Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 11:55:09
|
|
|
|
vesnaRR
|
Punce in fantje, da vam ne bo dolgčas, vam bom dala malo dela. Vsi vemo zakaj;) Torej, skupaj bomo ustvarili 'pravilnik komuniciranja', ki se ga boste morali držati vsi. Vaše predloge pričakujem v obliki alinej, npr.: -uporaba grdih besed ni zaželjena Nestrinjanje s kakšnim predlogom naj izgleda nekako takole: Ne strinjam se s predlogom glede ........., ker menim ................., in predlagam .............. Tukaj so prve smernice: - na forumih lahko sodeluje vsak, bodisi z vprašanjem, odgovorom, mnenjem, komentarjem, informacijo, predlogom,... - uporaba grdih besed ni zaželjena - pogovore dveh oseb ne opravljajte na forumu, ampak preko 'osebnih sporočil' - mali oglasi in dogodki spadajo v za to namenjene rubrike - osebno obračunavanje ne sodi na forum - čvekanje spada v čvekalnico (seveda ko bo narejena), do takrat velja pravilo čimmanj odprtih tem - v kolikor naletite na neprimerno obnašanje, se vzdržite komentarja in obvestite nas – na mail info@ringaraja.net, ali pošljite osebno sporočilo na JakaRR, AlešRR ali VesnaRR - ker nismo sposobni branja misli, smo vam na voljo in veseli komentarjev, predlogov, problemov, napak in pomanjkljivosti ..., bomo skušali najti rešitev Zdaj pa ste vi na vrsti, izkažite se;) Lp, Vesna
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 11:57:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Zaenkrat samo nekaj: ne piše se zaželjena ampak zaželena. Predlogi pa sledijo, ko bom čutila več ustvarjalnosti, trenutno me čaka veliko dela, ker tukaj klepetam, namesto da bi delala.
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 12:00:19
|
|
|
|
vesnaRR
|
Ups, že popravljeno. Hvala.
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 12:02:21
|
|
|
|
Anonimen
|
:bravo::)-Če dovolite bi si vzela nekaj časa za razmislek,da skupaj spravim misli.To je torej delo,ki si nam ga obljubljala?!!!:bravo::)-
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 12:12:09
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Ojla, en predlog, ki mislim, da je bil že enkrat izrečen, toda v uporabi je potem propadel. *NASLAVLJANJE TEM (naj se teme ne naslavljajo npr. vprašanje!, ????, POMOČ!, ZMEDENA......... ampak naj se naslavljajo tako, da že iz naslova teme vsaj približno veš, o čem naj bi debata tekla. (zoprno je, če je naprimer naslov teme OBUPANA!!! potem te zanima, kaj je tako katastrofalnega, pogledaš in izveš, da je nekomu izpadlo 5 las. :hudicek: ). Tako bo tudi iskalnik prišel na svoj račun. lp
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 12:13:21
|
|
|
|
kimi
|
:)-:)- cukrček kaj pa če ne najdeš primernega naslova...
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 12:17:19
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Mislim, da če lahko napišeš 10 vrstic vsebine, potem iz te vsebine lahko najdeš vsaj 2 besedi, ki se nanašata na problem. :) ;) :)
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 12:44:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Splišni: ... 'zaželen tudi zaželjen -ena -o 1. deležnik od zaželeti: najti zaželeni mir; z vznesenimi besedami zaželena sreča; prišla je zaželena svoboda; zaželeno je, da se sestanka udeležijo tudi starši' ... vir: SSKJ Poleg tega se mi tako popravljanje specifičnih besed zdi rahlo nesramno. Ne rečem, tudi mene motijo posti tipa: 'sm šva kupt štamplčke, kva ti mislš...', ampak kar je preveč je pa preveč. Sem prepričana, da bi v tvojih prejšnjih postih sama našla kup napak, če bi jih iskala /pa tudi kdo v mojih/. Zdaj pa še predlog: NE PONAVLJAJTE enega in istega posta pod dvemi ali celo tremi temami.
