|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
17.6.2007 21:52:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: predrtje mehurja predno si odprta?
17.6.2007 21:58:46   
eya
Zato, ker naj bi se potem popadki pospešili. In seveda zraven tudi odpiranje. Meni so ga predrli čisto na koncu-bolj zgodaj mi ga itak niso mogli, ker sem prišla že v porodnišnico 8 cm odprta.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.6.2007 21:59:01   
Pikabu
Pojma nimam, zakaj. Meni je v prvi nosečnosti počil sam in mi je odtekla voda, pa sem bila odprta samo en cm. V drugi so mi sprožili porod, so mi ga najprej predrli, odprta sem bila dobra 2 cm, pa brez popadkov. Mislim, da to naredijo zato, ker se popadki pojačajo, ko odteče voda. Ne vem, če ima to že kaj veze s potiskanjem.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

Neposredna povezava do sporočila: 3
17.6.2007 22:02:21   
viv_
Jaz sem bila obakrat že precej odprta, ko so mi predrli mehur, ker sem se obakrat ful hitro odpirala. Tisti 1 prst sem bila odprta že 1 mesec pred porodom...

Kar se pa tiče potiskanja 12 ur. To mi je pa čudno... Saj ne smeš potiskat, dokler nisi odprt do konca. Meni so vedno prepovedali potiskanje in samo predihavanje popadkov. Potiskala sem pa enkrat mislim da 3 popadke, enkrat pa 2.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.6.2007 22:03:50   
Naty*Taja
Zato, ker bi naj to pospešilo porod!

MONTIGNAC

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
17.6.2007 22:33:43   
Brisani uporabnik

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
17.6.2007 22:41:41   
nejcko
Meni so prvič sprožili porod z umetnimi popadki (svojih nisem imela nič) in predrli mehur, ko sem bila odprta en prst. Kasneje sem zvedela, da naj se mehurje ne bi prediralo prej, dokler ni ženska odprta vsaj dva prsta. Moje  rojevanje se je nato končalo slabo uro po predrtju mehurja z urgentnim CR.

Neposredna povezava do sporočila: 7
17.6.2007 23:00:59   
Anonimen
Meni so komplet sprožili porod prvič in začeli so kar s predrtjem mehurja in definitivno nisem bila odprta več kot en prst. Nisem se pa nikoli spraševala, a je to prav ali ne. Sem kar nekak verjela, da tako mora bit.user posted image Kaj pa jaz vem o proženju poroda, kdaj je pametno šele mehur predret...

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
17.6.2007 23:05:27   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
17.6.2007 23:16:29   
muki1
Jaz sem prvič bila zaprta kot školjka in mi je voda odtekla doma - curkoma, sem potem rojevala 7 ur z umetnimi in svojimi popadki.
V drugo, pa sem bila ,,naročena,, na sprožitev poroda. Odprta sem bila 2 cm, mv še ni bil zmehčan. So mi najprej predrli mehur in potem dali še umetne popadke in je šlo vse skupaj v dveh urah in pol.
Ko ti mehur predrejo, ti voda ne odteče curkoma ( vsaj meni ni user posted image  ), ampak ti počasi odteka med popadki.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

Neposredna povezava do sporočila: 10
17.6.2007 23:16:41   
nejcko
Meni je tako rekla moja ginekologinja, ko sem ji opisala svoj porod. Pri meni je šlo tudi za popolnoma induciran porod - bila sem 12 dni čez rok, pol prsta odprta, brez enega samega popadka. In tudi jaz nisem imela in še zdaj nimam pojma, ali so ravnali prav ali ne.
Definitivno pa bi me morali potem, ko so videli mekonijevo plodovnico, malo bolj vzeti v obzir, pa so me kar pustili tam, čeprav je bilo otrokov utrip šibak in slabo zaznan,  da so mu morali celo sondo dati na glavo, da je CTG sploh lahko spremljal njegove življenjske znake. Sem zašla ... sori.

Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
17.6.2007 23:21:32   
Brisani uporabnik

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
17.6.2007 23:25:50   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: muki1
Ko ti mehur predrejo, ti voda ne odteče curkoma ( vsaj meni ni user posted image  ), ampak ti počasi odteka med popadki.

Meni je šla pa v "šusu", ta prvič. Pa zdi se mi, da jo je bilo blizu enega kubika user posted image  V drugo je šla pa voda, pol pa kuj že Zarja, je blo ekpresno user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.6.2007 23:30:55   
nejcko
Nalin, pri meni je vse potekalo zelo hitro - od sprožitve poroda do CR ni minilo niti tri ure, ker se je sinku začelo ustavljati srce kmalu po tem, ko so mi predrli mehur. 

Neposredna povezava do sporočila: 14
18.6.2007 0:27:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

Tašonka meni je babica v porodni rekla, da nekje pred 5cm naj nebi predirali, ker ni garantirano da se odpreš. bom pa še pušenjaka vprašala, če bom našla njegov forum na monu.

Ja, sej verjamem, samo jaz nisem nikoli pomislila na to, da recimo tako, kot so meni naredili, ni bilo ok, ker nisem tega prej zasledila. In se posledično s tem sploh ubadala nisem. Mi pa zdaj daje mislit. Pa ne za nazaj, itak je bilo k sreči vse ok, ampak za naprej, če mi bojo slučajno spet sprožili. No, pač zanima me, koliko je res na tem.

Muki, meni se je kar precej hitro ulila vsa voda ven, ko so mi predrli mehur.

Neposredna povezava do sporočila: 15
18.6.2007 7:04:38   
Anonimen
Voda je meni po predrtju tudi odtekala postopoma, v glavnem najbrž med popadki. Ni šla vsa naenkrat.

