|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
24.10.2007 10:58:46   
ŠpelaP
Pozdrav v zaspani dan!
Jaz sem včeraj kar z mojima malčkoma vred mrknila (okoli 20.30). Ne vem, če nisem celo prej kot Tim zaspala. On se itak še vedno nekaj po postelji muva, preden zaspi.

Je pa res hec, kako se spreminjajo navodila glede uvajanja goste hrane. Ko je bil Tim dojenček, sem se v posvetovalnici pri 4-5 mesecih sfluznila, da mu že dajem GH. No, saj malo je že poskusil, nisem ga pa še striktno navajala na GH. Torej, štiri leta kasneje pa moramo(jo) mamice skoraj zamolčati, če že katera uvaja GH pri 4-5 mesecev starosti dojenčka. In tudi glede števila podojev je drugače. Vem, ko me je patronažna spraševala, kolikokrat se s Timom dojiva, sem povedala manjkart kot sva se v resnici. Zdaj, ko sem pa zdravnici povedala, da se še vedno s Saro kar pogosto dojiva, pa sploh ni kaj nasprotovala. Dejala je celo, da to ni nič kaj takega, da pač ima vsak otrok svoj ritem prehranjevanja in svojo zmožnost zaužite hrane (vsak ima svoj želdočekuser posted image ).

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 1951
24.10.2007 11:01:25   
ŠpelaP
Sem morala malo popraviti sporočilo, ko je bilo taaako široko, potem ga je pa reklama zakrivala!user posted image
No, zdaj pa drugi del sporočila!
Drnula - saj tam sem že tudi večkrat gledala, samo mi ne prikaže teže.
Jaz imam sprintane te razpredelnice in po njih gledam:
http://www.pedijatrija.org/Download/2005/01/23/percentilne_krivulje_5-95_(crveno_plave_u_boji).pdf

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 1952
24.10.2007 11:03:50   
Drnula
Neja, sam tolk ko sem primerjala z našo. Kolk je res morda tule ugotoviš
http://www.ringaraja.net/razvojDojencka.asp

Zdaj pa greva z Neco k hiški okenske okvirje barvat.

(odgovor članu neja24062007)
Neposredna povezava do sporočila: 1953
24.10.2007 11:04:44   
ronja
IZVIRNO SPOROČILO: zabica26
Vas pa s tavelikimi očmi berem, kako že vse dodajate in uvajate hrano otrokom. Jaz sem imela do Božiča namen samo dojit (do 6.mesca), potem pa začet uvajat GH. Hm...

Hehe, žabica, nisi edina, jaz tudi debelo gledam. No, jaz bom samo dojila do 6. meseca, če ne bo slučajno kaj narobe in bojo navodila zdravnikov drugačna. Meni ni še nihče rekel, da bi bilo dobro dodajat GH že prej, vsi so rekli, da je dobro, da do 6. meseca samo dojim, pediatri v p. so to povdarjali, pediatrinja v ZD tudi, babica je rekla, naj jo pokličem, ko bo mala stara cca 5,5 meseca, da mi pride malo o uvajanju GH razložit,... Sploh pa alergologinja, h kateri sem nekoč hodila, mi je že takrat rekla, da ko bom imela otroke, naj jih pol leta samo dojim, da je sicer več šans, da kdaj kasneje faše kake alergije - baje ni nujno, da se pojavijo takoj. Tudi svakinji, ki ima dohtarje v Avstriji isto (ne da bi bili tam kaj boljši, samo hočem rečt, da niso istiuser posted image )...
Pa kadar nisem ziher se vprašam, kak bi bilo v naravi - in v naravi bi se samo dojili, vsaj dokler jim kak zobek ne zraste, tako je tuid pri človeku podobnih opicah in tako je v 3. svetu, v primitivnih kulturah, tako da jaz bom kar pri tem ostala. Škodit ne more, meni pa tudi ni težko, mleka mam pa tudi dovolj, zakaj bi eksperimentirala na svojem otroku;) Pa tudi glede na to, da dojenje ipak ni samo hrana, ampak še ena taka vez, mislim, pri moji prav vidim, kako uživa zraven... Če imam to srečo, da imam dovolj mleka, pa zakaj ji ne bi tega dala, sploh če pravijo, da je to zdravo (tudi če nekateri pravijo, da je tudi uvaljanje pri 3-4 m. ok,  nekateri pravijo, pa da ne; še nihče pa ni rekel, da bi bilo dojenje do 6.m. slabo oz. slabše kot dodajanje, torej je to zame bolj ziher variantauser posted image ) - sem bolj ziheraš, kar se moje user posted image tiče... Ker če je dojenje ali isto ali boljše, GH pa ali isto ali slabše, potem bom pač rajši dojila, logiš. GH nama itak ne bo ušla, hehe.

