mu kako stvar dopovedat da bi rada da naredi in pomaga in glej ga vraga, prepričam ga da generalno počisti kopalnico, skuha (kljub temu da jaz cel dan doma poležavamuser posted image ), pride hitro domov, me večkrat pokliče.......Pa čeprav me večkrat tudi tako razjezi s kakimi fintami, da bi spet najraje eksplodirala in se drla, se raje zadržim in tako živiva oba veliko bolj mirno in zadovoljna eden z drugim.
Na kaj se sedaj to nanaša?
Na to, da dretje, postavljanje pred dejstva, grožnja s kufri, histerija, izsiljevanje.....pri nekaterih enostavno ne palijo, kvečemu ravno k nasprotnemu.
Moj mož velikorat marsičesa enostavno ne vidi, mu moram povedat in razložit kak hočem in kaj pričakujem in potem je vse narejeno. Ampak da bo kaj sam pogruntal.....Nop, tega pa ne bo.
In res je, da je otrok od obeh, odgovornost od obeh in da bi to moral VEDET da naj pride po službi naravnost domov in naj ti pomaga, samo eni pač tega sami od sebe ne vidijo. Pa da se raztreščiš zraven.

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
29.6.2007 12:43:30   
purple
Ja maš prav. Ne samo v partnerskem odnosu, tudi drugje z lepo besedo več dosežeš, kot z dretjem in grožjamiuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
29.6.2007 12:45:39   
purple
IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica

Sploh se mi zdi neumno da bi mu mogla razlagat da če bo pomagal bo pa manj izžeta in bo bolj pripravljena na sex. Totalna neumnost.

Mogoče zate. Ljudje smo si različni. 

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 29
29.6.2007 12:55:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: srček

in sem tudi naravno orientirana k izbruhom in dretju. In s slednjo metodo nisem prišla nikamor, samo še bolj sva se odtujevala in vedno manj je bil doma, pripravljen pomagat ipd, ker ni zdržal več v istem prostoru kot jaz. Še prenašal me ni več, ker sem se res samo drla, samo je skozi vrata prišel sem ga že napadla in nu zmetala v obraz vse, še tisto za dve leti nazaj. Huuuda kriza je to bila.....uh, ko pomislim nazaj.....

Ja to je res...

Ni sans... da bi slo kaj na bolje, ce je taksna reakcija.. Potem samo EXIT iscemo..

Ce se hocs znebit moskega.. kaksen mesec dva mu konstantno tezis.. in zanesljivo ga ne bo vec.. Mogoce bo fizicno se prisoten.. custveno pa nc vec..  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
29.6.2007 13:12:49   
dvojcek33
Največi problem med partnerji se mi zdi je glih komunikacija. Midva z ženo sva se tut vrtela v začaranem krogu kr neki let. Dokler nisva lansko leto se usedla in ornk razčistla. Da napišem en primer kako bedast lahko vse skupaj izpade. Moja žena je kar naenkrat postala hladna, razdražljiva.... pa mi ni bilo čist nič jasno zakaj je tako in sem si je posvečal , pozornost dajal  oh in sploh se vrtel okoli nje, ona pa skoz hladna kot špricer, pa mi ni bilo jasno zakaj , kaj delam narobe. Samo o tem sem razmišljal kje sem ga polomil. Ona pa ne da bi povedala kej čist tih je bla, sam videl se ji je da ji nekaj ni prov. In kaj potem zvem čez nekaj let zakaj je bilo tko, zato ker nisem v kuhinji pipe popravu. In sem bil čist šokiran, da je zarad ene take brezvezne stvari jo to tolk iz tira vrglo. Ja, imel sem namen jo popravt sam se je zacela cudn obnasat pa sem se pol bolj z njo ukvarjal kot pa s pipo, dol mi je visel za pipo k sem vidu , da z njo nekaj ni vredu in sem se bolj s tem ubadal. Če bi ženka rekla , veš pipa mi je pa prioriteta , bi jo ne popravu ampak zamenjal. No tko tolk o tem koliko se poznamo, zdaj vem da ženi največ pomeni če vse v stanovanju funkcionira in se temu posvečam in je potem vse super. Moški nismo neki guruji , da bi vedel kaj ženske razmišljate in kako dojemate stvari, treba se je pogovarjat in svoje vidike POVEDAT svojemu partnerju. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
29.6.2007 13:14:07   
orhideja75
IZVIRNO SPOROČILO: dvojcek33

