|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Samohranilka
23.5.2007 13:56:42   
Anonimen
S fantom pričakujema čez 3 mesece najinega prvega otročka. Najprej sma razmišljala še o poroki, zdaj pa se vse bolj nagibam k temu, da bi bila "samohranilka". Kot opažam, imajo prijateljice, ki so "samohranilke" veliko več ugodnosti od tistih, ki so poročene.

Zanima me, koliko vas je "samohranilk". Ali to kdo preverja? Ali te lahko kdo kam prijavi? Zaradi tega sma malo skeptična.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Samohranilka
23.5.2007 14:04:09   
TONČI.
To se preverja. V manjših krajih pa sploh vse pride komu na ušesa. Ne živim v manjšem kraju, pa mi duša tega ne pusti, da bi to delala. Res imaš veliko previlegijev. A da me bo strah kdaj me bo kdo našel, tega pa noben denar ni vreden. Miren spanec imam lahko vsako noč. Pa še z fantom morata biti na ločenih naslovih. Mati samohranilka, pa skupaj se bosta sprehajala z otrokomuser posted image . Meni je to glupo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.5.2007 14:07:38   
Anonimen
Če sta se zavestno odločila da bosta imela otroka,potem ga tudi preživljata.Zakaj bi pa okoli prinašala državo,saj je takšnih že dovolj.Ne vem ljudje,kako lahko spite z vestjo,da dobivate nekaj kar si ne zaslužite.Naj da država tistim,ki so res samohranilke in ne tistim,ki samo gledajo kako bi se okoristili.

(odgovor članu TONČI.)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
23.5.2007 14:09:08   
Mina1
Kot opažam, imajo prijateljice, ki so "samohranilke" veliko več ugodnosti od tistih, ki so poročene.

brez zamere no, kake ugodnosti pa, jaz sem ostala sam z dvema fantkoma, pa res tuhtam, kake ugodnosti imam???

Pa pazi veš, se ti lahko želja hitro uresniči, ampak v drugem smislu.

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.5.2007 14:10:30   
Anonimen
Baje imajo samohranilci še večje ugodnosti, tako da probita raje to???

(odgovor članu Mina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
23.5.2007 14:13:33   
Špacka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Baje imajo samohranilci še večje ugodnosti, tako da probita raje to???

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.5.2007 14:14:04   
TONČI.
pa res tuhtam, kake ugodnosti imam???

Mina tako ugodnost imaš, da ju lahko daš sama spat.
Jaz tudi drugače ne vem kako velike so ugodnosti. Poznam eno v našem kraju, ki to dela. Menda da dobi večje doklade in sedaj lahko živi v socialnem stanovanju. Aja pa vrtecje nekaj cenej.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.5.2007 14:16:42   
Mina1
Za posrat no, vse bi dala za družinico, ki sem jo imela prek, ko smo bili mi 4-je najboljši par in tako.

Samo to vam rečem, ne se hecat, še kako hitro pride kaj takega, kot recimo, ne bodi ga treba.

Sicer pa vsak po svoje no.

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.5.2007 14:18:19   
Mešamdrek
Sej sem vedla da jo boste prec napadle.A ko pa naši državniki tako goljufajo,pa za njihove potrebe porabljajo sredstva ki so namenjena drugim stvarem,je pa v redu a ne?Ja,uganile ste.Imam status samohranilke čeprav to nisem.Dokler bo naša država tako svinjska do nas bom to tudi ostala.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.5.2007 14:18:37   
TONČI.
Za posrat no,

Mina jaz sem se hecala. Jaz sem namreč enakega mnenja kot ti

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.5.2007 14:21:26   
Anonimen
Država svinjska???A ti je država naredila otroka?Če bi bila država svinjska,bi bilo teh svinarij manj,pa manj bi potpirala lene riti,ki samo gledajo,da kaj dobijo in nič ne delajo.Ko se odločaš za otroka,moraš znati zanj tudi poskrbeti in ga preživeti.
Država je naivna,ne pa svinjska.

(odgovor članu Mešamdrek)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
23.5.2007 14:23:14   
lev76
Ampak katere so te ugodnosti "samohranilstva" pa tudi mene zanima?
Sem namreč sama s hčerko pa imam točno za 0,5 eura višji otroški dodatek,kot prej ko smo bili še skupajuser posted image

Vrtca pa tako ali tako na treh koncih nisem dobila in malo vozim v privat varstvo,ker bi v nasprotnem primeru pred pol leta ko sem sama odhajala nazaj v službo ostala dobesedno na cesti.