Če bi pa ne mela dovolj mleka in bi mi od lakote jokala, bi pa seveda tudi jaz razmislila, kaj naj - tako da razumem, da se nekatere odločite drugače.

Ko ji dajem kapljica AD3, zmešane z mojim mlekom po žlički, pa čisto lepo popije, že od začetka, sploh nobenih problemov, tako da po moje bi ji lahko svašta poturila, samo ne vem, če je to merilo... Navsezadnje moramo mi presodit, a je ena stvar strupena ali ne, oni se morajo to šele naučit (no, seveda so tudi neki pririjeni mehanizmi, ala grenko in kislo, ampak za večino stavri pa morajo starši naučit tamale, pa kakorkoli obračamo, tak da jaz se ne bom zanašala na to, da ona že ve - ker še ne ve, je še čižouser posted image )

Danes imava posvetovalnico ob 16h, držite pesti, da je vse ok in da je dete dovolj rejenouser posted image . Povem, če bojo kaj rekli, da naj začnem s čim drugim.

Diete nimam nobene, jem vse, razen kisa praktično ne, ker ga že prej praktično nisem (solato jem brez vsega že od malega).

KT in ostale, madona, kaj vam čaj za dojenje ne pomaga? Jaz sem si ga kupila pred porodom in pila na začetku, potem je pa začelo tako ven tečt, da ga zdaj ne upam pit! Če ga enkrat maznem eno skodelico, mam prsi že čisto trde... Meni ful dela, katerikoli, tako da mi zdaj 3 lepo počivajo v predalu, hehe in spijem, kadar se mi zdi, da sem spet pretiravala in se lepo zravna, hehe.

Jaz se grem pa zdaj en poizkus, da bi malo dajala spat tudi čez dan. No, včeraj je ratalo malo, 20 min. mogoče, danes pa že skoraj eno uro čori! Bravo jast!user posted image To je namreč poseben podvig pri moji user posted image , do zdaj ni spala nič podnevi, kvečjemu tu in tam 10 min. LUbi se je hecal, da ma "power nap"-e, kot Jure Robičuser posted image . Zdaj pa se mi zdi, da je včasih zmatrana in bom probala uvest nek ritem (ne vem, kiri bo to bolj groznouser posted image ...), držite pesti!

Evo, se je že zbudila!

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 1954
24.10.2007 11:05:28   
ŠpelaP
A tule ste že brale in si naredile profil?

http://www.ringaraja.net/kor.asp

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 1955
24.10.2007 11:19:58   
neja24062007
Glede babic sem še nekje zasledila: pri nas je tako, imam srečo v nesreči user posted image , da živimo s taščo. Je OK, ampak sej veste, vsak ima pač kakšen svoj dan. No včeraj je bilo tako, da jo sta se cel dopoldan crkljali, mami je pa ogromno naredila (od likanja, sesanja, pranja, umivanja po tleh,...) drugo babico in dedka (moja starša) pa obiskujemo kolikor se da pogosto, saj jih Neja obožuje in onadva njo. Postane čisto drugi otroček. Babi moja mami) je trenutno malo bolana pa smo malo pri njih, pa bomo že nadoknadili.

Je pa super, če so na 'dosegu roke' (v bližini)user posted image , ti lahko na hitro kako pomagajo. Npr. naša je full družaben otrok in je nerada sama, oz. se mora skoz en z njo ukvarjat, to je ugotovila včeraj tudi moja tašča in ko sem jo vprašal kako naj kaj naredim če sem sama z njo, je pač rekla da ne gre. Ampak jaz pravim, da bo še prehitro zrastla in se zato sedaj več ukvarjam z njo in hočem čimveč 'prostega' časa preživeti z Nejo.

