|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sem preobčutljiva?
1.6.2007 10:15:08   
Anonimen
Rada bi vaša mnenja o sledeči situaciji.
Imam eno leto starega otroka, zdaj sem drugič noseča. Čeprav se je zgodil malo hitro, smo drugega otročka veseli. Vedno je bila najina želja, da bi imela med otroki malo razliko. Problem pa sta tast in tašča, čeprav vesta, da sem noseča, nikoli niti z besedo ne omenita, niti nista vprašala kdaj imam rok, kot da ne bi bilo nič. Ko je moj doma povedal, da bo še eden, je tašča rekla, no lepo, tast pa je samo vprašal, kdaj mislimo dati starejšega krstit, zdaj če bo še eden.user posted image  Od takrat, pa niti besede več na to temo. Prvorojenec je pa pri njiju kuhan in pečen.
Sama sem pod vplivom hormonov in mi je res zelo hudo, prav zaboli me, ko tašča govori, da komaj čaka, da bodo pri njih kaj naročili, da ga bo lahko pazila. Ta, ki pa je "že naročen" jo pa očitno ne zanima. Moj pravi, da se naj ne sekiram, da je pomembno, da sva ga midva vesela, odkar veva zanj in, da sem preobčutljiva. Ampak meni je vseeno hudo.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sem preobčutljiva?
1.6.2007 10:16:33   
Kuba
Veš kaj, ti poslušaj kar tvojega dragega, ker ti je dal dober nasvet user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.6.2007 10:18:46   
Anonimen
Grdo!

Meni bi se tudi zamalo zdelo.

Probej se ne obremenjevat s tem. Ko bo pa enkrat na svetu, pa inzistiraj na enakovrednem obravnavanju obeh vnukov. Ker otroci hitro začutijo razliko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
1.6.2007 10:29:10   
Mešamdrek
A je prvi otrok tudi njegov?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.6.2007 10:30:04   
Naja31
ko tašča govori, da komaj čaka, da bodo pri njih kaj naročili, da ga bo lahko pazila. Ta, ki pa je "že naročen" jo pa očitno ne zanima.

Jaz pa tega na razumemuser posted image
A tašča bi bila rada noseča?

Drugače pa mislim, da si res preobčutljiva. Važno je da se ukvarjajo z vnukom, ki zdaj obstaja, z drugim pa se bojo ko bo prišel na svet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.6.2007 10:30:56   
srki
Nikoli nisem bila za "delanje razlik" med otorki ali vnuki.

Važno pa je, kar ti je rekel tvoj imož in se na druge ne oziraj.

(odgovor članu Kuba)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.6.2007 10:32:44   
Mešamdrek
No,jaz bi ti tudi svetovala da poslušaj svojega dragega,in se ne sekiraj,ker to škodi tvojemu še nerojenemu otročku.Važno je da sta ga vedva vesela in da se imate radi,vse drugo je bolj postranska stvar.Glede starih staršev pa.....še vesela bosta da ju bo kdo hodil obiskovat.

(odgovor članu Mešamdrek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.6.2007 10:33:58   
Anonimen
Ko si drugič noseč ljudje čist drgač gledajo na to. Jih ne veseli tko zlo. Pri nas so še dojenčka komaj kaj pogledal, ker je bila tavelika taglavna, da je prva in edina....

Pa sva znorela in rekla, da al oba enako al pa noben. Da ja je prva, ampak da on je pa prvi in da naj bodo do obeh enaki.

Je malo trajalo in še vedno je ona prva in ljubljenka, ampak sedaj se razlike ne čuti več toliko, mal pa še vedno. Samo midva vztrajava in je.

Se pa kar že sedaj sprijazni s tem, da bo v porodnišnici pol manj čestitk, da bo pol manj daril, da bodo ljudje do tvoje nove nosečnosti malo manj pozorni in tudi do dojenčka... žal. Pa ne se sekirat zarad tega. Prej si prišla ti noseča punca in imela si vso pozornost. Sedaj prideš ti z otročkom, ja itak da bo vso pozornost imel otrok in ne ti.

Ni fajn, a v večini primerov je tako. Žal.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
1.6.2007 10:35:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

ko tašča govori, da komaj čaka, da bodo pri njih kaj naročili, da ga bo lahko pazila. Ta, ki pa je "že naročen" jo pa očitno ne zanima.

Jaz pa tega na razumemuser posted image
A tašča bi bila rada noseča?

