|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
7.11.2007 20:37:56   
Nasy
medicauser posted image user posted image meni se je prej tko zaluštalo banana splita, da ni blo druge izbire kakor it do trgovineuser posted image pa drugače ne kompliciram-če ni doma, ni, kupim drugič, če me prej ne mine.
Čakajočauser posted image čestitke za Nika. Jst upam, da mi bo miklavž prinesel novičko, kaj imamo v garsonjeriuser posted image
Mamice, ki že imate svoje sončke, a katera ve, kak pregled je v 28. tednu?

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2001
7.11.2007 21:26:06   
Naja31
Moram rečt, da se sploh ne spomnim kakšen bi bil pregled v 28. tednu. Dvomim, da je kaj posebnega. Jaz se samo spomnim, da te po 28. tednu pošljejo na test za sladkorno, če so kakšni indici, da bi to lahko bila težava, ali pa je sladkorna prisotna v družini.

Nisem kupila nobnega modrca. Ene par sem jih pomerila v H&M, samo sem vzela premajhno številko (očitno rabim še večjo kot sem mislila), pa se mi potem ni ljubilo še enkrat oblečt in iti ven iskati večjo in potem nazaj  v kabino, tako da sem na koncu kupila samo kapo in šal za sina. Saj je vedno tako ko grem v shopping: otrok vedno kaj dobi, jaz pa zvisim user posted image .
Sicer pa zdaj vem katero številko moram naslednjič pomeriti.

Meni se totalno nič ne da. Še pod tuš ne. Zdaj čakam da se perilo opere pa da ga obesim. Kako zanimiv večer user posted image

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 2002
7.11.2007 22:33:34   
jagoga
Oj,
komaj sem vas prebrala, kaj vse ste napisale v tem tednu, ko me ni bilo oz. nisem utegnila nič brat in pisat.
Mam eno vprašanje: ali ima katera že probleme s otrditvijo trebuha? Jaz to opažam že kakšen teden, ampak se mi malo zgodaj zdi (21. teden).

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2003
8.11.2007 5:28:10   
lucalu
Dobro jutro vsem srečkam user posted image !
Ura je taka, da je več kot očitno, da spet ne morem spati. Sem jezna ko user posted image ! Potem sem pa popoldan full zmatrana in morem it malo počivat, potem pa zvečer spet ne morem spati... ZAČARANI KROG! In kako ste kaj ostale? Upam, da bolj spočito...
Čakajoča user posted image user posted image user posted image  za uspešno opravljeno morfologijo in za user posted image  Nika!!! Jaz imam nečaka Nika in mi je ime full všeč, ampak ga ne morem uporabit. user posted image

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 2004
8.11.2007 7:31:24   
Katiandi
Dobro jutro tudi od mene!
Če ima katera možnost in čas, je vsak delavnik na programu RTL oddaja o nosečnosti in porodu Mein BABY, kjer v vsaki oddaji pokažejo porod različnih parov - kot nek resničnostni šou/ dokumentarec, ki ga imajo v Nemčiji. Na sporedu je okrog pol 11h dopoldan. Jaz to že kar nekaj časa spremljam občasno, pa na lep način pokažejo stvari, nikol direkt ne snemajo, da se katera ne bo ustrašla it rodit.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 2005
8.11.2007 9:16:20   
Nasy
No, jst sem za cukr dobila že zdaj, v ponedeljek grem v laboratorij, me je tko strah..malo se tolažim, da sej pr nas noben ni imel sladkorne, ma lahko pride do nosečniške, kajne? user posted image
Jaz sem to noč skozi na WC hodila, ma po moje vsake dve ure, če ne še manj. In sem se premetavala. Pol pa zjutraj ne morem vstat in sem cel dan mačkasta.
No, mi RTL-a nimamo, zato te oddaje ne morem spremljati, je pa, se mi zdi, tudi ena oddaja o rojstvih še nekje drugje, ma ne gledam. Me je strah. Raje ne vem, kaj me čaka in upam, da ne bo tako grozno.

