Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 13:49:19
|
|
|
|
vesnaRR
|
Zaenkrat bi rada prepustila ljudem možnost izbire, smo pa v pripravljenosti.
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 13:53:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Nikoli mi niti na misel ne pride, da bi popravljala oziroma opozarjala na napake, do katerih prihaja v čvekih. Mene osebno zapisovanje v čisto pogovornem jeziku včasih malo zmoti, ampak vsak pač po svoje. Če pa je nekje napisan pravilnik kot neki dokument, je pa že prav, da je napisan pravilno slovensko. S tem se, kot kaže, vsi strinjamo. Še enkrat o "zaželenem": če pogledaš v slovenski pravopis, je poleg besede "zaželjen" puščica, kar pomeni, da je uporaba odsvetovana.
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 13:55:34
|
|
|
|
vesnaRR
|
Tia, če se najdejo 3, se lahko pogovarjajo v čvekalnici, ki bo kmalu. Problem pri temu je, da se s takimi temami zakrijejo tiste, ki vsebujejo probleme. Gre samo za količinski problem.
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 13:58:21
|
|
|
|
vesnaRR
|
Glede prave slovenščine etc. kaj pravite na - sporočila naj bodo jasno napisana ali nekaj podobnega?
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 14:01:10
|
|
|
|
vesnaRR
|
TeaD upoštevano.
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 14:04:03
|
|
|
|
ZARA
|
mense zdi da so kr jasno napisana,a niso...jst razumem vse...pa tud nisem zato da se pise v pravilni slovenscini,jst sm s kmetov pa to :zmeden2:...hihi
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 14:05:22
|
|
|
|
vesnaRR
|
Barbara, forum na temo prehrane že obstaja, mogoče bi se ga preimenovalo, vendar lahko mirno pišete recepte. Poleg tega so recepti za alergične otroke pod zavihkom 'otrok' in tam se tudi za nealergike marsikaj najde (vsaj jaz sem:))
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 14:08:22
|
|
|
|
vesnaRR
|
Tia, spolna usmerjenost nikakor ni samo predofilija, sicer pa se tile že ne bi upali tečnarit, saj je to kaznivo. In nihče se ne bo obešal na pravilno pisanje, je pa res da včasih kakšen odstavek pa pika in presledek zelo prav prideta pri daljših sporočilih. Ampak to je stvar posameznika.
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 14:09:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne, saj da bi pisali v pravilni slovenščini, je res brez veze. Lahko bi nazadnje izpadlo kot tekmovanje, kdo bolje obvlada slovnico oziroma kdo je bolj "pameten". V takih forumih je po mojem pomembno bistvo, to je, da pomagamo po svojih močeh, tudi če samo s klepetom.
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 14:20:56
|
|
|
|
Anonimen
|
čimmanj narečnih besed, ki jih razmejop res samo npr. gorenci/štajerci ipd.:):):) Drugače pa ne čisto pravilno slvensko..:)
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 14:32:19
|
|
|
|
Janeja
|
Pa še enkrat: ista tema na več forumih! :hudicek: Nekaj časa nazaj, sem na enem zasledila prošnjo za prevod enega teksta iz Angleščine - pa niti ga ni blo tko malo. Seveda sem se odločila pomagat, ker še ni bilo nobenega drugega odziva. Potem pa kasneje ugotovim, da je bila ista tema objavljena na več forumih naenkrat in nas je več prevajalo. To pa se mi zdi izkoriščanje naše dobre volje in našega časa! :grrr::grrr::grrr: Upam, da se bo to dalo kako preprečiti. Drugače pa se mi zdi RR res super - :bravo::bravo::bravo: za vse, ki se trudite, da mi potem lahko uživamo.
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 14:45:37
|
|
|
|
vesnaRR
|
Glede tega sem odgovorila malo višje. Bi prav prišla kakšna rešitev.
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 14:52:49
|
|
|
|
Janeja
|
Ja VesnaRR, sem brala. Ampak me je takrat to res tako razjezilo, da sem si mogla olajšat dušo.:ups: Rešitve sicer ne poznam :zmeden2:, upam pa, da bo že to, da smo "problem" izpostavili in ga objavili črno na belem vsaj malo pripomoglo k zmanjšanju tega ponavljanja. Pa vpiši to še k pravilniku, potem pa držimo :miska::miska::miska:, da se bo to upoštevalo.