Ne, ne. Brat od mojega živi z ženo pri njih doma.
Saj mogoče sem res preobčutljiva, samo, da niti ne vprašata kdaj imam rok, mi je pa zelo grdo in me je prizadelo.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
1.6.2007 10:39:17   
Zahi
zakaj dajete toliko na glupe taste in tašče??

naj imajo svoje mnenje.. svoje načine.. svoje želje.. vendar onadva sta še vedno tast in tašča..

prav nobenega vpliva ne moreta imet, če vidva tega nočeta..

razne staroselske scene o krstih ipd, če vidva tega nočeta.. mu preprosto povejta, da žal ne bo šlo..

glede veselja pa.. če se vidva veselita otroka.. potem je to lepo.. če pa nekdo drug ne.. pa tudi fajn..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.6.2007 10:43:37   
tanikaa
Glej, maš očitno dobrega moža. Poslušaj njega, bodi srečna, da boste meli še enega člana/članico. Poje*** se na taščo in tasta. V nobenem primeru ni tvoja/vaša sreča odvisna od njiju.

Vi mate svoj domek, svojo ljubezen. In ko bo tašča rekla, da komaj čaka, da bodo zibali, ji samo povej, da ti tudi komaj čakaš, da bodo pri njih meli otročka, ker niti misliti si ne more, kak je fajn meti take sončeke pri hiši. Skapirala itak ne bo, kaj ji s tem hočeš povedati, ampak koga briga.

Ne kvari si teh najlepših trenutkov s takimi bumbarji.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.6.2007 10:44:28   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Zahi

zakaj dajete toliko na glupe taste in tašče??

naj imajo svoje mnenje.. svoje načine.. svoje želje.. vendar onadva sta še vedno tast in tašča..

prav nobenega vpliva ne moreta imet, če vidva tega nočeta..

razne staroselske scene o krstih ipd, če vidva tega nočeta.. mu preprosto povejta, da žal ne bo šlo..

glede veselja pa.. če se vidva veselita otroka.. potem je to lepo.. če pa nekdo drug ne.. pa tudi fajn..

No, pa se še strinjati moram. user posted image  

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.6.2007 10:44:30   
Dejča
Res je grdo, da tako ravnajo, je pa zelo pogost pojav, da drugi niso več tako zanimivi - vsaj dokler se ne rodijo, potem aupam, da razlik ne bo.
Tudi mene je presenetilo, pa čeprav mi je sodelavka razlagala, da ko je drugič povedala za nosečnost, so vsi govorili bolj v stilu "ja, uboga prvorojenka!"
Kmalu sem imela tudi sama možnost povedati, da bomo štirje - in - na moje veliko začudenje sploh ni bilo nekega velikega veselja. Pri prvi nosečnosti bi pa vsi s šampanjcem nazdravljali, kar je meni tudi čisto mimo. Pa sem se nekako sprijaznila, da bodo že potem nadoknadili - če ne bodo, bom pa zaropotala user posted image .
Je pa res čisto drugače - v prvi nosečnosti sta mami in tašča kar tekmovali, katerea me bo bolj pedenela - razni sadni in mlečni napitki so se kar vrstili, mami me je klicala vsak dan, da me je vprašala, kako sem - zdaj pokliče sicer tudi skoraj vsak dan, da vpraša, kako je vnukinja user posted image . Tako pač je - jaz verjamem, da vsaj moji razlik ne bodo delali, saj jih tudi pri nama s sestro nikoli niso. Upam, da se bodo tega držali tudi moževi.
Tebi pa le to - ne obremenjuj se preveč, morda se bo z novim rojstvom vse spremenilo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.6.2007 10:54:20   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

No, pa se še strinjati moram. user posted image  

jeeeeeeeeeeeee... tanika se strinja z mano.. worlds end perhaps? user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.6.2007 11:45:02   
Mlada mamica
Hihi...moja tašča se še za prvo rojenko ni zanimala nič,1 krat me je samo vprašala in kak je?pa sem ji to povedala,kak to da se ne zanima nič za svojega prvega vnuka in je odvrnila(ja se moja tašča se za mene ko sem jaz bla noseča tui ni)mislim ne...drugače pa bi tui rada(tašča)bla vsepovsod zraven moje hčerke,ji vse kupla(pretirano že)...mala je stara 7 mescev pa bi že mogla met stvari,ki jih uporablja 2 leti star otrok...PRETIRAVA!Je taka,da z denarjem bol rada privabi,kot pa z dejanji!Mah...na začetku sem se fuul sekirala,zaj pa sem razčisla to pri sebi,da je moj otrok,res samo moj in mi noben nebo vzgajal otoroka kot pa smao jaz,pa tudi če se ji nebo dalo dopovedat,bom šla do skrajnosti!Eni ljudje so pač takšni,da ne vejo da nam škodijo,pa čeprav nam želijo samo dobro!!
Ti pa se ne sekiraj,daj ji vedet da sta oba otorka enakovredna in da sta tvoja!Pa naj bo prvi,drugi ali tretji!Naj te ne prikrajša za tvojo srečo...ne pusti se ji!
Glede tvojega partnerja...
tudi meni je moj reko ne sekiraj se,ampak vseeno on ne ve,kak sem se jaz takrat počutla in se s tem obremenjevala!!Za piko na i,pa še te potolažim;)da mi2 živiva pri njegovih,torej bodi srečna,da sta na svojem!!user posted image user posted image user posted image Diiijjjooo!

