taška30
|
Nalin, naj ti še jaz napišem par besed 'iz prve roke'. Po eni strani te razumem, pa vem da ti še hormoni svoje delajo, po drugi pa,sorry, ti moram povedat da resnično pretiravaš. Saj zdajle se ti ne zdi, ampak ko boš za nazaj brala čez par mesecev, boš to videla. Delaš si probleme v svoji glavi, čeprav je zelo verjetno, da Žanu to sploh ne bo delalo problemov. Otroci so tako prilagodljivi, da ne moreš verjet. Kdo sploh pravi, da bo Žanu fuuul hudo, če ne bo mogel skakat po tebi ( no, to skakanje se mi itak ne zdi preveč pametno, tudi če nisi noseča)? Pleza lahko še vedno po tebi - boš kasneje pač malo zaščitila trebuh, pa še pazil bo, ko mu boš razložila. To, da ga ne boš mogla nosit naslednje mesece, se mi tudi ne zdi tako tragično, saj zna hodit, pa s triciklom se vozi...pa ne boš večno utrujena, to je prvo tromesečje, si že malo pozabila od Žana, ne? Jaz ti svetujem, da mu čimprej začneš razlagat, da je mami utrujena, pa mami ne more...pa naj raje pride k tebi v naročje na kavč, posteljo, pa bosta brala, se stiskala, pela...ti povem, da je moja tavečja zelo hitro in brez problemov sprejela to, da mami česa ne more, je pač navalila na atka za bolj 'fizične' zadeve - res , otroci ful dobro sprejemajo spremembe. In ne razmišljaj o drugem članu kot o konkurenci za Žana, pač pa kot o darilu za Žana, saj se bosta lahko skupaj igrala, zabavala, odraščala, bi rekla, da če bi šlo po tvojih planih (drug otrok čez 8 let), bi bil Žan za marsikaj prikrajšan, mogoče bi res imel več tvojega časa samo zase, ampak ni nujno, da je bi bilo to dobro zanj. Mamina ljubezen pa se vedno le množi, ne deli, saj to pa veš, ne?
|