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 12:47:15
|
|
|
|
vesnaRR
|
vse prosim za pomoč, registrirane in neregistrirane. Tudi držat se jih boste mogli vsi:) Predlog vključen.
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 12:52:54
|
|
|
|
vesnaRR
|
:zmeden: Kaj je zdaj prav, zaželen ali zaželjen? In čisto prav je, da me je popravila, to bo namreč 'uradni dokument' ne neko sporočilo krnekje. Tudi popravke je potrebno vzet dobronamerno če so na mestu. Zdaj bi pa še za razlago prosila, slovenščina je že daleč.... SSKJ in pravopis se pa vsako leto spreminjata... Ne razumem čisto za kaj gre pri tvojem predlogu - a za vpisanje enake teme pod več (različnimi) forumi?
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 12:56:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Prav je oboje. SSKJ se ne spreminja ampak dopolnjuje, pa še to ne vsako leto. Slovnici pa sta itak v vsej zgodovini izšli samo dve. Ja, mislila sem na vpisovanje enake teme pod več forumi. Nazadnje je bila ena tema v stilu 'kaj mislite ve, ki ste že mamice' pod najmanj tremi forumi. lp
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 13:08:13
|
|
|
|
dory
|
Jaz pa mislim,da bi morali na forumu sodelovati le registrirani....se o kaksnem predlogu pa bom se malo razmislila :)
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 13:12:06
|
|
|
|
Erdbeere
|
Ja lahko bi bilo tako, da kdor ni registriran ne more komentarjev pisat ampak lahko samo pregleduje poste...pa lahko bi imeli moderator izbiro, da bi uporabnika ki krši pravila enostavno izbriše in mu onemogoči vstop ;)
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 13:12:39
|
|
|
|
Pupica
|
Vesna :bravo: se strinjam s tem da s skupnimi močmi ustvarimo pravlnik. Moti me sledeča alineja - pogovore dveh oseb ne opravljajte na forumu, ampak preko 'osebnih sporočil' Včasih se najdejo tudi 3 in med sabo pišajo sporočila,ki imjo osebnostno noto.predlagam,da se tudi ta sporčila pišejo privatno, le tako bo forum,to čemur je namenjen. pa oprostite no, če učash napišm kj po domač, ampak misl da vsak čvovk ve kuga hočem,klub slovnic, a ne?namenjen je forum vsem,tudi tistim,ki niso tako domače v pisanju.Jaz osebno imam bogat besedni zaklad, slovnico pa v malem prstu, pa vseen včasih napišem kakšno kozlarijo, da ne govorim o tipkarskih napakah. mislim,da je poanta v tem,da razume večina od nas:zmeden: LP:muca:
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 13:15:56
|
|
|
|
Pupica
|
Uf...ta čas ko sem tole pisala sta me že dve prehiteli.... ja, strinjam se tudi s tabo teja. Če je kdo samo opazovalec(neregistriran), naj to tudi bo. ne pa da lahko tudi piše. v primeru,da nereg.uporabnik začne s provokacijami, mu moderatorji lahko zbrišejo temo in pošljejo opozorilo, medtem ko nereg.ne morejo. LP samo moje mnenje:zmeden: :muca:
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 13:16:37
|
|
|
|
dory
|
Bravo pupica&Tia...tudi jaz nisem za striktno slovenscino....sej to je ja domac forum,kjer se tudi me pocutimo domace in sprosceno ...sicer pa tako ali tako pisemo v razumljivi obliki ane?
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 13:17:16
|
|
|
|
dory
|
Hehe pupica, sva na isti valovni ane?
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 13:20:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Oprosti, Selena, če sem te prizadela. Seveda vsi delamo napake, meni se naprimer za sabo večkrat niti ne ljubi prebrati, kar sem napisala. Hotela sem samo opozoriti na napakico, ki je pogosta. Res v SSKJ piše, da je tudi "zaželjena", vendar pa so vsi primeri nato narejeni na "zaželena", kar se običajno tudi uporablja. Če sem te kakorkoli prizadela, se ti še enkrat globoko opravičujem. Če se ti pa zdi popravljanje napak nesramno, je pa pač to tvoje mnenje. Tudi taka mnenja, kot kaže, obstajajo.