(odgovor članu Katiandi)
Neposredna povezava do sporočila: 2006
8.11.2007 9:36:14   
Dinki
Hoj, hoj user posted image !
Najprej čestitke user posted image  Čakajoča za lepe rezultate in user posted image .
San, te čist razumem glede telovadbe, mislim da je pri že dveh otrocih ta telovadba čist preveč. Verjemi, da migaš veliko več od vseh nas, ki smo 1.user posted image

Nasy, kljub temu, da nihče od tvojih nima sladkorne, jo v nosečnosti lahko dobiš, tko da ti kar pejdi na pregled. Je pa zoprno če jo imaš, ker moraš potem zelo paziti na prehrano.

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 2007
8.11.2007 9:46:52   
Dinki
Katiandi, tudi jaz sem včeraj gledela nek dokumentarec na temo rojevanja in nosečnosti, vendar ne na RTL (tam nič ne razumem) ampak na nekem programu Ozone, ki ga imamo preko Lastovke. Mi je blo ful zanimivo gledat in so pokazali tudi eno rojstvo - ne direktno, pa je vse zgledal tko simple user posted image  ženska je res rodila brez večjih težav....sem si mislila če bi vsaj bilo tako tudi pri meni user posted image .

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 2008
8.11.2007 9:49:21   
Nasy
Ja, saj vem to, na pregled grem, to itak, nisem pomislila, da ne bi šla- a lahko odkloniš?user posted image Bojim se, ker vzamejo kri..no, pa saj samo 1x, če bo vse ok. Se spomnem ene žlahte od kolegice, bila je to starejša gospa, imela je sladkorno. Kak dan pred pregledom je kuhala in pila pelinov čaj, da ji potem ni pokazalo cukrauser posted image Itak, da jo je zdravnik vsakič pohvalil, kako se drži dieteuser posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 2009
8.11.2007 9:57:36   
Dinki
No, evo Nasy, maš že en recept....če men kdaj pokaže na sladkorno v user posted image , mi boš zaupala kako se naredi ta čaj user posted image .
Ne sej, nč se bat.....
kri nam pa kar orng jemljejo v user posted image ....pa sej jo mamo Nasy itak preveč, 30 - 40% več kot običajno user posted image

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 2010
8.11.2007 10:01:06   
Nasy
user posted image kaj vem, skuhaš vodo s pelinom, baje je ogabno grenkouser posted image
Ja, kr špikajo nas, ja..mi pravi kolegica, da je to kazen za vse nazaj-k sem tak zajc za dat kri. Ma kaj, že k iglo vidim, mi slabo rata.
Sonček je posijal, prav lepo je. Na srečo še nič kaj hudga mraza, čeprav se počasi že kr ohlaja in se bližamo zimi.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 2011
8.11.2007 10:04:06   
Katy13
Dobro jutro.
Sam sem danes spala zelo dobro user posted image  in upam, da bo čim manj takšnih noči kot je bila včerajšnja.user posted image

Jagoga - sicer ne vem, če je to to, ker ne vem kako to izgleda, ampak v nosečniškem koledarju piše pri 20. tednu naslednje:
Pojavijo se lahko tudi Braxton-Hicksovi popadki. To je neboleče in neredno otrdevanje maternice, s katerim se telo pripravlja na porod. Ti nepravi popadki so kratki, bistvo pa je, da ne odpirajo materničnega vratu, kar bi vodilo v začetek poroda. Če bi slučajno ti popadki prihajali v rednih intervalih več kot pol ure, se čim prej posvetujte z zdravnikom. Pojavijo se lahko tudi Braxton-Hicksovi popadki. To je neboleče in neredno otrdevanje maternice, s katerim se telo pripravlja na porod. Ti nepravi popadki so kratki, bistvo pa je, da ne odpirajo materničnega vratu, kar bi vodilo v začetek poroda. Če bi slučajno ti popadki prihajali v rednih intervalih več kot pol ure, se čim prej posvetujte z zdravnikom. 

