nejcko
|
Bom najprej odgovorila 1. anonimni, če se ji "samohranilstvo" splača. Moj odgovor je JA, splača se, ker če se ne bi, ta pojav ne bi bil tako množičen. Še ponazorila bom, zakaj se splača, v starih tolarjih NPR: 1. Ti imaš plače 100k + partner 100k = 200k (družinski mesečni proračun), ki se deli na 3 družinske člane, torej cca 63k na osebo Glede na to vsoto (koliko imate sredstev na družinskega člana) se računa OD (npr. 30k) ter plačilo vrtca (npr. 20k) Računica 100+100+30-20=210k vam ostane za vse ostalo 2. ti kot "samohranilka" 100k+ preživnina npr. 20k= 120k (tvoj družinski proračun kot samohranilka), ki se deli na 2 člana, torej cca 60k na osebo. Glede na to vsoto se izračunajo OD (npr. 35k) ter plačilo vrtca (npr. 15k) To sicer lahko drži ali pa ne, odvisno je, ali presegaš tisti cenzus ali ne. Računica 100+35-15=120k in bistvena razlika, kjer govorimo o koristi (ki pa je prave samohranilke nimajo imajo pa 20k preživnine, če jo sploh imajo) +100k partnerjeve plače =220k To so samo hipotetične cifre, zato je računica bolj slaba oz. zato se revnejši večinoma ne prijavljajo kot lažni samohranilci, ker je razlika res minimalna. Več denarja je v igri, večja je računica (saj poznate tisto o denarju, ki leti na kup ), zato pa videvate lažne samohranilke v BMW-jih. Torej splača se, definitivno, že samo v mojem hipotetičnem primeru ta razlika na leto nanese kar 120 tisočakov - to pa tudi ni več tako malo, kajne?! Pa da ne boste mislile, da koga zagovarjam, sploh ne. Jaz sem še iz tistih časov (ali s planeta), kjer velja najprej poroka, potem pa otrok in se strinjam z Zahijem, Marogo in ostalimi enako mislečimi. In še odgovor tebi, srček IZVIRNO SPOROČILO: srček Meni tudi ni jasno kako lahko sedaj dobivam 205 evrov socijalne pomoči, ko pa bom rodila pa socijalne ne bom več prejemala (očitno za njih takrat več nje ne bom potrebna ), ker bom začela prejemati 175 evrov starševskega dodatka...A ima tukaj sploh še kak smisel???? Do socialne pomoči so upravičeni tisti, ki so brez vsakršnih dohodkov, 175€ pa je dohodek, nikakav, ampak je pa le. Za pridobitev soc. pomoči pa mora biti človek kar tri mesece brez 1€ prihodka.
< Sporočilo je popravil nejcko -- 24.5.2007 0:33:22 >
|