Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Partner ob porodu-da ali ne? 6.6.2007 19:23:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Seveda. Če ne bi bilo njega bi bila po 5 urah dehidrirala. Mi je vsaj nekdo močil ustnice
|
|
|
|
RE: Partner ob porodu-da ali ne? 6.6.2007 19:31:06
|
|
|
|
tanikaa
|
ZA!
|
|
RE: Partner ob porodu-da ali ne? 6.6.2007 19:52:08
|
|
|
|
polona2
|
IZVIRNO SPOROČILO: muška Ampak iz drugega stališča, pa je tako, da sam porod na nekatere moške pusti tudi nek pečat. Se pravi, na svojo partnerko/ženo nekateri gledajo kasneje drugače (nekateri seveda iz pozitivnega stališča, drugi pa ne!). Ne znam najbolj opisat, kaj želim povedat, v glavnem ne govorim na pamet ampak iz izkušenj! In iz tega stališča gledano parvim, da je bolje, da parterja NI zraven pri porodu! Jah no, moj ni ravno stal ob vznožju postelje in snemal, je pa stal ob mojem vzglavju in skorajda ni videl krvi ali česa podobnega.
|
|
|
|
RE: Partner ob porodu-da ali ne? 6.6.2007 19:58:34
|
|
|
|
ElaM
|
Za, absolutno, če si partner to želi. Meni je bil v veliko pomoč, mi je dajal masko za predihavanje popadkov, močil vrat in nosil vodo. Brez nejga bi mi bilo res težko. Glede krvi in vsega tega, tudi moj pravi, da se sploh ne spomni, da bi bilo kaj krvavo. Takrat itak nihče še opazi ne teh organskih izločkov.
< Sporočilo je popravil ElaM -- 6.6.2007 19:59:15 >
|
|
RE: Partner ob porodu-da ali ne? 6.6.2007 19:58:53
|
|
|
|
Anonimen
|
ZA!
|
|
|
|
RE: Partner ob porodu-da ali ne? 6.6.2007 20:01:26
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: london_paris Brez njega mi ne bi uspelo O ja, to pa čist sigurno. Še zdej bi bila noseča
|
|
|
|
RE: Partner ob porodu-da ali ne? 6.6.2007 20:11:42
|
|
|
|
Tanyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Meta. IZVIRNO SPOROČILO: london_paris Brez njega mi ne bi uspelo O ja, to pa čist sigurno. Še zdej bi bila noseča
|
|
RE: Partner ob porodu-da ali ne? 6.6.2007 20:13:21
|
|
|
|
Tanyka
|
Drugače pa nisem zato To je čist odvisno od posameznice.Jaz npr. sem si takrat ful želela mir, tišino, da sem se imela čas sama s seboj ukvarjat
|
|
RE: Partner ob porodu-da ali ne? 6.6.2007 20:20:49
|
|
|
|
2 Sraki
|
Sploh ne vem kako bi brez njega preživela tiste, vsaj za mene, težke trenutke. Ne vem kako ženske preživijo čakanje do poroda. Ker naju so pustili sama kar precej časa in si sploh ne predstavljam, da bi morala biti takrat sama. Ker pa se je porod precej zakopliciral, pa sem bila vesela, da sta in preživela prve skupne trenutke, ko jaz nisem bila prisebna, tako sem vedela, da je tamalček v dobrih rokah.
|
|
|
|
RE: Partner ob porodu-da ali ne? 6.6.2007 23:50:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Zraven.
|
|
|
|
RE: Partner ob porodu-da ali ne? 7.6.2007 0:07:44
|
|
|
|
bobek05
|
Sem ZA, ampak pri nas žal ni šlo skozi (CR)...
|
|
RE: Partner ob porodu-da ali ne? 7.6.2007 6:49:15
|
|
|
|
G in T
|
Sem ZA. Pri prvem porodu sem bila sama, pri drugem pa bom zagotovo z mojim, če le ne bo takrat delal.
|
|
|
|
RE: Partner ob porodu-da ali ne? 7.6.2007 7:10:14
|
|
|
|
srki
|
Če je človek, ki bi to prenesel oz. ki ne paničari in ki se mu porod ne zdi noben bav bav, potem ja. Če pa je nekdo, ki ne prenese vsega tega oz. od katerega ni nobene pomoči, potem boljše, da ne gre in ostane doma, ker imajo več dela z njim, kot s porodnico. Jaz mojega lahko samo pohvalim . Zanimanje je treba kazat že od samega začetka in se o tem pogovarjat, ne pa samo govorit, ko pa je čas, pa rep med noge. So žal tudi taki. Verjamem, da marsikdo tega ne prenese in če mu ni do tega, tudi ne vidim nič slabega, če ni prisoten na porodu. Vsak zase ve, kaj in kako.