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 13:22:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Vse je relativno. Jaz še zdaj ne vem, kaj so štamplčki, in veliko stvari razumem le na pol, če jih ne vsaj dvakrat preberem - ponavadi jih kar izpustim. Kar je napisano v splošno pogovornem jeziku in kolikor toliko pravilno, me ne moti, zelo težko pa berem stvari, v katerih od petih črk manjkajo tri.
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 13:24:00
|
|
|
|
mammika
|
Ja to da pa morš čist strokovno pa ne vem kako še vse pisat se pa men tud ne da.Lažje je če kej napišeš po domač,ker mi je ta forum nekako domač in tako se tu tudi počutim.Tko da uporaba jezika oz. izrazoslovja naj kar bo taka kot je ...... LP :sloncek:
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 13:26:12
|
|
|
|
Nogavička
|
Predlog: - žalitve na račun rase, nacionalne, verske in politične pripadnosti ter spolne naravnanosti so nezaželene; L.p. Tea
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 13:36:47
|
|
|
|
vesnaRR
|
Se pravi uporabiš po občutku;) Hmm, glede več tem pod istimi forumi, moram priznat da gredo tudi meni lasje pokonci:)-, vendar je ta problem viden samo pri zadnjih 30 debatah na prvi strani. Izhajam iz predpostavke, da marsikdo ne prebira prve strani ampak pregleda samo določen forum. In tisti ki vpraša na različnih forumih dobi odgovore ljudi, ki se večinoma tam 'gibljejo'. Tako da tole je kar problematično. Se pa strinjam, da se včasih pretirava. Punce, kakšna ideja kako tole rešit?
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 13:41:31
|
|
|
|
BARBARA R.
|
Jaz pa predlagam forum z recepti.Morda bi vsak dan ena napisal idejo jedilnika za celo družino ali pa samo za naše sončke. Rada kuham in ustvarjam in bi bila zelo vesela takšnega foruma.Seveda če je interes za sodelovanje. :bravo: Z navedenimi predlogi pa se strinjam,tudi s tem da bi odperale teme in pisale pripombe samo prijavljene osebe.Konec koncev prijava ni tako zapletena zadeva in bolje se med seboj na ta način spoznamo. :bravo: :muca:
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 13:43:48
|
|
|
|
Anonimen
|
... sem šele zdaj videla sporočilo, Splišni. Ne, načeloma se mi popravljanje napak ne zdi nesramno, se mi pa tak večkrat zdi način. S tem, da upoštevam, da je presojanje o načinu povsem osebno, ker pišemo in ne govorimo. Tudi mene so že razumeli drugače, kot sem mislila. Nate sem se obrnila zato, ker se mi je popravek tako specifične besede spričo vseh ostalih slovničnih in stilističnih napak, ki se pojavljajo, zdel nekoliko neumesten. Poleg tega ne želim, da se forum spremeni v duplikat MON-a, to pa se zadnje dni, po moje, pogosto dogaja. Opravičevanje pa ni potrebno, me nisi užalila. Kar se ostalih tiče, pa pišite kot se vam zdi - jaz sem dala samo predlog. Mene to zelo ovira pri branju, berem vas pa rada. Bom pač spuščala poste, ki so neberljivi. Pa spet ponavljam - ne gre se za normalen splošno pogovorni jezik ampak za stavke tipa 'morš rečt gvišn,...'.
|
|
|
|
Pomagajte mi sestavit pravilnik komuniciranja... 28.10.2004 13:49:17
|
|
|
|
Pupica
|
LeaD...se strinjam glede rase, vere, glede spolne usmerjenosti pa ne! PEDOFILI?????:grrr::grrr::grrr: Ja teja.Mislim da sva.kadar mala kupčke podira se mi ne da z veliko začetnico pisat,pa mislim,da vsi vedo za kaj se gre:) bi bilo pa fino tisto o temi posta poudarjat.naj bo ključna beseda v naslovu teme.zato pa je iskalnik??? LP:muca:
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?