Največi problem med partnerji se mi zdi je glih komunikacija. Midva z ženo sva se tut vrtela v začaranem krogu kr neki let. Dokler nisva lansko leto se usedla in ornk razčistla. Da napišem en primer kako bedast lahko vse skupaj izpade. Moja žena je kar naenkrat postala hladna, razdražljiva.... pa mi ni bilo čist nič jasno zakaj je tako in sem si je posvečal , pozornost dajal  oh in sploh se vrtel okoli nje, ona pa skoz hladna kot špricer, pa mi ni bilo jasno zakaj , kaj delam narobe. Samo o tem sem razmišljal kje sem ga polomil. Ona pa ne da bi povedala kej čist tih je bla, sam videl se ji je da ji nekaj ni prov. In kaj potem zvem čez nekaj let zakaj je bilo tko, zato ker nisem v kuhinji pipe popravu. In sem bil čist šokiran, da je zarad ene take brezvezne stvari jo to tolk iz tira vrglo. Ja, imel sem namen jo popravt sam se je zacela cudn obnasat pa sem se pol bolj z njo ukvarjal kot pa s pipo, dol mi je visel za pipo k sem vidu , da z njo nekaj ni vredu in sem se bolj s tem ubadal. Če bi ženka rekla , veš pipa mi je pa prioriteta , bi jo ne popravu ampak zamenjal. No tko tolk o tem koliko se poznamo, zdaj vem da ženi največ pomeni če vse v stanovanju funkcionira in se temu posvečam in je potem vse super. Moški nismo neki guruji , da bi vedel kaj ženske razmišljate in kako dojemate stvari, treba se je pogovarjat in svoje vidike POVEDAT svojemu partnerju. 

user posted image user posted image user posted image

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu dvojcek33)
Neposredna povezava do sporočila: 32
29.6.2007 13:16:06   
_andreja_
si ne predstavljam da bi imela takšnega deca, otrok je od obeh... in ni samo naloga mamice... jaz bi na tvojem mestu šla v službo in bi on šel na bolniško definitivno...me pa zanima kaj bo potem rekel..

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
29.6.2007 13:22:59   
srki
Ne razumem tega, kako je nekaterim bolj pomembno to, da da duška sebi in stvarem, ki ga interesirajo, svoji ženi in otorku pa ni v nobeno pomoč.

Res, kot si napisala, a je tako težko sprevideti, da je sin bolan, da je tečkan, da lahko tisti bovling počaka? Eh, važno da se ima on fajn ja.

Povej mu isto, kot sedaj nam, mogoče mu bo vžgalo v glavo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
29.6.2007 14:03:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Ne razumem tega, kako je nekaterim bolj pomembno to, da da duška sebi in stvarem, ki ga interesirajo, svoji ženi in otorku pa ni v nobeno pomoč.

Jst pa ne razumem, kako je nekomu tako pomembna ena pipa.. :)))))))))) user posted image user posted image user posted image

Dej dvojcek33.. he he.. Al vsi dobro vemo.. zakaj je bla tvoja zena hladna ko spricer si zlo nazorno opisal.... zarad pipe.. 100% ne.. :)

Cloveska dimisljija pa res ne pozna meja.. :))

Ko bom jst hladen doma ko spricar.. nekaj mesecov.. zaradi ze necesa.. in ko bo moji dopizdilo.. bom reku, da ni dobrega strudla spekla.. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  To mi je prioriteta..

Sorri.. dvojcek.. ampak kr se ne morm nehat rezat.. user posted image user posted image user posted image user posted image

In ti si ji to dejansko verjel al kaj??? user posted image   user posted image user posted image

Pipa... ha ha :)

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
29.6.2007 14:03:32   
Anonimen
user posted image  Dvojček. Točno o temu govorim. Da nam ne vidite v glavo, me ženske pa pričakujemo, da to lastnost enostavno morate imeti.
Pa da povem svoj banalen primer:
Mesece dolgo sem se kujala, ker mi mož (takrat še fant) ni nikoli doma pomagal pri gospodinjstvu, kuhanju, šel z mano v trgovino......Poslednično temu sem bila sitna, zagrenjena, tečna.......groza v glavnem.....Da pa bi mi na misel prišlo da bi mu povedala kaj me muči, ne, to pa ne, po mojem bi moral to kar sam videt in dojet in sem bila posledično samo še bolj tečna, ker tega ni opaziluser posted image .
Ko tak mine že cela večnost in med nama vsak dan bolj narobe in me že 100000 vpraša kaj mi je, zakaj sem tako tečnauser posted image  mi v obraz zmečem, da mi ne pomaga v gospodinjstvu, da kako mu je lepo, da me ima za gospodinjsko pomočnico, kuharco, nabavnega referenta.....pa me pisano gleda, da zakaj pa nič ne rečemuser posted image  in kaj pa naj naredi doma, če pride iz službe in je vse oprano, pospravljeno, zlikano, skuhano, krožniki na mizi, hladilnik poln......DA SAJ BI Z VESELJEM POMAGAL, PA KAJ, KO JE ŽE VSE NAREJENO KO PRIDE DOMOV. Da naj kakšno stvar pustim in bo on posesal, da bi z velikim veseljem kdaj kuhal, ker rad kuha, da lahko grev po nakupih v nedeljo, ko ima prost dan itd. A si predstavljate banalnost problema komunikacije moški-ženskauser posted image . Me pričakujemo da znajo misli brat in morajo kar VEDET kaj želimo brez da kaj pripomnimo in ker oni ne znajo brat misli smo v njihovih očeh samo tečne, zagrenjene in grejo raje v gostilno ali na bowling. Jaz bi na njihovem mestu tudi šla....
No, verejtno sem se že oddaljila od teme, tako da se opravičujem, želela sem samo na primeru nekaj blesavega dokazat, ker sva zaradi tega že bila na tem, da greva narazen, če bi bila takrat poročena bi bila sedaj ziher že ločena.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
29.6.2007 14:08:38   
Anonimen
Najlepša hvala za spodbudne besede. Saj drugače ni tako hudo, kot je včeraj iz mojega posta zgledalo. Drugače navadno nimama nobenih problemov in tudi okoli ne hodi nonstop. Ne hodi po gostilnah, iz službe pride navadno domov, razen ko imajo bovling in kadar gre na košarko (jo igra že od otroštva in vem da je to zanj zelo pomembno razvedrilo). Tudi doma mi kar pomaga, posesa stanovanje, pospravi posodo v pomivalni stroj in ven iz njega in ko pride iz službe se navadno do večera vedno ukvarja s sinom, se igrata, da mu za jest, večkrat se sama previjeta, tako da lahko jaz ta čas pospravljam, ali pa se igramo skupaj, če jaz nimam kakšnega dela. Tako da sem ga res verjetno včeraj predstavila na ne ravno pravi način.

