ronja
|
IZVIRNO SPOROČILO: zabica26 Vas pa s tavelikimi očmi berem, kako že vse dodajate in uvajate hrano otrokom. Jaz sem imela do Božiča namen samo dojit (do 6.mesca), potem pa začet uvajat GH. Hm... Hehe, žabica, nisi edina, jaz tudi debelo gledam. No, jaz bom samo dojila do 6. meseca, če ne bo slučajno kaj narobe in bojo navodila zdravnikov drugačna. Meni ni še nihče rekel, da bi bilo dobro dodajat GH že prej, vsi so rekli, da je dobro, da do 6. meseca samo dojim, pediatri v p. so to povdarjali, pediatrinja v ZD tudi, babica je rekla, naj jo pokličem, ko bo mala stara cca 5,5 meseca, da mi pride malo o uvajanju GH razložit,... Sploh pa alergologinja, h kateri sem nekoč hodila, mi je že takrat rekla, da ko bom imela otroke, naj jih pol leta samo dojim, da je sicer več šans, da kdaj kasneje faše kake alergije - baje ni nujno, da se pojavijo takoj. Tudi svakinji, ki ima dohtarje v Avstriji isto (ne da bi bili tam kaj boljši, samo hočem rečt, da niso isti )... Pa kadar nisem ziher se vprašam, kak bi bilo v naravi - in v naravi bi se samo dojili, vsaj dokler jim kak zobek ne zraste, tako je tuid pri človeku podobnih opicah in tako je v 3. svetu, v primitivnih kulturah, tako da jaz bom kar pri tem ostala. Škodit ne more, meni pa tudi ni težko, mleka mam pa tudi dovolj, zakaj bi eksperimentirala na svojem otroku;) Pa tudi glede na to, da dojenje ipak ni samo hrana, ampak še ena taka vez, mislim, pri moji prav vidim, kako uživa zraven... Če imam to srečo, da imam dovolj mleka, pa zakaj ji ne bi tega dala, sploh če pravijo, da je to zdravo (tudi če nekateri pravijo, da je tudi uvaljanje pri 3-4 m. ok, nekateri pravijo, pa da ne; še nihče pa ni rekel, da bi bilo dojenje do 6.m. slabo oz. slabše kot dodajanje, torej je to zame bolj ziher varianta ) - sem bolj ziheraš, kar se moje tiče... Ker če je dojenje ali isto ali boljše, GH pa ali isto ali slabše, potem bom pač rajši dojila, logiš. GH nama itak ne bo ušla, hehe. Če bi pa ne mela dovolj mleka in bi mi od lakote jokala, bi pa seveda tudi jaz razmislila, kaj naj - tako da razumem, da se nekatere odločite drugače. Ko ji dajem kapljica AD3, zmešane z mojim mlekom po žlički, pa čisto lepo popije, že od začetka, sploh nobenih problemov, tako da po moje bi ji lahko svašta poturila, samo ne vem, če je to merilo... Navsezadnje moramo mi presodit, a je ena stvar strupena ali ne, oni se morajo to šele naučit (no, seveda so tudi neki pririjeni mehanizmi, ala grenko in kislo, ampak za večino stavri pa morajo starši naučit tamale, pa kakorkoli obračamo, tak da jaz se ne bom zanašala na to, da ona že ve - ker še ne ve, je še čižo ) Danes imava posvetovalnico ob 16h, držite pesti, da je vse ok in da je dete dovolj rejeno . Povem, če bojo kaj rekli, da naj začnem s čim drugim. Diete nimam nobene, jem vse, razen kisa praktično ne, ker ga že prej praktično nisem (solato jem brez vsega že od malega). KT in ostale, madona, kaj vam čaj za dojenje ne pomaga? Jaz sem si ga kupila pred porodom in pila na začetku, potem je pa začelo tako ven tečt, da ga zdaj ne upam pit! Če ga enkrat maznem eno skodelico, mam prsi že čisto trde... Meni ful dela, katerikoli, tako da mi zdaj 3 lepo počivajo v predalu, hehe in spijem, kadar se mi zdi, da sem spet pretiravala in se lepo zravna, hehe. Jaz se grem pa zdaj en poizkus, da bi malo dajala spat tudi čez dan. No, včeraj je ratalo malo, 20 min. mogoče, danes pa že skoraj eno uro čori! Bravo jast! To je namreč poseben podvig pri moji , do zdaj ni spala nič podnevi, kvečjemu tu in tam 10 min. LUbi se je hecal, da ma "power nap"-e, kot Jure Robič . Zdaj pa se mi zdi, da je včasih zmatrana in bom probala uvest nek ritem (ne vem, kiri bo to bolj grozno ...), držite pesti! Evo, se je že zbudila!
|