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 16:36:20
|
|
|
|
vesnaRR
|
Hmm, kaj pa če napišemo takole: - izogibajte se vpisovanju tem na več forumov hkrati ali kaj podobno razumljivega... Pa še nekaj: - ker se teme ponavljajo uporabljajte iskalnik (ali pa samo zadnji dve besedi)
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 16:45:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Splišni, odsvetovano še ni nedovoljeno ali napačno. Sicer pa, zame je ta tema na 'zaželjeno' in 'zaželeno' od zdaj naprej zaprta, prej popoldan sem raje RR zaprla in h kosilu še palačinke naredila, zdaj grem pa raje na sprehod s psom. VesnaRR, ja, mislim, da bi bilo priporočilo o neponavljanju tem dovolj jasno. Tudi jaz sem prevajala tisto pa sem potem na srečo videla, da je nekje drugje že prevedeno - imam ponavadi odprti dve okni na RR, tako hitreje teče :). Tako kot je rekla Ribica - izogibajmo se preveč narečnim izrazom, ker se sicer med seboj ne razumemo. Če ne bova tudi midve z Nevo kaj svojega dodali, ampak sva na žalost v manjšini.
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 17:16:17
|
|
|
|
Anonimen
|
:)-:)-Selena ...ali ti to misliš v primorščini:tisto pol-pol?pol istriansko pol italijansko?Ja to bi pa res ostale zelo težko razumele.:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-Kot sem že rekla mene pogovorni jezik ne moti,prav nasprotno domače se počutim,niso mi všeč skrajnosti,tistega trdega narečja.No dosedaj sem še vse razumela,mi ne delajo problem.pozdrav :rozica:
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 17:18:03
|
|
|
|
vesnaRR
|
Ok, povzetek: - na forumih lahko sodeluje vsak, bodisi z vprašanjem, odgovorom, mnenjem, komentarjem, informacijo, predlogom,... - uporaba grdih besed ni zaželena - pogovore dveh oseb ne opravljajte na forumu, ampak preko 'privat sporočil' - mali oglasi in dogodki spadajo v za to namenjene rubrike - osebno obračunavanje ne sodi na forum - čvekanje spada v čvekalnico (seveda ko bo narejena), do takrat velja pravilo čimmanj odprtih tem - naslov teme naj bo jasen, naj nakazuje problem - v kolikor naletite na neprimerno obnašanje, se vzdržite komentarja in obvestite nas – na mail info@ringaraja.net, ali pošljite osebno sporočilo na JakaRR, AlešRR ali VesnaRR - ker nismo sposobni brati misli, smo vam na voljo in veseli komentarjev, predlogov, problemov, napak ..., bomo skušali najti rešitev - sporočila naj bodo jasno napisana, izogibajmo se preveč narečnim izrazom, ker se sicer med seboj ne razumemo - diskriminacija na račun rase, nacionalne, verske in politične pripadnosti ter spolne naravnanosti je nezaželena - ker se teme ponavljajo uporabljajte iskalnik (ali pa samo zadnji dve besedi) - izogibajte se vpisovanju tem na več forumov hkrati Ste ble pridne. Zdaj pa dalje - pripombe in dopolnitve;) Lp, Vesna
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 17:21:13
|
|
|
|
vesnaRR
|
Še nekaj sem se spomnila: - pisanje z velikimi tiskanimi črkami pomeni KRIČANJE
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 17:29:58
|
|
|
|
Anonimen
|
:bravo:O.K.imam pa eno vprašanje.Kaj pa ob nedeljah? Takrat,je velika večina forumovk odsotna.Kaj pa naj ostale,ki zaradi različnih vzrokov ostanejo doma in si krajšajo čas z RR.Novih tem skoraj ni,stare teme so že obdelane.Sama tudi ne mislim novo temo odprt,nima smisla,saj ne bom poten sama sebi odgovarjala?!Ko pa se odpre kakšen nedolžen pogovor,ki nima vsebine nekomu pomagat svetovat,je pa ogenj v strehi.Med tednom je vse drugače nihče ne izkorišča RR za čvek.:)-:)-:ups::ups::zmeden::zmeden2:
