rainbow
|
Kamy, korenček malo zapre, pa riž tudi, morda jo to muči. jaz sem začela s sokci, najprej jabolčnim, nato korenčkovim (sveži), lahko daš tudi kuhano jabolko (nekateri dajo raje kuhano sadje), uvaja se tako, da se dopoldan uvaja nova hrana, in to nekje tri do štiri dni, da se pokaže, če je otrok alergičen na kaj; nato tisto, kar si že uvedla in je dete dobro preneslo, prestaviš na opoldan ali popoldan in jovo na novo, dopoldan spet kaj novega; od sadja je fajn dat jabolko in banano, ker to lahko potem mešaš v sadno kašico; potem tudi drugo sadje, vendar ne jagod in agrumov takoj na začetku; od zelenjave pa korenček, bučke, cvetačo, por, krompir, špinačo, kolerabo; na začetku je treba vse fajn prekuhat, da ni težav s prebavo; potem pride vmes še meso, ki ga zmiksaš z dosti vode, piščančje, puranje, teletina; aja, od kupljenih kašic pa tisto brez glutena, to sem jaz začela šele po 8-mem mesecu dajat; bo še katera druga kaj dodala, ali me popravila, ker sem že mariskaj pozabila; pa uspešno in počasi