Ampak bila sem zmatrana od cenega dne, sin je bil zelo siten cel dan, nič ni jedel, imel je vročino, teklo mu je iz noseka in ne vem kaj vse še. To da me je pustil samo doma in šel na atletsko tekmovanje pa mi res ni bilo všeč. Potem sem še kake 2 uri nosila sina sem in tja, da je končno mal zaspal, zraven se je samo jokal in jokal, ko pa je zaspal pa sem imela še polno drugega dela in mi je preprosto prekipelo. Bila sem čisto izmučena in mi je šlo kar na jok, ko sem pomislila, da on pa se nekje zabava.

Tako da celotno gledano je bil samo trenutek, ko mi je prekipelo in sem se obrnila na ta forum, da sem dala to iz sebe. Je bilo veliko boljše. Še vedno pa sem mnenja, kot je že večina vas napisala, da je bila njegova dolžnost, da bi bil včeraj ostal doma in mi pomagal skrbeti za sina. Enkrat se je že zgodilo, da je ob vročini tako zelo bruhal, da je komaj prišel do zraka in smo pristali v bolnici zaradi tega. Poleg tega me je včeraj skrbelo še to, kaj če se spet to zgodi, kako naj pridem do zdravnika.

V glavnem hvala vsem in hvala ker ste me brali

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
29.6.2007 21:31:08   
srki
Ja, za tisto pipo pa tudi jaz težko verjamem, da je nekdo toliko časa "hladen kot špricar". Ali pa tako trmast, da ne more stegnit jezika in rečt, kaj ga moti. Hecno za moje pojme.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
30.6.2007 1:35:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: paris

Lepo ga dol posedi, pa mu povej tako kot nam, počasi in z občutkom. Ni hudič, da ne bi zastopil.

Jaz tudi ne razumem, zakaj raje tipkate kot govorite user posted image

Saj spucat tule gor se je fajn, učinka pa (razen kratkoročne sprostitve) ne vidim velikega.

Če že najdete "takšne dedce", bodite ob njih vsaj "babe" in uporabljajte jezik za tisto, čemur je namenjen user posted image .

(odgovor članu paris)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
30.6.2007 1:39:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

Vsakršno razhajanje se lahko rešuje na več načinov. Lahko z vpitjem, kreganjem. Lahko z ignoriranjem problema. Lahko v končni fazi tudi s tako popularnim pakiranjem kufrov. Lahko pa tudi z mirnimi pogovori.

Se strinjam z napisanim, razen v točki ignoriranja.

Ljudje smo različni in različno krmarimo svoje odnose. Ampak včasih dobim občutek, da raje jamramo in tipkamo kot da bi prijeli v roke krmilo.

In občutek imam, da nas je strah novih odločitev oz. njihovih posledic. Udobneje nam je živeti v problemu in z njim kot reševati ga.

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
30.6.2007 1:41:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: srček

in sem tudi naravno orientirana k izbruhom in dretju. In s slednjo metodo nisem prišla nikamor,

Nekateri ljudje so v odnosih tako otopeli in tako životarijo, da jih lahko zbudi le šok, vpitje, dretje.....mirna komunikacija gre enostavno mimo njih.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
30.6.2007 23:27:34   
MALINČICA
Zdaj pa nič ne razumem! Meni pa moj pravi, da čist preveč govorim!user posted image user posted image user posted image

Anonimna, samo da je boljše!!!user posted image

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?