Misek -> RE: odnos s starši (31.5.2007 12:34:28)
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa Upam, da boš tudi ti nekoč mama, če že nisi. Ne trdim, da moraš biti staršem podrejen. Samo neko spoštovanje pa človek mora pokazat. Ne samo do staršev. Do vseh. In sprejemati drugačnost. Ker tudi jaz, ona, ti smo drugačni. In roka v pomoč, še ne pomeni podrejanje in plazenje po kolenih zaradi neke "nepotrebne" hvaležnosti. Tudi moj otrok je kdaj "drugačen". Pa ga ne odpišem. Tudi jaz sem kdaj "drugačna", pa me otrok ali partner ali starši ne odpišejo. Toleranca punca, toleranca in spoštovanje ter sprejemanje drugačnosti je pomembno. Ne pa samo naša rit. Ker naši riti bo dobro, ko bomo sprejemali tako dobre kot tudi manj dobre lastnosti sočloveka. Pa najsi je to naš starš, sosed ali kdorkoli drug. Lepo napisano... vendar... ce pogledam nazaj na temo prevare, nikakor nisi pristas roke v pomoc ko partner naredi napako. Takrat to pomeni podrejanje in plazenje po kolenih.... Odpisati nekoga... kaj naredis ko mu spakiras kufre, ce ne to, da ga odpises.... Sprejemas napake bliznjih?? Si tolerantna, ko je v vprasanju prevara? Ne, ni samo nasa rit, vendar v dolocenih situacijh zagovarjas samo naso rit ( to tako fajn pase k tvoji slikici [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) Sedaj je trenutek, da zacnes sprejemat manj dobre lastnosti /dejanja/napake socloveka. Toleranca, ne cementiranje pravil. Pa naj si je to kdorkoli..... Osebno menim, da tudi v odnosu do starsev obstoja ena zdravorazumska meja med sprejemljivim in patoloskim. Morati ljubiti in spostovati so ukazi. Custva pa ne mores zaukazati. V koncni fazi, res je, da starsi dajo zivljenje, vendar je odlocitev njihova, njihova volja, njihove sanje.... Biti hvalezen za nekaj za kar nisi prosil... Kot bi ti starsa nasla moza, ti pa jim sedaj bodi hvalezna, ceprav ju za to nisi prosila, niti imas zeljo, da ti najdejo moza. To, da sta me starsa spravila na svet je popolnoma njuna stvar, kaj bom naredila z zivljenjem je popolnoma moja stvar. Kako se bomo razumeli med seboj je pa skupna stvar in popolnoma odvisna od vrste dejavnikov. Naj bom hvalezna da sta mi dala zivljenje... mogoce enako.. naj sta mi hvalezna, da sem se rodila in izpolnila njihove sanje po otroku. A je prvo jajce ali prvo kokos? Se pa strinjam s trojci v tem, da zaukazanost custev, ki naj bi jih moral imeti poraja osebnostne konflikte. Ko od vseh poslusas kako imajo radi svoje starse, ti pa zelo dobro npr. ves da zares ne cutis neke ljubezni, logicno je, da se ti porodi vprasanje, kaj je s teboj narobe, da ne mores cutiti kako kot vsi ostali.... banalen primer, vendar dovolj nazoren.
|
|
|
|