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 2012
8.11.2007 10:19:09   
san
Saj je vedno tako ko grem v shopping: otrok vedno kaj dobi, jaz pa zvisim .

ja, ja, meni je to tudi znano. jst grem tudi ponavadi z namenom, da kupim kaj zase, pa nikoli na vrsto ne pridem, oz. če kupim sebi je res čisto malo, zraven pa še cela vreča za hčero in sine. sploh za hčero se ne morem upret, ker majo take luštne stvari za punce v trgovinah.

trebuh meni nič ne otrdeva, no edino če se prenaprezam.

pregled v 28. tednu ni nič posebnega, mislim, da čisto na hitro pregleda stanje nosečnice, v kolikor nima težav. pa izvide krvi, če se žo, pa za sladkorno, pa srčka posluša.

dinki, jaz se tudi s tem tolažim, ampak pravijo doktorji, da to ni isto kot telovadba in da je treba kar lepo migat. sam jaz sam govorim, težko se pa pripravimuser posted image

zdej pa morm šibat

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 2013
8.11.2007 10:39:03   
Nasy
a je sploh še kašen UZ? K bi rada vidla, kaj se skriva..menda ne bo treba na samoplačniškega zarad tega?user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2014
8.11.2007 10:58:18   
lina10
Evo mene punce!Morfologijo sem imela v torek vse je v redu imeli pa bomouser posted image user posted image  kar sem bila zelo vesela ker sem bila v prepričanju da bo fantek in mi je bilo res lepo presenečenje.Čeprav me je G težko pregledovala je rekla da ima malo čudno lego in se sploh ni hotela premakniti je že trmasta se ne pusti motiti verjetno bo čisto po mojem ki je tud trmast  kot sam vrag, doma pa so bili nad punčko zelo veseli še posebej po moji strani,ker so sami fantjeuser posted image .
Opažam pa da tudi meni otdi trebuh vsake toliko časa samo pravijo,da če se ti to dogaja zelo pogosto na pol ure moraš na pregled drugače pa so to samo predpriprave maternice na kasnejše prave popadke.

pridelala pa sem že +3kg in trebušček se že lepo vidiuser posted image .Lepo se imejte in se slišimo.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 2015
8.11.2007 10:59:59   
Nasy
Linauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lina10)
Neposredna povezava do sporočila: 2016
8.11.2007 11:04:48   
lucalu
lina10 user posted image user posted image user posted image  čestitke za uspešno opravljeno morfologijo in za user posted image !!!

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 2017
8.11.2007 11:07:33   
Pingvinčica
Lep sončen pozdrav še iz moje strani.

Priznam, da sploh ne utegnem vse prebrati za nazaj. Čakajoča in Lina10 čestitke za uspešno opravljeno morfologijo user posted image user posted image user posted image user posted image .

Nasy - meni se zdi da je čisto od G odvisno koliko UZ ti bo naredil. Meni je že v 17t ker je bil moj zraven pregledala celega user posted image .  Danes mam pa uradno morfologijo. Pri Tii mi je potem na vsakem pregledu do zadnjega meseca delala UZ. Vem pa da imajo ene zelo malo teh pregledov.

Držte pesti še za mene me čaka pregled ob 15.00.

Lep sončen pozdrav vsem in naužite se sončka.

Pa še to. Mogoče katera ve kje je trgovina Buši?

(odgovor članu lina10)
Neposredna povezava do sporočila: 2018
8.11.2007 11:17:28   
Naja31
Ojla punce,

jaz sem pa ravno zmazala skoraj 1kg mandarin. user posted image  Zdaj se bom pa razpočila. Se tolažim, da je to bolj zdravo, kot da bi pojedla sendvič. Zdaj poskušam jesti več sadja, pa manj kruhastih zadev, vsaj dopoldne, zaradi prebave.
Se pa že 14 dni nisem nič tehtala, se ne upam. V tem času tudi full več jem, ker mi je končno nehalo biti slabo in mislim, da so šle tudi kg temu primerno gor.

