Katy13 -> RE: Marčevke (21.9.2007 10:15:16)
|
San - sama bi prejemala dosti večjo porodniško, ker sem bila od 1.9.2006 do 30.6.2007 zaposlena (imela sem pripravništvo na šoli) in bi se mi v porodniško štelo 6 mojih plač, za ostalih 6 mesecev pa 50 oz. 55% neke plače (nisem sigurna ali zajamčene, povprečne, minimalne...) in bi dobivala cca. 410 eur porodniške, poleg tega pa bi mi tekla delovna doba. Meni je na socialni rekla, da je največji strošek (da te nekdo zaposli kot GP) sam zdravniški pregled, ki pa meni še velja (mislim pa, da je rekla, da če ni več kot eno leto kar si bil zaposlen, ti ga ni treba delat), da ostali stroški so pa minimalni. Sicer nisem vprašala, vendar po moje ni potrebno, da te zaposli za veliko časa. Drugače pa sem študentka podiplomskega študija (2.letnik) in kolikor se mi zdi, da se Zoisova štipendija ne vrača oz. imam verjetno možnost, da študij podaljšam, ker je vmes porodniška. Na Zavodu mi je rekla, da ni problema, če grem vmes na porodniško, da vseeno prejemam štipendijo. Verjetno bom ostala kar pri štipendiji+175 EUR (vse skupaj bo približno 420 EUR - glede na lanske podatke). Je pa red, da mi delovna doba ne teče in pa da bom štipendijo dobivala le do konca študijskega leta, porodniška pa mi pripada dlje. Vendar je velika verjetnost, da ne bom izkoristila porodniške do konca, seveda če se bo pokazala kakšna priložnost za zaposlitev.
|
|
|
|