Tolk o finančnih prednostih, za katere ne vem kaj ravno souser posted image Vsaj v moje primeru,...

Pa srečno!

Neposredna povezava do sporočila: 12
23.5.2007 14:23:21   
Anonimen
Če lahko živita brez "goljufije" je neumnost hodit lagat na csd. Sploh če si iz majhnega kraja. Sploh pa če si zaposlena ne boš imela niti ene ugodnosti. Mogoče edino cenejši vrtec in malenkost višji otroški, pa še to čisto odvisno od tvojih dohodkov.
So pa zelo poostrili nadzor. Če te pa kdo prijavi(ferbčen sosed, fouš soseda...) in te preverijo, moraš vrnit vse za nazaj in mislim da je tud kazen.

Če pa vama gre za preživetje, te pa razumem da premišljaš o tem.

Jaz bi se za to odločila edino v primeru, da ne bi imeli doma kaj jest ipd.
Drugače se pa ne bi, ker nočem večno živeti v strahu da me dobijo. Pa sram bi me bilo lagat, po pravici povedano.

Kot je že ena napisala, če sta otroka načrtovala, sta verjetno tudi finančno dovolj preskrbljena, da ga vzdržujeta. Verjetno sta tudi to preštudirala a ne.

No v končni fazi se boš morala odločiti sama.
Več o tem si lahko prebereš v že obstoječih temah. Napiši samohranilka v iskalnik in ti bo ogromno ven vrglo.

(odgovor članu Špacka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
23.5.2007 14:25:13   
Mešamdrek
Veš kaj,sama sva želela otroka in sva ga sposobna tudi preživljat.To je prvo.Drugo pa je,da se ve spravljate na nas,ker mate kao vse pošlihtano in tko naprej,na vse te voluharske politike,ki kradejo od spredaj in zadaj pa ne.TO MI JE ZELO NEFER!.Me,ki dobimo 20eurov več,ja nas je pa treba ugonobit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.5.2007 14:28:20   
Anonimen
Veš kaj,sama sva želela otroka in sva ga sposobna tudi preživljat.To je prvo.Drugo pa je,da se ve spravljate na nas,ker mate kao vse pošlihtano in tko naprej,na vse te voluharske politike,ki kradejo od spredaj in zadaj pa ne.TO MI JE ZELO NEFER!.Me,ki dobimo 20eurov več,ja nas je pa treba ugonobit.

Izi, izi, kdo ti pa kaj hoče user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 15
23.5.2007 14:29:48   
Mešamdrek
Aja,pa še glede lenih riti.Delam od 7-17,pol se pa še vozim domov v drug kraj tako da sem doma ob 18,30.A sem zate pol lena?Ja,pa doma mam tud vse oprano in pospravljeno,tako da sebe ne smatram za leno rit.

Neposredna povezava do sporočila: 16
23.5.2007 14:29:55   
Anonimen
Veste kako vam bom rekla, jaz pravim nekdo ki ima res vsega polno rit in se grejo neke samohranilce se mi ne zdi pravično, do tistih, ki so tako ali pa drugače na robu preživetja in če jim je to ko dobijo nekaj evorov večje doklade velika pomoč se mi zdi pravilno, da to iskoristijo dokler še lahko. Ker nikoli ne veš kdaj bo še to bilo odklenkako s strani države.

Poznam en par, ki sta se odločila da bosta imela otroka ko sta bila še dobro situirana in sta se kar nekaj časa trudila da je ona zanosila in je prišlo tako da sta v zelo kratkem času izgubila službo oba, zraven pa imata tudi dolgove ki jih morata nekako poplačat in se mi zdi čist prov da sta se odločila da se ne bodo prijavili kot družina saj jima tistih nekaj evrov še kako prov pride. Oba upata, da bosta našla kmalu službo in jo tudi intenzivno iščeta, vendar v današnjem času pa moreš res met večjo srečo kot pamet da jo sploh dobiš, sploh v teh naših koncih, kjer je dela iz dneva v dan manj.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
23.5.2007 14:31:29   
Anonimen
Ugodnosti imajo nezaposlene ženske. Zaposlenim se skor nič ne pozna.

