Magi*
|
sem prebrala kaj ti je Stanko odgovoril. se mi je zdelo, da si dobila sredstvo za sproženje popadkov - saj v končni fazi popadki odpirajo MV. jaz sem prišla v porodnišnico z odteklo vodo. čeprav me je v sprejemni babica nadrla, da mi voda sploh ni odtekla, da sem se najbrž polulala ja, ko mi je to prijavila, sem se res skoraj. bila pa sem 4 cm odprta. ko sem prišla v porodno, me je babica pregledala in hotela predreti mehur in opazila, da mi je voda že odtekla (a bejž no ), čeprav še ne vsa. tudi krvavela sem. to se nobenemu takrat ni zdel problem. ker se v naslednji uri nisem nič več odpirala, svojih popadkov pa skoraj nisem imela, mi je v žilo našibala sredstvo za sproženje umetnih popadkov in potem se je začel urnebes. od tistega, ko sem prišla v porodno, do poroda sta minili samo 2 uri. je šlo zelo hitro. potem pa se posteljica ni hotela odluščit in sem začela strašno krvaveti. naredili so mi ročno iztipanje. sem tudi jaz Stanka vprašala zakaj mi posteljica ni šla ven, zakaj krvavitve, pa mi ni znal natančo povedat. rekel je, da sem morebiti imela preveč plodovnice, še bolj verjetno pa je bilo, da so mi porod prehitro in premočno sprožili. jaz pa pravim, da je najbrž bila kar kombinacija obojega. ni čisto res, da se vsi držijo popolnoma enake rutine in verjamem, da kakšno punco fejst namatrajo, predno ji privoščijo CR. saj je res, da si po CRju precej bolj zmahan, še posebej, če se prej 12 in več ur matraš roditi po naravni poti. sem pa mnenja, da bi včasih pa le morali narediti CR veliko prej, kot pa da čakajo, da mamica in otrok skoraj izdahneta.