|
|
|
|
RE: Partner ob porodu-da ali ne? 7.6.2007 7:11:28
|
|
|
|
srki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Meta. O ja, to pa čist sigurno. Še zdej bi bila noseča Tanyka, moja sestra je tudi taka, pri vseh treh porodih je bila sama, tako si je pač želela.
|
|
|
|
RE: Partner ob porodu-da ali ne? 7.6.2007 7:16:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Proti. Nisem žival, ampak tudi žival se ob porodu nekam zavleče in v miru opravi svoje.
|
|
|
|
RE: Partner ob porodu-da ali ne? 7.6.2007 7:56:15
|
|
|
|
Colt
|
Sem za. Če smo poleg pri ''inputu'', moramo bet poleg tut pri ''outputu''
|
|
RE: Partner ob porodu-da ali ne? 7.6.2007 7:59:40
|
|
|
|
Olivija
|
meni se zdi prav, da je zraven in nikoli ne bom pozabila njegovih solznih oči (prvič, da sem ga vidla z mokrimi močmi). Edino v primeru, da ne bi prenesel pogled na kri, bi mu oprostila odsotnost. En komentar na temo živali: "živalski očetje" ponavadi tudi ne skrbijo za svoje mladiče, no naš pes in maček zagotovo ne . Imamo pa en račji par, kjer sta obadva zelo aktivna in verjetno je on tudi zraven, ko zlezejo ven iz jajca.
< Sporočilo je popravil Olivija -- 7.6.2007 8:02:54 >
|
|
|
|
RE: Partner ob porodu-da ali ne? 7.6.2007 8:04:13
|
|
|
|
skuštrana
|
Zraven. Meni sicer ni pasalo, da se me dotika ali počne karkoli okoli mene, mi je pa sama njegova prisotnost veliko pomenila. Njemu je pa tudi veliko pomenilo, da je bil prisoten pri tako velikem dogodku kot je rojstvo otroka, naše prvorojenka. Sedaj sem drugič noseča in bo seveda tudi poleg na porodu.
|
|
RE: Partner ob porodu-da ali ne? 7.6.2007 10:11:18
|
|
|
|
daka
|
Tudi meni je bil partner v veliko podporo.
|
|
|
|
RE: Partner ob porodu-da ali ne? 7.6.2007 10:16:52
|
|
|
|
kapica
|
On si zelo zeli biti zraven, meni pa ni toliko do tega oz. vedno manj, ko se datum priblizuje.
|
|
RE: Partner ob porodu-da ali ne? 7.6.2007 12:05:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Kapica.. kaj zdaj hijeniš okrog? Haha, moj bo zraven. Je pred nosečnostjo govoril, da mu ni do tega, zdaj pa komaj čaka. Pa jaz bom tudi vesela, da bo tam...
|
|
|
|
RE: Partner ob porodu-da ali ne? 7.6.2007 12:15:06
|
|
|
|
kapica
|
Zvesta, pa ti si tista, ko drugje skace in jo firbec matra .
|
|
RE: Partner ob porodu-da ali ne? 7.6.2007 12:17:02
|
|
|
|
Pikica pokica
|
Prvič je bil poleg in mi je bil v veliko pomoč. Tudi tokrat si ne predstavljam poroda brez njega. Prerezal je tudi popkovino in to je bilo posebno doživetje zanj.
|
|
|
|
RE: Partner ob porodu-da ali ne? 7.6.2007 12:54:06
|
|
|
|
ronja
|
Absolutno ja, če je seveda tudi on za. moj si želi bit in vem, da bi bil prav užaljen, če bi mu rekla, da ga nočem tam. No, saj če si predstavljam obrnjeno situacijo, bi bila tudi jaz na njegovem mestu. Sva se zadnjič pogovarjala, pa je rekel, da bi me sigurno probal prepričat, če bi bila proti, če pač ne bi želela, pač nima kaj, ampak vsaj probal bi... Saj je bil zraven pri tem, ko je šlo not tudi zraven, pa naj bo še, ko gre ven ne brez heca, seveda, če si zaupata, ti je po moje lahko v veliko oporo. Vsekakor je lažje prenašat bolečine in čakat, če je zraven nekdo, ki ga imaš in te ima rad... Če pa bi bil drugačen tip človeka, da bi paničaril, da bi mu bilo slabo ob pogledu na kri, če bi se sam sebi smilil, potem ga pa ne bi hotela zraven, ampak takega si niti za prvi del verjetno ne bi zbrala;)
|
|
|
|
RE: Partner ob porodu-da ali ne? 7.6.2007 13:29:09
|
|
|
|
Ajvy
|
Če on sam izrazi željo za to, JA... jst vem , da bi šla težko rodit brez njega zraven... definitivno JA
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?