|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sama čez nosečnost...
25.6.2007 17:01:59   
itata
Pred 2 tedni sem se že obrnila na vas na temo, da si je moj fant "premislil" oziroma ni bil za, ko je izvedel, da sem noseča in se ne bo preselil k meni. Skoraj povsem sigurno. Se je tudi precej umaknil. Mi je to sicer ljubše kot, da bi mi jamral in razlagal, da ne ve kako bo on zdaj to na dveh koncih zmogel (roko na srce, da bi moral prej misliti na to), pa naj ga pri prvi družini poslušajo, če ga želijo, čeprav jim verjetno še ni povedal. Jaz ne rabim, da zraven mene iz slabe vesti visi in dela slabo energijo. Ne pa da bi ga odganjala, da ne bo pomote. Točno ve, da bi mi bila njegova družba in podpora dobrodošla. Ampak pozitivna. Ni sedaj čas za to, da me obremenjuje s tem kako bo on to zmogel. Bo pač moral. Kaj naj drugega rečem. To je tako kot bi se jaz zdaj naslednjih 10 let po glavi tolkla ja kako bom pa jaz sama to zmogla... Bom. Ni druge. Sem se odločila, da bom otroka imela, ker mu lahko nudim vse (razen očeta, ampak to je izven mojih moči - žal). Ne bom pa sedaj slabe volje do otrokove mature, ker se ni tako izteklo kot sva se dogovorila. Pa ne zaradi mene, ampak ker se je drugi ustrašil preveč obveznosti, požrl vse besede, ki jih je kadarkoli dal in se umaknil... Tako je. Žal.

Malce me pa vseeno skrbi it čez nosečnost sama. Sedaj še ni problema. Sem noseča 8 tednov. Na srečo sem dokaj samozadostna in samostojna, ampak pridejo pa momenti, ko rabiš kakšno pomoč. Psihično in drugačno. Priznam, da je malce težko ko grem tko na sprehod in vidim druge nosečnice s partnerji ali družinami... Čeprav vem, da niso vsi neskončno srečni, mi je vseeno malce težko. Saj mi bodo starši pomagali in prijateljice, za katere imam srečo, da jih imam kar nekaj in to zelo zelo dobrih. Ena izmed njih je tudi noseča:) Vseeno pa si ne morem pomagat, da me malce ne skrbi.
Ali je katera med vami mogoče šla sama čez nosečnost in ali mi mogoče zna dati kak nasvet na to temo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sama čez nosečnost...
25.6.2007 17:10:57   
bamby

Vidim, da si dovolj samozavestna, da ne bo skrbi iti skozi vse to. Bravo user posted image user posted image user posted image !!!! Obrni se na prijateljice, za katere praviš, da so dobre in na tiste, za katere veš, da ti bodo stali ob strani. To so seveda tudi starši, morda brat ali sestra....

Drži se, želim ti vso srečo!!!

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.6.2007 17:22:48   
karmy
mogoče če je še čas si lahko tudi ti premisliš in narediš splav? res pa je da nisem ravno brala tvoje prve teme tako da ne vem koliko daleč si...

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.6.2007 17:32:40   
bamby

Pa kakšen splav user posted image .A ne vidiš, da se je odločila otroka imet?
Ma ne mi s takimi nouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.6.2007 17:41:37   
Colt
Itata, najprej čestitke da nisi takoj tekla k ginekologu da ti ubije nedolžnega otroka. To bi namreč v imenu egoističnega uživaštva naredila večina, žal.

Sicer pa..energije ti ne manjka. Verjamem da boš zmogla!user posted image

G

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.6.2007 17:54:04   
bskrle
Nosečnost ni tak bav bav, je pa lepo, če imaš koga, ki se veseli in te razume. Morda priajteljico ...
Čestitam user posted image user posted image za tvojo odločitev, da obdržiš user posted image .

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.6.2007 18:03:08   
Anonimen
Upam da ti bodo prijateljice stale ob strani in boste šle skupaj čez nosečnost.
Itak da boš zmogla.

Čestitkeuser posted image

Karmyuser posted image

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
25.6.2007 18:05:27   
karamela
Čestitam k tvoji odločnosti. Obrni se na tvoje dobre  prijateljice in konec koncev smo tudi me oz. mi (tudi nekaj fejst fantov je) user posted image  tukaj na RR, če boš rabla kakšen nasvet ali pa čvek....