Meni trebuh še nič ne otrdeva. Če so to BH potem te nima kaj za skrbeti, samo več počivaj, samo če se začnejo pojavljati na istih časovnih intervalih, potem to niso več lažni popadki. Sicer pa to omeni tvojemu G na naslednjem pregledu. Meni se je to v prvi nosečnosti dogajalo šele proti koncu.

Trgovina Busi je v BTC, v 1. nadstropju hale v kateri je Svet čevljev, takoj zraven Baby Centra.

Pa modrc me full žulj, bi si ga najraje dol dala, pa ne morem ker sem v službi. Mi je žal, da nisem včeraj kupila večjega.

Lep dan vsem, naja

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2019
8.11.2007 11:26:10   
Nasy
Naja, meni tudi zelo pašejo mandarine, sam prav brez kruha pa ne morem vsaki dan.

Ja, moja G kar špara pri pregledihuser posted image upam no, da bo nardila kak uz več, da vsaj vidimo, če je user posted image aliuser posted image .
Pingvinčica, srečno pri morfologiji!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2020
8.11.2007 11:43:29   
Naja31
sam prav brez kruha pa ne morem vsaki dan.

no, to tudi jaz ne morem. Potem popoldan vse not prinesem. user posted image

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 2021
8.11.2007 12:16:24   
Dinki
Mmmmm mandarine, tudi jaz sem jih v svoji user posted image  pojedla že tolk, kot jih prej cele 3 leta nisem skupaj user posted image . Tudi meni zelo teknejo.

Nasy, kot je meni znano ti po zakonu pripadajo trije UZ, seveda je pa največ odvisno od dobre volje tvoje G. Meni je že naredila 3, s tem, da mi enega sploh ni vpisala v materinsko, kar pomeni, da me eden pri njej še čaka user posted image . Koliko si jih imela ti? Ne štej NS ker je ta samoplačniška.

Lina10 user posted image  za želeno user posted image  user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2022
8.11.2007 12:25:46   
Čakajoča
Tudi jaz mažem mandarine kot prej kekse. Non stop bi jih jedla. Ampak potem me malo muči zgaga. Pa požirek Donata, pa je OK!

Glede zatekanja sem vprašala G, pa je rekla, da naj jem manj slano in naj mi možek masira roke.

Kar se pa tiče oddaje na RTL-u jo gledm skoraj vsak dan - če se le spomnim. Razumem bolj malo, ampak to kar moram pa itak.

Moje počutje bi lahko rekla, da je super, razen občasnih bolečin v križu.

V soboto pa gremo naročit otroško sobico v Toysa. Še dobro, da sva se pozanimla glede čakalne dobe, ki je od 8-10 tednov. To pa je več kot 2 meseca. Ziher je ziher.

Uživajete v sončeku.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 2023
8.11.2007 12:49:23   
Nasy
No, meni se zdi, da zavarovalnica plača samo 2 UZuser posted image Bedarija na kvadrat..Jaz sem imela prvega, kao potrditvenega, pol pa samoplačniško NS in nato še morfologijo, vse pri moji G. Jst upam no, da me bo uslišala, ko ji bom naslednjič rekla, če bomo kaj pred porodom videli še črvička. 

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 2024
8.11.2007 13:44:18   
Naja31
Ja, po novem zavarovalnica krije samo 2 UZ. Včasih vem, da je bil še tretji UZ v 32. tednu, zdaj pa tega ni več.
Meni je v prvi nosečnosti vsakič na hitrco pogledala z UZ, če je vse Ok, pa sem se vedno spraševala če to ne šteje v UZ ali kaj. V materinski sem imela vpisana pa 3 Uz(NS, morfologijo in potem na merjenju materničnega vratu). Proti koncu mi je pa samo srček poslušala in pa na CTG. Ne vem, bom videla če bo zdaj kaj drugače.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 2025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......