mentosKo sem prenehala sem se počutila kar manj vredno, kar vest me je pekla,mislila sem, da sem zdaj slaba mama.user posted image user posted image user posted image  vem kako se počutiš... tudi jaz sem se počutila manj vredna, nesposobna in slaba mati, ampak nič ne jokaj, obupuj... so drugačne metode razvajanja in crkljanja (boš videla), jaz sem se komaj s tem sprijaznila, sploh pa z obsojanjem okolice. Ampak če ne gre, ne gre. Sva se matrali obe, sedaj je veliko bolj živahna in taprava dojenčica kot je bila. Posledica matranja je bila živčna vojna pri obeh, saj sem bila jaz živčna zaradi mleka in to je Neja vedela, čutila...
TUDI TISTE KI NE DOJIMO NISMO SLABE MAME ampak VSAK OTROČEK IMA SUPER MAMO KI JE SAMO NJEGOVA !!! IN TO SMO ME, DRAGE PUNCE.
Pupe in pupki so odvisni od nas in jih ne zanima kako in kaj bodo jedli, jih ne moti če jedo po flaški ali če se dojijo. Tako da me JUNIJKE smo SUPER in NAJBOLJŠE MAME in vsak otroček si nas lahko želi za MAMO !!!!

Se motim?????

Neposredna povezava do sporočila: 1956
24.10.2007 11:24:05   
neja24062007
drnula: sem mal gledala seznam, pa se mi zdi da je naša zelo na repu... mam kolegico ki je rodila 1. mesec pred mano in sva se ravno pogovarjali, da bo njena stala prva v vrsti (v vrtcu) naša pa zadnja. ampak kaj čmo, jaz sem bila tudi mala in lahka, pa me samo zdaj poglejte kaka 'babura' sem user posted image user posted image user posted image  nisem te hotela kaj užaliti, da ne bi mislila ampak glede na druge mere je naša mali piki.

Lepo barvajta in maksimalno uživajta.

Neposredna povezava do sporočila: 1957
24.10.2007 11:48:30   
ronja
Špela, hvala za linke!

mentos, daj ga no srat, no! Dojenje pa res še ne naredi mame! Pa saj nisi sama nehala zato, ker se ti ne bi dalo, ampak zato, ker je bila mala bolana! Poznam par super mamic, ki niso dojile ali pa so le zelo kratek čas (manj kot ti). Ne sekiraj se, super mami si! Verjamem, da ti je težko, tudi meni bi iblo in bi verjetno na vse pretege probala kaj zdilat, ampak če se ne da, se ne da. Po svoje je pa tudi brezveze tebe matrat z dieto, če itak ne bi bilo dovolj tvoje mleko in bi morala dodajat na veliko... Jaz sem ful za dojenje, ko sem se enkrat bala, da mi zmanjkuje mleka sem se tudi sekirala in sem si ga stiskala vsako uro še vmes med podoji, pa pila ful čaja za dojenje,... No, pomagalo je pa, ko sem šla spat za 2 uriuser posted image ,... Tak da razumem, da ti je grozno, ampak če pa je za user posted image boljša flaška, pač nimaš kaj! Ne sekiraj se, pocartaj tamalo, pa ko ji daješ flaško, jo mej v naročju, pa bo praktično isto, kot če bi jo dojila! Ma kaki nesposobna mati! To bi bila, če ne bi znala formule zmešatuser posted image

neja, moj oče zmeraj pravi, da kar se počasi razvija, se boljše razvijeuser posted image . Bojo pač v OŠ na koncu vrste, pa se bojo potem potegnili, midva s fantom sva tudi oba bila,pa zdaj nisva majhna, sploh ne on!

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 1958
24.10.2007 11:52:12   
neja24062007
kako mala ronjica???

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1959
24.10.2007 11:53:34   
neja24062007
user posted image  za malo Ronjico, vse bo v najlepšem redu... sicer pa obe z Nejo drživa figice za ob 16.00

Neposredna povezava do sporočila: 1960
24.10.2007 11:59:50   
ronja
neja, hvala, Ronjaca super! Spala skoraj 1 h! Zdaj je strašno dobre volje, sem jo nahranila, previla in sva se igrali. POtem sem jo dala igrat se brez pleničke (to obožuje), samo v oblekah, seveda, ne naga, je premrzlo. NO, potem se je pa polulala in sem jo spet preobleklauser posted image . Zadnje čase prakticiram to, da jo pustim za pol ure- uro 1-2x na dan brez pleničke (potem ko se pokaka, seveda;). Da se ji koža malo nadiha, pa ker ji je to tak zelo všeč, naj uživa, kaj mi je pa problem oprat en bodi in hlačke več;). Včeraj je bilo 1h preveč in je že kakala, danes se je pa po 15 min. polulala... No, bomo že našli ritem, sicer pa itak ni problem.