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 17:32:50
|
|
|
|
Nogavička
|
Pupica, spolna usmerjenost pomeni samo ali si homosekusalec ali pa heteroseksualec. Pedofilija pa je spolna zloraba otrok. L.p. TeaD
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 19:07:52
|
|
|
|
vesnaRR
|
Neva, nikoli ni bila problem ena tema, problem je, če je takih tem več, potem so se tiste z voščili, pa navdušenje nad tem in onim, kar je VSE PRAV in ne bomo omejevali. Samo količinsko je malo nerodno. In čvek je edino, kar nekako res ne paše na forum (v večjem št. tem, ne pa sporočil). Za vikend tega ni, to je logično. Je pa tudi toliko uporabnikov, da enostavno se pojavi toliko tem. Kmalu bo čvekalnica, potem se boste tam pogovarjale kolkor boste zmogle;) do takrat pa mislim, da vam uspeva ne pretiravat. Ideja o kateri razmišljam je, da bi s prve strani (zadnjih 30 debat) izključila Vsakdan pa Srečanja, namreč količina novih tem je predvsem tukaj problem. Tako bi na ta dva foruma pač dostopali preko spiska forumov. Ali pa bi sploh teh zadnjih 30 ukinili (kar meni sploh ne paše, ker ponavadi samo tam dostopam do tem). Jaz sem takoj za kakšne rešitve...
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 19:13:28
|
|
|
|
Anonimen
|
:)-Razumem!!! čakaj malo Naš vsakdan je najbolj obiskan zakaj ga eliminirat?:zmeden: :ups::ups::ups::ups::ups::ups:Oprosti,ker nisem računalniški mojster,težje razumem.Bom pa počasi sčasoma dojela.
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 19:35:03
|
|
|
|
vesnaRR
|
Ne eliminirat! Samo dostopali bi do njega samo preko strani 'forum', debate pa ne bi bile vidne na 'zadnjih 30 debat'. Vse bi ostalo enako!
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 19:37:31
|
|
|
|
Jančika_
|
Tudi jaz nisem za ukinitev zadnjih 30 tem, tja grem vedno najprej. Če pa bo to ukinjeno, pa tudi ne bom šla na drevo:)-:)-:)-. Mogoče bi lahko uvedli rubriko "Čestike in pozdravi", pa bi tam imeli razne zobne in rojstnodnevne čestitke. Saj včasih je tega preveč, ampak ravno danes imam sama RD in sem bila strašno vesela vseh čestitk:rozica:. Poleg osnovnih pravil lepega obnašanja bi tudi meni bilo všeč, da bi lahko sodelovali le registrirani uporabniki. Kot si že enkrat napisala, Vesna, registracija ni nič bolečega in dokončnega :). Kajti če se grdo obnaša neregistriran uporabnik, pravzaprav nimaš druge možnosti, kot da mu odgovoriš javno. Saj ni problem javit neprimernega obnašanja RR ekipi, si pa predstavljam, da je težko kar biti tiho, če si napaden osebno. Kar pa se tiče ponavljanja tem: tudi mene moti, ko se že x-tič pojavi recimo vprašanje glede tega, ali uporabiti CB ali BC. Ampak tudi jaz na začetku dolgo nisem pogruntala, da obstaja iskalnik:ups:. Mogoče bi bilo dobro, da bi bilo to poudarjeno. Razumem pa, da je včasih pač potrebno vprašati še enkrat, saj je vsaka situacija drugačna. Vsem LP:racka:
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 19:43:17
|
|
|
|
Jančika_
|
Aja, še to. Kaj pa če bi imeli stran, na kateri bi bilo podobno kot zadnjih 30 tem - recimo zadnjih 20 ali kaj jaz vem koliko za vsak forum posebej, ampak tako, da bi to bilo vse skupaj eno ob drugem...uh, sem zakomplicirala...se pravi, da bi bile z enim pogledom vidne zadnje teme na več forumih naenkrat, ampak ločeno po forumih. OK, bom nehala, preden še bolj zakompliciram. Upam, da katera tole šteka:)-. Na ta način bi bilo tudi vidno, če se ne tema pojavi na več forumih naenkrat.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?