|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: predrtje mehurja predno si odprta?
19.6.2007 8:33:05   
Magi*
sem prebrala kaj ti je Stanko odgovoril. se mi je zdelo, da si dobila sredstvo za sproženje popadkov - saj v končni fazi popadki odpirajo MV.

jaz sem prišla v porodnišnico z odteklo vodo. čeprav me je v sprejemni babica nadrla, da mi voda sploh ni odtekla, da sem se najbrž polulalauser posted image  ja, ko mi je to prijavila, sem se res skoraj. bila pa sem 4 cm odprta. ko sem prišla v porodno, me je babica pregledala in hotela predreti mehur in opazila, da mi je voda že odtekla (a bejž nouser posted image ), čeprav še ne vsa. tudi krvavela sem. to se nobenemu takrat ni zdel problem. ker se v naslednji uri nisem nič več odpirala, svojih popadkov pa skoraj nisem imela, mi je v žilo našibala sredstvo za sproženje umetnih popadkov in potem se je začel urnebes. od tistega, ko sem prišla v porodno, do poroda sta minili samo 2 uri. je šlo zelo hitro. potem pa se posteljica ni hotela odluščit in sem začela strašno krvaveti. naredili so mi ročno iztipanje. sem tudi jaz Stanka vprašala zakaj mi posteljica ni šla ven, zakaj krvavitve, pa mi ni znal natančo povedat. rekel je, da sem morebiti imela preveč plodovnice, še bolj verjetno pa je bilo, da so mi porod prehitro in premočno sprožili. jaz pa pravim, da je najbrž bila kar kombinacija obojega.

ni čisto res, da se vsi držijo popolnoma enake rutine in verjamem, da kakšno punco fejst namatrajo, predno ji privoščijo CR. saj je res, da si po CRju precej bolj zmahan, še posebej, če se prej 12 in več ur matraš roditi po naravni poti. sem pa mnenja, da bi včasih pa le morali narediti CR veliko prej, kot pa da čakajo, da mamica in otrok skoraj izdahneta.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   [Brisano sporočilo]
19.6.2007 9:42:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
19.6.2007 13:55:02   
sazi
nalin, kolikor sem razumela porodničarko, je imaš lahko popadke in jih ne čutiš
Meni so umetno sprožili porod - sem dobila vaginaleto (ali nekaj podobnega) za mehčanje MV. Po 6ih urah so me pregledali z namenom, da mi vstavijo novo, pa sem bila že 3 cm odprta, pa mi G reče, da gremo kar rodit, ker se je začelo. In sem ji rekla, da nič ne čutim, pa mi je razložila, da če se odpiram očitno imam popadke, le da jih ne čutim. Kasneje, ko so mi predli mehur, so se pa začeli boleči popadki, ker pa sem se zelopočasi odpirala naprej, so mi dali še umetne.
O pritiskanju pa nimam kaj napisat, ker česa takega še nisem slišala.

Neposredna povezava do sporočila: 28
19.6.2007 14:43:28   
Anonimen
Nalin, jaz sem že velikokrat slišala ali brala, da je CTG zaznaval popadke, ki jih punce niso čutile. Pa tudi jaz od začetka, ko sem dobila oksitocin v žilo, sem imela tako blage popadke, praktično me ni nič bolelo, da sem že mislila, da joj kok je pa fajn rodit, ker to pa skor nič ne boli. Japajade...user posted image

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
19.6.2007 15:35:49   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

Ja magi, sem potem dobila res odgovor, da sem imela zdravilo za umetne popadke. Se je "moja" babica očitno narobe izrazila. Mi je pa še vedno čudno, kako to, da sem popadke dejansko dobila šele po predrtju mehurja, ali ni tako, da popadke takoj začutiš, ko ti dajo to v žilo?

no, jaz sem jih konkretno začutila takoj, ko sta dve kapljici v žilo pritekli. svojih sploh nisem čutila oziroma res mičkeno. verjetno je odvisno tudi kako ti dozira, mogoče celo koncentracija??? pitaj boga. oni že vejo kaj delajo. upam. najbrž ti pa najprej poskuša pospešiti popadke s predrtjem mehurja in če ne gre, potem šele doda oxitocyn.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

Neposredna povezava do sporočila: 30
   [Brisano sporočilo]
19.6.2007 16:47:37   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   [Brisano sporočilo]
19.6.2007 16:50:17   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 32
19.6.2007 20:04:59   
Anonimen
Jaz sem bila odprta 2 prsta, ko sem prišča v porodnišnico, porod je bil induciran. Pri nekje 4 cm so mi predrli mehur, potem me je babica na silo odpirala, da bo čim prej konec. Sicer boli ko 1000user posted image , ampak se splača potrpeti.

Ko sem bila 10 cm odprta pa smo v 4ih urah poskusili ene 5x roditi. Ampak ker ni šlo, se je porod končal s CR.