Aja,punce, kaj če bi si napisale, kake vse igrice ipd. se gremo z našimi user posted image ? Več glav več ve in lahko dobimo kake nove ideje?

Neposredna povezava do sporočila: 1961
24.10.2007 12:10:45   
ŠpelaP
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

neja, moj oče zmeraj pravi, da kar se počasi razvija, se boljše razvijeuser posted image . Bojo pač v OŠ na koncu vrste, pa se bojo potem potegnili, midva s fantom sva tudi oba bila,pa zdaj nisva majhna, sploh ne on!

Midva z mojim sva tudi bila vedno na repu vrste. Pa meni so tazadnji v razredu zečele prsi rasti, pa tazadnja sem dobila Muser posted image . Sem se pa že med počitnicami iz OŠ v SŠ tako potegnila, da sem potem stala nekje na sredi vrste. Celo sošolka, ki je bila prej skoraj eno glavo večja od mene, je potem (sva bili tudi v gimnaziji sošolki) stala nekaj mest za mano. No, da o prsih ne govorim. user posted image Ko, so mi začele brstet, pa sploh niso nehale. user posted image
Naše pikice bodo že prišle še na svoj račun. Sicer pa pravijo, da tudi strup je v majhnih flaškah!  No, eni pravijo, da tudi kakec za laboratorij je v majhnih flaškah, amprak jaz vedno dodam, da je to sicer res, samo ko tistega začneš mešati, ful smrdi in je isto kot strup! user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1962
24.10.2007 12:14:03   
neja24062007
user posted image user posted image user posted image  ideja ronja.
No pa da jaz začnem, mam še malo časa. Zgleda da pri nas še deluje injekcija od včeraj, ker malička spi že skoraj 2h. Samo malo pojokca vmes pa se pocrkljava pa že spi dalje. Do sedaj ji je uspelo spati čez dan samo kakšno urco po obrokih seveda.

no naša pika se igra najraje takole (na kolenih):

user posted image

user posted image

pa aviona:

user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1963
24.10.2007 12:16:04   
neja24062007
no malo sem se opremila spet s slikicami...user posted image user posted image user posted image

No, eni pravijo, da tudi kakec za laboratorij je v majhnih flaškah, amprak jaz vedno dodam, da je to sicer res, samo ko tistega začneš mešati, ful smrdi in je isto kot strup! user posted image user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1964
24.10.2007 12:56:26   
*ANA*
no midva sva nazaj od P.
Izgleda da so "lišaji" znak alergije user posted image , pa smo na istem kot pri Piiuser posted image user posted image user posted image

Naš pa zdaj sladko panča bomo videli koliko mu bo zneslo.

Neja lepe slikce user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 1965
24.10.2007 13:07:03   
nky 23
ana na kaj pa naj b bil alergičen???

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 1966
24.10.2007 13:47:41   
mentos
user posted image  dobil smo izvide iz bolnice.
user posted image  NA KRAVJE MLEKO 0,15 kU/L
NA JAJČNI BELJAK:14,2 kU/L
NA JAJČNI RUMENJAK:0,45 kU/L

mNENJE:PROTITELESA ZA JAJČNI BELJAK IN RUMENJAK SO POVIŠANA, ZA KRAVJE MLEKO SO SICER ŠE V MEJAH NORMALE, VENDAR NA ZGORNJI MEJI ZATO NAJ DEKLICA DOBIVA PREGOMIN. Napiše se prošnja za odobritev Pregomina v breme ZZZS.
No to je mnenje, tako, da gremo jutri k svoji pediatrinji z vsemi izvidi, da dajo recept za mleko, ter da dajo kreme za telo, diagnoza atopijski dermatitis.
Kontrola čez 3 mesece.