Bodi to kar si in ne to kaj si želijo drugi!!!

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.6.2007 11:45:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Moj pravi, da se naj ne sekiram, da je pomembno, da sva ga midva vesela, odkar veva zanj in, da sem preobčutljiva. 

user posted image user posted image user posted image  Tega nasveta se drži pa bo vse OK.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
1.6.2007 11:51:55   
tatam
No,ko sem jaz povedla,da sem tretjič user posted image  in za povrh še z dvojčki so ble reakcije kar pozitivne,razen...Živimo v hiši mojih staršev-ločeno,z nami pa živi moj dedek,ker je pač sam.In ravno on je začel,češ to pa že ne,dokler bo on živ ne bomo meli,da on več ne more(kot da bi moral kaj naredit!!!)...Saj ga res nič ne briga,ampak prizadelo pa me je fuuulll!Par dni joka,potem pa sem se skulirala in šla naprej.Sedaj ju non-stop hodi gledat,jima nekaj govori ipd.Ampak jaz še nisem oprostila,niti pozabla in se tako tudi obnašam-v roke ju ne dobi.
Rada bi ti le povedla,da te čisto razumem,da si prizadeta,a kot so že rekli pred mano,glavno je da se veselite vi,ostale komentarje ali "nekomentarje" pa ko j***!

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.6.2007 13:35:22   
ronja
Res je, kar pravi Kuba. Važno je, da vidva ne bosta delala razlik, stari starši jih pač najbolj pogosto delajo in če ti kot starš to poizkušaš preprečit je že največ, kar sploh lahko narediš... In drugim otrokom je to čisto dovolj, če starša ne delata razlik, do babice se bo pač verjetno malo distanciral/a.

Sicer pa - če se ti da, si preberi moje vprašanje o mami, pa boš videla, da se dogaja tudi drugim, pa celo pri prvorojencih...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.6.2007 15:56:23   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
sem pod vplivom hormonov

Točno tako. Če vprašajo se vtikajo, če ne vprašajo so brezbrižni. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.6.2007 15:59:11   
ronja
tehnofil, nismo vedno user posted image krive, no! Vtikajo se, če non stop sprašujejo eno in isto in brezbrižni so, če nikoli ne vprašajo niti najpomembnejših informacij... Vse vmes je pa ok. Saj ni crno-bjeli svjet...

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 20
1.6.2007 21:30:59   
Rubin.
Mene tašča ni niti enkrat vprašala kako sem, kdaj imam rok, kaj bo, kamoli čestitala, pa sem tudi preživela, no sedaj pa se ji pomalem maščujem user posted image  tako, da bolj poredko vidi vnukico. Eh ti stari se mi zdijo so čist brez čustev, ali pa so mogoče bile njihove tašče do njih takšne pa nadaljujejo tradicijo. Vrjamem pa da boli, je mene tudi, potem pa sem jo odmislila, pa je bilo bolje. Če te zlo moti, pa sama začni temo, sej več kot da te čudno pogleda ne bo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
2.6.2007 5:11:51   
ronja
hihi, pri meni tašča ve, kdaj imam rok, zato pa ne ve moja mamiuser posted image Itak nima veze, ker bo ona takrat na morju (hrvaška obala), niti se nima namena vračat vmes, gre pa za en mesec, tako da verjetno zanjo res nima veze, a ga mam 14 dni prej ali kasneje.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Velikost prsi po dojenju.
пеперутка16

Ali so vaše dojke po dojenju ostale enake ali so manjše/večje kot pred nosečnostjo in dojenjem?

Manjše. (75%)

Večje. (25%)

Število vseh glasov: 4

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!