Neposredna povezava do sporočila: 33
19.6.2007 20:26:38   
Magi*
ej to pa res, lažne popadke sem pa tudi sama čutilauser posted image  

raho, mene je tudi manualno malo odprla. pa se sploh ne spomnim al je kej posebej bolelo, ker takrat me je vse bolelo ko sam satan. sem taprvo pomislila, da ne bom preživela 12 ur takega matranja. no, pol je blo na srečo en, dva, tri gotovo.

ej babe, zakaj že zdaj podoživljamo tele zadeve? do decembra se bomo samo tako zelo prestrašile, da sploh rodit ne bomo hotleuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 34
19.6.2007 20:33:43   
Anonimen
Magi*, ko sem jaz G. rekla, da želim ponovno poskusit rodit po naravni poti me je samo ošinila s pogledom in rekla, da se bova o tem pogovarjale decembrauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
19.6.2007 22:34:47   
Magi*
raho, rahouser posted image  ti pa hitro pozabiš, a?user posted image user posted image user posted image  jaz se po tvoji izkušnji sploh pomislit na to ne bi upalauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
19.6.2007 22:52:37   
frrrr
men voda odtekla doma, bila še čisto zaprta... čakala, da se odprem in predihavala popadke... vsaj tako se mi zdi, ker je bilo res ekspresno in ne vem točno kaj so bili popadki - kar se mi je zdelo podobno popadkom in me je bolelo, je rekla sestra, da ni nič in so to le mau močnejši menstrualni krči user posted image , potem pa itaq dobila umetne, ker svojih kao nisem imela dovolj, saj nekak niso pričakovali, da se bom tako hitro odprla user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 37
20.6.2007 0:59:08   
Anonimen
Vedno bolj mi je čudno, da so mi samo en prst odprti predrli mehur.user posted image
Uh, pa tole odpiranje na roke... jaz pa niti v sanjah nisem zmožna rečt, da se splača potrpet, ker meni je blo pa to čist nečloveško. Mogoče me še enkrat čaka proženje poroda (bom videla, kako bo z mehurjem tokrat), pa srčno upam samo to, da me noben ne bo odpiral, pa tud če zato uro ali dve dlje trpim popadke.

(odgovor članu frrrr)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
20.6.2007 17:26:43   
valči
Tašonka,kako zgleda odpiranje na roke?Tako fejst boli,ali to morajo delat včasih,ali pospešijo odpiranje?
Prosim napiši,da vem na kaj se pripravit,če me bo slučajno to čakalouser posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
20.6.2007 17:35:28   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: frrrr

men voda odtekla doma, bila še čisto zaprta... čakala, da se odprem in predihavala popadke... vsaj tako se mi zdi, ker je bilo res ekspresno in ne vem točno kaj so bili popadki - kar se mi je zdelo podobno popadkom in me je bolelo, je rekla sestra, da ni nič in so to le mau močnejši menstrualni krči user posted image

Meni je tudi porodničarka rekla, da moji sploh niso popadki, ampak ščipalčkiuser posted image Pa sem vprašala, kakšni morajo bit - ali moram tulit ali kaj? No, ko sem dobila umetne, sem pa res skor tulila.
Aja, pa to je bil drugi porod, tako da sem ta prave popadke že poznala.

No, Raho, jaz sem ta drugič tudi vztrajala pri naravnem porodu, čeprav so mi stalno cr ponujali. In se je spet s cr končalo. Mi je pa ginekolog na pregledu zadnjič rekel, da je bolje, če se porod spontano začne in potem CR naredi, ko je Mv že odprt. Baje bolje za maternico, pa okrevanje kot po induciranemu RCR.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 40
20.6.2007 17:37:03   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: valči

Tašonka,kako zgleda odpiranje na roke?Tako fejst boli,ali to morajo delat včasih,ali pospešijo odpiranje?
Prosim napiši,da vem na kaj se pripravit,če me bo slučajno to čakalouser posted image

Obe roki babica vstavi v maternični vrat in ga narazen vleče. Dobesedno. Mene je zelo bolelo.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 41
20.6.2007 17:45:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Putka

Obe roki babica vstavi v maternični vrat in ga narazen vleče. Dobesedno. Mene je zelo bolelo.

Mene je bolelo približno tako:
user posted image
user posted image  in potem tako:
user posted image
user posted image

(odgovor članu Putka)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
21.6.2007 0:55:51   
Anonimen

Meni je sicer samo z eno roko to delala, ne spomnim se, da bi obe uporabila niti kako bi ju sploh not dobila. Je širila s prsti (kolikor se spomnim, kolikor sem se sploh zavedala še) in vem, da sem jokala od bolečine, kar se mi je zgodilo mislim da tretjič v življenju. Ne vem, neopisljiva bolečina je. Delajo pa to, da pospešijo odpiranje, ja, in posledično porod.
Jaz sem jo na koncu v solzah prosila, naj tega ne počne več, dokler ne dobim EA. K sreči me je upoštevala.

(odgovor članu valči)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
21.6.2007 10:00:07   
valči
user posted image šokirana sem,da tako boli,boge punce,ki ste to skusile,upam,da mi ne bo treba.
Raho,meni je bilo smešno,ko si z smajliji ponazorila bolečino,čeprav vem,da tebi ni bilo prav nič na hece takrat.

Sočustvujem z vami in hvala za odgovoreuser posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
21.6.2007 10:26:55   
ElaM
Mene je babica vprašala, ali mi z roko razširi MV, ali bi raje rojevala dodatno cca 6 ur, sem se odločila za prvo možnost.
Precej boli, samo se da potrpeti. Sicer sem bila pa jaz tako zadeta med porodom, da se prav veliko ne spomnim.user posted image

:)

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 45
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?