Uvajanje GH!!!!! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


kamy -> Uvajanje GH!!!!! (5.6.2007 15:49:03)

Pozdravček vsem!
Včeraj sem začela  z uvajanjem GH pri 4,5M stari [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]! Opažam, da ne kaka tako kot bi morala!Kaj to pomeni? Je to reakcija na Aptamil in riževo kašico? Namreč jaz sem popolnoma izgubila mleko in sem bila primorana ji dati umetno! Opoldan ji dam tudi pasiran korenjček od hippa in dva obroka z riževo kašico (enega opoldan drugega zvečer) Ali je to preveč? Ne vem zakaj je začela jokati ali ko matrajo krči ali kaj drugega? Kako pa ste ve začele z uvajanjem?

LP,K




rainbow -> RE: Uvajanje GH!!!!! (5.6.2007 16:20:59)

Kamy, korenček malo zapre, pa riž tudi, morda jo to muči.

jaz sem začela s sokci, najprej jabolčnim, nato korenčkovim (sveži), lahko daš tudi kuhano jabolko (nekateri dajo raje kuhano sadje),

uvaja se tako, da se dopoldan uvaja nova hrana, in to nekje tri do štiri dni, da se pokaže, če je otrok alergičen na kaj; nato tisto, kar si že uvedla in je dete dobro preneslo, prestaviš na opoldan ali popoldan in jovo na novo, dopoldan spet kaj novega;

od sadja je fajn dat jabolko in banano, ker to lahko potem mešaš v sadno kašico; potem tudi drugo sadje, vendar ne jagod in agrumov takoj na začetku; od zelenjave pa korenček, bučke, cvetačo,  por, krompir, špinačo, kolerabo; na začetku je treba vse fajn prekuhat, da ni težav s prebavo;

potem pride vmes še meso, ki ga zmiksaš z dosti vode, piščančje, puranje, teletina;

aja, od kupljenih kašic pa tisto brez glutena, to sem jaz začela šele po 8-mem mesecu dajat;

bo še katera druga kaj dodala, ali me popravila, ker sem že mariskaj pozabila;
pa uspešno in počasi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




kaja26 -> RE: Uvajanje GH!!!!! (5.6.2007 16:30:23)

Js sem še vedno pri tem da je doma narejena kašica najboljša. Tudi jaz sem začela pri 5 mesecih čeprav sem polno dojila. Začela pa sem z sokovi ampak samo en obrok na dan za začetek. Mislim da je bilo malo preveč za tvojo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pa zato ne more kakat.


Upam da sem ti kaj pomagala





dudi2006 -> RE: Uvajanje GH!!!!! (5.6.2007 16:32:29)

Živjo kamy...poglej...najprej se ti ni potrebno opravičevat, da tvoje sončece pije aptamil ker s tem ni popolnoma nič narobe. Če nimaš, pač nimaš. Hvala bogu, da obstajajo nadomestki za materino mleko(ne meni se za predsodke drugih). Glede uvajanja pa tako, kaj pa če bi za začetek probala kaj sama spasirat? Osebno nimam nič proti tem kašicam (tudi pri nas smo jih kdaj pa kdaj jedli) samo mogoče je za začetek bolje. če npr. sama prekuhaš korenček, sadje in podobno ter potem sama iztisneš sokec...bodi potrpežljiva ker se gh uvaja postopoma....žlička danes...dve jutri Aja, pa korenček zapira tako, da pazi. Mislim, da če ga daš enkrat na dan je čisto dovolj. pa pa 




dudi2006 -> RE: Uvajanje GH!!!!! (5.6.2007 16:34:19)

mater sm počasna ko polž...sploh nism vidla, da ste punce že kaj napisale[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]ups...




ZALA ADL -> RE: Uvajanje GH!!!!! (5.6.2007 16:36:02)

Ja rižek ful zapira, pa korenček tudi. Sploh pa imajo večinoma vsi dojenčki na začetku uvajanja težave z kakanjem, ker se gostota hrane spremeni. V treh štirih dne se navadno uredi. Drugače ji pa kupi adaptirano mleko za dojenčke z zaprtjem, naši je ful pomagal. Ali pa zelo sladke kamilice.




Naja30 -> RE: Uvajanje GH!!!!! (5.6.2007 21:52:01)

Mogoče bi ji poskusila med obrokom dati malo tekočine. Tako jaz delam, da ko poje npr. 3/4 rižolinota, spije cca 10-20ml tekočine in potem naprej je. Ne sme pa preveč pit, da ne bo imela lažnega občutka sitosti.

Pa tudi pazi, da ji ne daješ skupaj npr. korenček in riž, ampak s korenčkom bučko, cvetačo... Pa bo mogoče pomagalo, da ne bo ful zaprta.




***pika*** -> RE: Uvajanje GH!!!!! (6.6.2007 0:14:43)

kamy, uvajanje GH gre počasi, ne moreš že na začetku dajat večkrat na dan GH.

A pri vas ne pride patronažna in ne razloži kako in kaj.Pri nas jo pri 5m poklišeš, pa ti razloži ves postopek uvajanja in da tudi preglednico, v katerem mesecu se uvaja kakšna hrana.

GH se uvaja, če otrok ne kaže nekega posebnega interesa za drugo hrano šele ob dopolnjenem 6.m.