Nalin, tvoja prijateljica je pa najbrž res morala potiskat 12 ur, čisto možno, ker je v bistvu 12 ur trajala zadnja faza poroda, iztis otroka. Ker tudi meni je babica, ko sem bila (po treh dneh v porodni in induciranem porodu) že par ur 3 cm odprta (naprej ni šlo) in so me hoteli že odpeljati na CR, še enkrat vprašala, če res ne bi najprej poskusila naravno, češ da je pozneje, po porodu, veliko laže kot po CR. Torej naj bi pri odprtju 3 cm začela potiskati. Samo jaz tega po 3 dneh porodne seveda več nisem bila sposobna. Še NE nisem mogla več reči, po moje sem jo samo "ubila" s pogledom, ko je to omenila, saj je bila potem takoj tiho. In so me dopejali na CR, pa se poti opracijske in same operacijske sploh ne spomnim. Me je zmanjkalo. Meni bi CR lahko naredili brez narkoze.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 18.6.2007 7:05:19 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
18.6.2007 8:16:44   
sazi
sama sem bila 3 cm odprta a nisem čutila nobenih popdakov, ko pa so mi predrli mehur, so se mi takoj začeli zelo močni popadki in je šlo vse skupaj precej hitreje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.6.2007 8:23:11   
Anonimen
Meni so tudi porod sprožili z umetnimi popadki, mehur pa mi je zaradi rahlih popadkov počil sam, vendar je odteklo malo vode. Potem sose popadki avtomatsko pospešili (zelo pospešili) in mi je G mehur poredrl, ko sem bila odprta 6 cm. Sem se pa res hitro odpirala. Potiskaš pa sigurno ne 12 ur, predihavaš popadke, ko pa začneš potiskati, gre pa otrok hitro ven. čeprav sem jih jaz ene 10 potiskala ziher. ni šlo tako hitro kot recimo pri viv.

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
18.6.2007 8:54:50   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
18.6.2007 10:04:30   
ElaM
Pri meni je bil porod popolnoma umetno indiciran, v porodno sem prišla odprta 2 cm, takoj so mi predrli mehur, takrat so se začeli veliko močnejši popadki.
Rodila sem v 3-eh urah,  babica mi je MV razpirala tudi z roko. Boli, kot user posted image , vendar se splača potrpeti, je veliko hitreje konec.
Potiskala sem par popadkov. 12 ur potiskanja se mi pa zdi skoraj nemogoče.user posted image

< Sporočilo je popravil ElaM -- 18.6.2007 10:05:19 >

:)

Neposredna povezava do sporočila: 20
18.6.2007 11:36:11   
valči
Tudi meni je 12 ur pritiskanja malo mimouser posted image ,ker čwe začneš prej pritiskat,ko pa si odprta,ti se odebeli presredek,oz maternično ustje,to oteče in glavica še težje gre ven.
Me zanima,kje so jo tako matrali,ker jaz ne vem,če bi preživela tako dolgo pritiskanje.

Odgovor na vprašanje-prvič sem prišla v porodno 5 cm. odprta,kmalu so mi predirali mehur in ugotovili,da ni več vode,doma pa mi je je odteklo 2 dcl,ne vem,kam je šla ostalauser posted image
Drugič sem prišla v porodno 4 cm odprta,mehur so mi predrli pri 5 cm. odprtosti.
Faza pritiskanja pa je bila prvič približno 5 popadkov,so mi še pomagali z pritiskanjem na trbuh.
Drugič pa ene tri,samo so me tisti tiščalniki tako silili,da je joj,prvič jih sploh nisem imela.
Tisto o 12. urahuser posted image ,boga reva,si res ne predstavljam.

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.6.2007 12:14:36   
Mateja82
Imela sem sprožen porod, mehur pa mi je predla, ko sem bila odprta 3cm. Pol so se pa takoj začel tamočni popadki sem dobila kar fajn pospešek. Voda pa je vlila v konkretni količini.
Pritisnila sem pa  štirikrat,  petkrat in to je bilo to.

Mi je pa ena kolegica ki je ravno rodila tudi razlagala, da je ful dolgo pritiskala in se mučila predno je rodila. Je  bila že fajn izčrpana. Se ji je babica  po trebuhu metala, da souser posted image končno ven spravli.

Se mi je zdelo čudno, ker sem vedno misila da pol ko pridejo pritiskači pa tako gre hitro, ampak očitno ni vedno tako.user posted image

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 22
18.6.2007 12:51:33   
BLAŽIKA
Tudi meni so porod sprožili, ker sem bila že 12 dni čez rok. Najprej so mi vstavili gel za odpiranje in nato čez eno uro predrli mehur, odprta pa nisem bila niti za mm. Sta mi stekli dve flaši popadkov in tudi čez 6 ur še nisem bila nič odprta pa so me čudno gledali in so rekli da še bojo počakali kako urico dve in če nebo šlo da se me bodo usmilili in me peljali na CR. Ampak hvalabogu se je potem čez eno uro res drastično spremenilo in sem čez kakšni dve urici res rodila.
Je pa zelo nerodno če imaš popadke, voda odtekla odpiraš pa se ne.user posted image

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 23
18.6.2007 13:29:57   
Strawberrie Cherrie
Mehur so mi predrli ko sem bila odprta približno 8cm ... šlo je v curku user posted image

Ampak tole z 12urami je pa res mimo!!! Revica...jaz sem samo zadnje pol ure 3x potisnila, pa sem bila zelo utrujena user posted image user posted image user posted image Boga reva...

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
18.6.2007 13:46:14   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?