Samo da vemo kaj je tako da bomo našo Hano že navadili na dobro hrano, vam jutri sporočim kako in kaj. PAČ BREZ JAJČK IN MLEKA.user posted image

(odgovor članu nky 23)
Neposredna povezava do sporočila: 1967
24.10.2007 13:53:02   
N _ B
Daaan čveke.

Jaka spi, NIka je v vrtcu, oči je šel v službo, mami pa je sedajle ob kavici po kosilu. Dopoldan smo se malo potepali in je Jaka zaspal v avtu na dvorišču predno smo šli ter non stop spal dokler ga nisem doma začela slačit. Dve uri je spal, tud ko sem ga prekladala iz avta v voziček in obratno. Očitno mu tole vreme paše za spat, pa še oblečen je bil kot medvedek.

ŠpelaP: ne vem, kaj je bilo včeraj. Jaz sem bila tudi že ob pol devetih tako zaspana in sem ob devetih rekla, da je brez veze, da se matram in šla spat. Moj sploh ni dojemal user posted image . Iz ene skrajnosti v drugo. No ja, saj on je imel športni večer pred tv-jem.

GH: jah, pri nas je pa takole. Jaka je prej dobil mlečni gres s kakavom, predno bo šel spat bo dobil juho, telečjo rižoto z veliko zelenjave in solato......in to skozi moje mleko.user posted image Pri nas ful opazuje in odpira usta, ko mi jemo, se oglaša oz. vrešči, ampak paše mu pa izgleda še ne. Sem mu dala rižko, pa adaptirano mleko....japajade, samo ven pljune. Ne po žlici in ne po flaši. Zdaj mi še pit noče več po flaši. Jo odrine stran in se obrne k dojki ter začne iskat. Tud, če majce ne umaknem kar rije. Ga ne bom silila. Očitno mu moje mleko trenutno zadostuje. Nasiti ga sicer ne ravno najbolj, se ponoči zbuja, vendar, ko poje zaspi nazaj. Bom vztrajala do 6. meseca.

(odgovor članu nky 23)
Neposredna povezava do sporočila: 1968
24.10.2007 13:55:04   
Kati81
Evo naju iz  trgovine. Mami kuha Kaji kosilo, Kaja je pa z babi na sprehodu.

Danes je na jedilniku krompir s korenčkom, jutri ap za zajtrk oziroma dop. malico kaki.

Danes sem ji v krompirček dala kuhati tudi zrno soli, nasvet patronažne. Pa je rekla naj kar dopoldan med 10-11 dobi sadni obrok, za kosilo, 14-15 pa zelenjavni obrok, k zelenjavi pa naj dam tudi vedno zrno soli.
Zvečer pred spanjem pa rižolino.

Aja za tiste, ki imate težave s kakanjem je meni svetovala namočene suhe slive (močijo naj se čez noč) ali vsaj 4 ure, pa tisto naj pol pije in če se da tudi malo slive zmečkane poje. Ali pa žličko donata.

Tko da še kakšen nasvet več.

(odgovor članu nky 23)
Neposredna povezava do sporočila: 1969
24.10.2007 13:57:38   
N _ B

user posted image

NEJA, ČESTITKE ZA 4. MESECE!!!

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 1970
24.10.2007 13:58:15   
Kati81
U jaka bo mel pa super kosilo, bi jaz tudi, če se lahko povabim.

N&B ja normalno da ga ne sili, saj bo sam pokazal kdaj bo hotu. On že tko mičken pokaže da so mu prsa všeč.

Ja moram it krompirček pogledat.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 1971
24.10.2007 14:00:31   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: Kati81

Aja za tiste, ki imate težave s kakanjem je meni svetovala namočene suhe slive (močijo naj se čez noč) ali vsaj 4 ure, pa tisto naj pol pije in če se da tudi malo slive zmečkane poje. Ali pa žličko donata.

Pri nas NIka nikoli ni imela težav z zaprtjem, ampak je oboževala, če sem ji med jabolko sesekljala suho slivo ter skuhala. O tem, kakšna je bila plenica, raje ne bi.user posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 1972
24.10.2007 14:45:43   
Kati81
user posted image Neja čestitke za 4 mesece

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 1973
24.10.2007 15:12:19   
KT
NEJAuser posted image

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 1974
24.10.2007 15:12:24   
ŠpelaP
Mentos in Ana - mi je hudo za vajina pikeca in te presnete alergije! user posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 1975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.