Jaz sem mesec prej začela z večernim rižolinom.
Se pa blato res spremeni - postane bolj gosto, pa tudi vonjave so bolj neprijetne - vsaj sprva.
Ob vsaki novi hrani je bilo pri nas prvo noč malo vel poprdevanja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , potem se je pa črevesje navadilo.

Ja, z rižem (tudi v rižolinu) in korenčkom, pa bananami pa ne gre pretiravati. Vse zapira.
Riževo kašico ponavadi ravno zato svetujejo enkrat na dan.

Pri starosti 4,5 m je verjetno čisto zadosti, če namesto tvojega mleka dobiva prilagojeno mleko in verjetno ni treba hiteti z GH, vsaj ne tako 'na veliko'.




frufru -> RE: Uvajanje GH!!!!! (6.6.2007 7:07:35)

Kamy korenček zapira. Naš 6mesečnik je polno dojen pa ga je kljub temu, da materino mleko deluje odvajalno zabetoniralo za 3 dni. Gosto hrano uvajaj po žličkah 1x dnevno, korenček pa zmešaj z jabolčkom ali pa mlekom, ki ga uporabljaš, bo lažje prebavljala. Pa kašice malo bolj redke delaj, da bo dobila več tekočine in bo pol lažje kakala




kamy -> RE: Uvajanje GH!!!!! (6.6.2007 10:47:23)

Hvala vam vsem za pomoč!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Sem se že prestrašila, ker ne znam z uvajanjem! Pri nas patronažna oz. babca pride samo na začetku ko prideš iz porodnišnice potem pa se znajdi kakor veš in znaš!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Še dobro da imam vas na forumu, ker bi bila drugače še bolj izgubljena kot sem !    A POTEM KAŠICO KORENJČKA DAŠ MED OBROK MLEKA? KOLIKO PA A ENA ČAJNA ŽLIČKA ZADOSTUJE? KOLIKO PA DASTE RIŽA V MLEKO? NA ŠKATLI PIŠE 5 ČAJNIH ŽLIČK PA SE MI ZDI TO FUL GOSTO! JAZ JI H DAM SLABE 2,5 NA 200ML MLEKA!

LEP POZDRAVČEK IN HVALA ŠE ENKRAT!

KAMY




Strawberrie Cherrie -> RE: Uvajanje GH!!!!! (6.6.2007 18:10:00)



Zame je to za 4,5m otroka PREVEČ. Moj bo star 6m, pa še vedno je sam en obrok, ki je sestavljen samo iz sadja ali zelenjave. Občasno vmešam kakšne riževe kosmiče.

IZVIRNO SPOROČILO: kamy

Pozdravček vsem!
Včeraj sem začela  z uvajanjem GH pri 4,5M stari [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ! Opažam, da ne kaka tako kot bi morala!Kaj to pomeni? Je to reakcija na Aptamil in riževo kašico? Namreč jaz sem popolnoma izgubila mleko in sem bila primorana ji dati umetno! Opoldan ji dam tudi pasiran korenjček od hippa in dva obroka z riževo kašico (enega opoldan drugega zvečer) Ali je to preveč? Ne vem zakaj je začela jokati ali ko matrajo krči ali kaj drugega? Kako pa ste ve začele z uvajanjem?

LP,K




***pika*** -> RE: Uvajanje GH!!!!! (6.6.2007 23:48:02)

kamy, imate pa res 'čudno' patronažno pri vas. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Pri nas je res super, ko ti vse razloži.

Drugače pa ogromno o uvajanju goste hrane najdeš na netu tudi na med.over.net na forumu Pediatrija. V iskalnik vtipkaš gosta hrana ali pa uvajanje goste hrane in dobiš precej zadetkov.
Jaz sem tam našla še veliko nasvetov in idej, saj sem bila pred uvajanjem goste hrane prepričana, da je to vse skupaj en velik bav-bav in da jaz gotovo ne bom znala tega speljat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Super je, ker so v tistem forumu res strokovni nasveti, vse kar je objavljeno gre pa 'skozi sito' ene super zdravnice, ki moderira forum. Jaz si s tistim forumom ogromno pomagam.




tinaaja -> RE: Uvajanje GH!!!!! (7.6.2007 9:24:18)

kamy, nujno preberi tole, kjer bos nasla odgovore na vprasanja:

Clanek o uvajanju GH
http://med.over.net/forum5/read.php?94,1978731,1978738#msg-1978738








livia -> RE: Uvajanje GH!!!!! (7.6.2007 21:47:12)

Jaz sem z Gh začela pri 4,5, vendar je bila zelo zaprta. Res zelo, da je jokala, ker kakec ni šel ven, potem sem pa za kak mesec uvajanje opustila in spet probala pri 5,5, ko je šlo veliko lažje.
Smo bili pa od začetka na kombinaciji dojenja in Aptamila.

Po mojem prebavila še niso pripravljena.




majas -> RE: Uvajanje GH!!!!! (7.6.2007 21:50:49)

Normalno je da otroka zapre..ker mleko je tekoče in ko dobijo nekaj gostega v usta je reakcija tudi.
Saj  se bo poštimalo, pite tudi tekočino.

Pa res še malo počakaj z tako veliko hrane. Je še premala...

Pa le pasiraj svežo zelenjavo ne samo kupljenih!!!

Kaj ste mamice res tako lene da otroko raje ne skuhate korenčka kot pa samo ta kupljeno dajete [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] pa saj je dosti cenejše...




Stran: [1]