ŠpelaP -> RE: Junijke 2007 (19.11.2007 10:50:35)
|
Jaz sem tudi prebolela norice kot dojenček. Sem jih menda lažje prenesla kot moja 6 let starejša sestra. Pri odraslih gre pa tudi za to, da ko se, če se drugič okuži z virusom noric, dobi herpes zoster. Virus, ki povzroča norice namreč povzroča tudi herpes zoster. Prva okužba se izrazi kot norice, eventuelna druga okužba se pa izrazi kot herpes zoster. Ta je pa za odrasle oz. za starejše ljudi kar huda zadeva, sploh, ker se lahko zgodi, da se obrne navznoter v telo - trpijo tudi notranji organi. Prej sem klicala k zdravniku, kdaj lahko pripeljem Saro, da ne bi predolgo čakali v čakalnici z vsemi tistimi bolnimi otroki. Tako, da zdaj čakam, da se zbudi in jo bom peljala. Me je pa sestra hotela tudi kar po telefonu odpikat. Se vidi, da je bila ena druga nadomestna, da ni bila otroška. Mi je začela, ja kaj pa če ji pleničke ne pašejo. Pa ji povem, da smo že trojne zamenjali. Ja, kaj pa če bi jo mazali z bepanthenom. Pa sem ji povedala, da sem ji v tem zadnjem tednu poskusila mazati z raznimi kremami in ji ni pomagalo, in da zato bi jo pa rada pripeljala, da jo zdravnica pregleda in pove svoje mnenje. Nisem pa hotela reči, da sumim na glivice, ker to bi bilo pa že tu mač, da bi jaz kar sama postavila diagnozo. Potem bi me pa verjetno kar skozi telefon zaladala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|