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.6.2007 18:13:15   
Anonimen
Karmy, ma kaki splav?? user posted image user posted image

Itata, verjetno ni kaj težko iti sama čez nosečnost.. Jaz sem bila na začetku za vse sama, sedaj mi partner pomaga, ampak.. Če česa ne boš mogla sama postoriti, pač ne boš.. Verjamem, da boš dobra mamica user posted image

(odgovor članu karamela)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
25.6.2007 18:22:24   
Marogica
Za vsako odločitvijo, ki jo boš sprejela, moraš stati tudi takrat, ko bo hudo. In verjemi....hudo bo. Vse skupaj ni vedno tako enostavno, kot ti tukaj pišejo. Lahko je govoriti vsem, ki ti v takšnih trenutkih fizično ne bodo pomagali... In mnogokrat boš sama za vse. Z energijo ali brez, z voljo ali brez, z željo ali brez....

Prej se boš na to psihično pripravila, lažje ti bo v danih situacijah, zato...vso srečo, tebi in še nerojenemu otroku.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.6.2007 18:38:32   
karmy
no ja ne me zdaj raztrgat ko predlaga nekdo splavuser posted image user posted image nimam nič proti splavu, če se naredi iz pravih razlogov... sej pravim da nisem prebrala prejšne teme... jooj ste napadalni user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.6.2007 18:50:10   
Anonimen
Skoraj povsem sigurno. Se je tudi precej umaknil.

Skoraj in precej še ne pomenita popolnoma in dokončno user posted image .

(odgovor članu itata)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
25.6.2007 18:53:45   
Anonimen
Saj mi bodo starši pomagali in prijateljice, za katere imam srečo, da jih imam kar nekaj in to zelo zelo dobrih. Ena izmed njih je tudi noseča:) Vseeno pa si ne morem pomagat, da me malce ne skrbi.

To je dobro in praktično; ni pa isto, kot prisoten in ljubeč partner.

(odgovor članu itata)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
25.6.2007 20:39:34   
dory
eh vse se da...jst sem sama in s pomocjo starsev in prijateljev pregurala vso nosecnost..vse vzpone in padce..so me pa na zacetku tud preganjale vse zive misli...kako bom sama in kako bo...ampak gre in to zelo fajn...

dones lahko recem samo eno...vse zmorem sama....in z veseljem vse zmorem sama in boljse tako,kot pa ce bi se mogla zraven dajat se s kakim nesposobnim dedcem...

sem pa imela v roki napotnico z datumom in uro...za splav...se dones ne vem zakaj sem jo strgala in se odlocla za tezjo pot...ocitno je,da sem se odlocila prav....dones imam tako krasnega sinka in precej dela okol njega, kdo bi ob tem se pomislil na dedca :) hahah

vso sreco tudi tebi...lepo nosecnost in zdravo dete....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.6.2007 21:29:31   
itata
Mič RR tudi meni bi bilo ljubše, če bi bil ob meni ljubeč partner, ampak ga ne morem prisilit, da sodeluje več kot si želi, kajne? Ga bom morala pač nadomestiti s pomočjo drugih. Ni to moja prva izbira, ampak realnost.
Teja, če te ne moti, bi se lahko še kdaj obrnila nate, če bo težko al pa če bom imela kakšno vprašanje? Bi mi zelo pomagalo...

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.6.2007 21:33:01   
Anonimen
Prisilit ga v nobenem primeru ne moreš; prisila naredi ponavadi samo slab efekt.

Ne vem....ampak imam občutek, da situacija ni brezizhodna, da še ni padel dokončen ne...na tvojem mestu ne bi obupala in zapirala vrat user posted image .

(odgovor članu itata)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
25.6.2007 22:30:18   
itata
Vrata zanj bodo še nekaj časa odprta. Sem mu to tudi povedala. Ne pa v nedogled. Čakat, da se bo odločil ali bi bil raje z mano ali raje tam kjer je, ga pa tudi ne mislim še 2 leti. Razočaral me je zelo s to svojo negativno reakcijo in strahom. Kot da je on "žrtev". Ampak vsi smo samo ljudje, po eni strani ga razumem, po drugi mi pa ni jasno kaj sva se šla potem zdej leto in pol... Ampak s tem si ne mislim belit glave, ker ne bom nikoli prišla do konca tem vprašanjem.
Skušam se orientirat na pozitivne stvari in si čimbolj produktivno zapolnit dneve. Sem uspela vmes še celo magistrirat:) Tako da sem kar se tiče izobrazbe tam kjer sem želela biti, službo imam tudi optimalno, sam tole s fanti mi ne gre najbolje očitno:) No ja. Imam pa novo življenje v sebi in se ga iz dneva v dan bolj veselim. Itak je vse v glavi in volji posameznika.
Hvala za vse spodbudne besede.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.6.2007 22:40:49   
jade1
Želim ti vso srečo. Boš videla, ko boš prvič k sebi stisnila malo bitjece boš vedela, da je vredno.

