Nogavica -> RE: Turčija ali Tunizija (12.6.2007 17:31:43)
|
Midva sva bila na Djerbi in v Turčiji in bi na Djerbo šla kar vsako leto, v Turčijo pa nikoli več. V Turčiji je zelo odvisno v kateri del države greš - midva sva imela nesrečo pri izbiri (bila sva v Alanyi), v agenciji pa tudi niso bili v veliko pomoč glede tega. Kar se pa vročine tiče - tudi v Turčiji je bilo avgusta 46 stopinj (isto kot na Djerbi), pa je nama bilo na Djerbi tisto vročino veliko lažje za prenašat, ker ni toliko vlage. Glede šopinga - itak v obeh državah barantaš, tako da je veliko odvisno od tebe, so se pa meni na Djerbi zdeli trgovci veliko manj vsiljivi kot pa Turki (spet odvisno od predela države), pa nekako mi je bil material za nakupovanje bolj všeč na Djerbi (v Turčiji je bilo za moje pojme preveč plastike in "originalnih" športnih in modnih znamk oblačil - odvisno od okusa pač, jaz sem bolj za rutice, keramiko, nakit). V Turčiji mi je šlo na živce tudi to, da je bila preplavljena z ruskimi turisti, katerim se je VSE podrejalo (receptorji v hotelu so govorili tekoče rusko, o angleščini in nemščini pa niso imeli pojma; vsepovsod se je vrtela ruska glasba; v hotelih so imeli večerne animacije samo za Ruse...). Aja, meni tudi Turčija izven hotelskega kompleksa ni bila bogvekaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Če dobro pomislim, je bil cel hotel in hotelski kompleks v primerjavi z Djerbo mimo (ampak dobro, to je spet odvisno v katerem hotelu si). Skratka, jaz "glasujem" absolutno za Djerbo.
|
|
|
|