SISI25 -> RE: današnje razmišljanje (25.6.2007 9:33:43)
|
Jaz se strinjam z vsako "stranjo" po malem. Razumem anonimno in razumem tiste, ki pravijo kako pomembne so babice. Moja mama bi dala za moja otroka vse na svetu, druga babica pa ju vidi 4x na letu kar se meni ne zdi ravno normalno in je tudi moja otroka ne poznata ravno. Ko pride ji rečeta teta. Kar se mene tiče mi je čisto vseeno, če pride, ampak zaradi otrok bi si pa želela, da bi imeli boljše odnose. Ampak po drugi strani pa razumem anonimno. Kar je preveč je pa preveč. 5x na dan se mi vsekakor zdi preveč, da kliče. Saj potem zgleda tako kot da jima ne zaupa, da bosta znala poskrbeti za svojega otroka. In tudi vem, da ti vedno ne paše nekdo, pa naj bo to babica ali mama ali ne vem kdo. Vsak ima rad kdaj mir. Zato mi je tu malo smešno, ko vse razlagate, kako so babice pomembne. Seveda so pomembne, ampak saj pomembne lahko ostanejo tudi, če ne hodijo vsak dan in ne kličejo 5x na dan. In spet druga stvar. Kaj je družina. Kot družina se jemljejo tu otrok, mama in oče. Babica ne spada ravno v to ožjo družino. Ker potem so tudi vse tete in strici in dedki, bratje, sestre in ne vem kdo še družina. Seveda so, ampak je drugače. Tudi vaši otroci si bodo nekoč ustvarili svojo družino in ve boste še vedno njihova družina, ampak na drugačen način. In če si anonimna želi malo miru in ne kontrole na vsakem koraku jo popolnoma razumem in ne vem kaj je tu narobe. Sploh če ima otrok dovolj stikov z babico. Druga stvar bi bila, če bi ji šla tako na živce, da bi otroku stike omejevala.
|
|
|
|