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.6.2007 22:46:48   
Anonimen
Kaj če ga je pa strah tvoje "popolnosti"? Popolna izobrazba, idealna služba, brezpogojno sprejemanje otroka?

Ne vem, kakšen je bil prej vajin odnos, ampak na tvojem mestu bi poskusila razumeti tudi njega.

(odgovor članu itata)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
25.6.2007 22:48:39   
trojči
Tam kjer je, pri svoji prvi družini,....a je poročen al kaj? Malo se spomnim, ko si prvič pisala o tem, hmmmm....

Če ni poročen, obstaja možnost, da se po premisleku odloči ustaliti. Tudi jaz sem bila na točki, ko sem mislila, da bom ostala sama proti koncu nosečnosti, ker se oče otroka ni mogel ločiti od mamice. No, saj zdaj ne gojim nobene večje zamere več do nikogar user posted image , a takrat sem mu morala postavit ultimat, da se je odločil zame.

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.6.2007 6:52:23   
itata
No to o popolnosti je sicer lepo slišatuser posted image , ampak mislim, da ne gre za to. Mogoče to, da ve, da bom vse speljala ne glede na njega. Prva družina pa kao brez njega niti eno minuto ne more sama. Ne vem. Ni poročen. Vedo zame vsi njegovi. Že kar nekaj mesecev. Ne glih v kakšnem stanju sem. Ampak do prve družine čuti očitno večjo odgovornost... Ali ga znajo pa oni bolje "priviti" in bolj deluje, da mu zkoz grozijo, da bo pa sodišče odločilo kdaj bo lahko otroka videl, če se preseli in tako naprej na to temo. Meni se to ne zdi prav, tko da to ne delam. Pa nikol nisem rekla, da mu je lahko. In zdej je "zmrznil". Sej tudi njega delno razumem. Se boji, da bo prišel "iz dežja pod kap".

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 21
26.6.2007 8:29:42   
Ivi33
Čestitke za user posted image .
Boš zmogla, boš videla. Saj si že slišala za tisto, da ženska 3 vogale pri hiši drži. S pomočjo staršev in prijateljev boš pa zmogla še četrtega. Boš videla. Najbrž ti bo tudi hudo, ampak ko boš videla malega/malo user posted image , boš hitro ugotovila, da si se odločila popolnoma pravilno!!!

Srečno, user posted image

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 22
26.6.2007 11:08:34   
Rožica I
Koliko te čitam, boš z manjšimi vzponi in padci, čisto dobro vozila samostojno skozi nosečnost user posted image .
Ko sem bila sama noseča, mi je bilo to eno lepših obdobij v življenju. Čeprav tudi sama nisem imela tiste prave čustvene podpore s strani partnerja.
Tako bo, kot si boš naredila.
Torej, če pomisliš, da v tem trenutku nosiš bitjece v sebi in da je življenje največ, kar lahko nekomu damo..
Samo uživaj v tem sladkem pričakovanju.. Preberi si kakšne zadeve glede tega, druži se s prijateljicami, imej se rada, dovoli si žalost,  počni, kar čutiš in hočeš... 
Lepo je imeti partnerja ob sebi, ni pa nujno user posted image !

ROŽICA

(odgovor članu Ivi33)
Neposredna povezava do sporočila: 23
26.6.2007 14:58:55   
Taula
Lepo je imeti partnerja ob sebi, ni pa nujno user posted image !

Dodala bi še..včasih je bolje da si pa sam. Ti mi deluješ moćna, samozavesta, borbena punca. Seveda bodo prišle tudi krize, a prišle bi tudi če bi bila v dvoje.
Glede na to da se zavedaš odgovornosti, ki te čaka ti ne bo hudega.  Malo poglej okoli sebe in videla boš veliko mamic, ki so uspešno prešle same nosečnost in vzgajajo bebico.

Pa še to..ne boš večno sama..slej ali prej boš spet v tvoje oz. takrat bo že v troje.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 24
26.6.2007 20:00:32   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: itata

Mič RR tudi meni bi bilo ljubše, če bi bil ob meni ljubeč partner, ampak ga ne morem prisilit, da sodeluje več kot si želi, kajne? Ga bom morala pač nadomestiti s pomočjo drugih. Ni to moja prva izbira, ampak realnost.
Teja, če te ne moti, bi se lahko še kdaj obrnila nate, če bo težko al pa če bom imela kakšno vprašanje? Bi mi zelo pomagalo...

kamot....ce lahko kukrkol pomagam, ves kje me najdes...

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?