Nezaposlena pa dobi socialno pomoč(ki jo v primeru da ima moža ki dela ne bi), najvišji otroški dodatek, ker se upošteva samo preživnina, ona itak kao nima dohodkov, skoraj zastojn vrtec, ker se spet upošteva samo preživnina, lahko zaprosi za enkratno socialno pomoč 2xletno....
Se kar nabere.
Pač si kao samoranilka, doma maš fanta po možnosti še privatnika in prideš v vrtec iskat otroka z avtom vrednim par miljonov vrtca pa plačuješ 8 bivših jurjevuser posted image  - dost jih je takih.

Jaz lažno samohranilstvo zagovarjam samo v primeru da družina resnično ne preživi drugače. Imam znanko na porodniški, dobi nekaj čez 40 jurjev, mož zasluži bivših 100 jurjev, najemnine imata 60(cenej ne dobita), še ene 40 stroškov pozimi z kurjavo vred, hrana, plenice....,nimata staršev, ona je bila ob službo ko je zanosila(se ji je iztekla pogodba) in res težko živita. Njej sem sama predlagala naj si to zrihta. Dokler je bila ona v službi sta dobro živela, in ko se ji izteče sem sigurna da bo šla delat in tudi ne bo več samohranilka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
23.5.2007 14:32:06   
Mešamdrek
Izi, izi, kdo ti pa kaj hoče

Ja,sej se mi res nekaj kadi iz ušes.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
23.5.2007 14:34:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Zorgo

Me,ki dobimo 20eurov več,ja nas je pa treba ugonobit.

Za ta denar se ti izplača reskirat da te dobijo in boš mogla vračat za nazajuser posted image
Pa lagat ljudem v frisuser posted image
Men je to smešno soriuser posted image , resuser posted image , če dobiš res sam 20 več mi je to resno smešnouser posted image

Kaj  vse ljudje ne delajo za drobižuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 20
23.5.2007 14:37:28   
Naja31
A ni tako, da imš samo 10% več pri otroških?
Pa pri vrtcu se pač pozna, ker se upošterva samo tvoj dohodek in ne tudi partnerjev?
Če sta res tako zelo revna, da bosta zaradi tega lažje živela, potem to izkoristita.
Ampak nimam občutka, da nimata dovolj za hrano.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
23.5.2007 14:38:24   
madela
Jaz poznam eno osebo,ki se kopajo v denarju,ampak to jim ni zadost.Ona hoče biti kao samohranilka,da dobi višje doklade. Sam ko vpišeš vso preživnino,ki bi ti jo naj po pravilih dajal oče otroka,kar hitro padeš na lestvico,ki jo sedaj dosegaš.
Pa še nekaj,jaz sem ostala sama z otrokom,pa sem enkrat na csd omenila,kaj mi pripada kot mami samohranilki...in veš kaj se mi je zgodilo.Nahrulila me je,da dokler oče otroka živi nisem samohranilka,ker daje preživnino(no moj bivši je ni dajal)
Poleg tega pa imaš tudi več neugodnosti,ko se želiš predstavit kot družina,ker se s pravnega vidika ne moreš,če ste ločeni. Je kar za premislit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
23.5.2007 14:57:21   
Anonimen
Meni bi mi bilo prav hudo, da bi šla na CSD in tam jokala da sem samohranilka, da nisem prijavljena na istem naslovu kot fant, on bi moral očetovstvo tja podpisat, potem spet podpisat za preživnino......ves čas pa bi v resnici živela na istem naslovu, hodila skupaj v trgovino, na sprehode, se vozila v istem avtu....in da me še moja socijalna delavka kje sreča.....Jaz bi se vgreznila od sramuuser posted image

Sem ponosna na to, da sem poročena, da oba komaj čakava na prihod user posted image , da živiva skupaj.......

Malo se mi zdi, da če bi se prijavljala kot samohranilka, bi imela na čelu napisano da sem očitno zanosila po nesreči, da me je fant zapustil, da moram sedaj to na CSD urejat.....

Pa ne me sedaj pobruhat vse tiste, ki jih je to užalilo, ker imam pravico do izražanja svojega mnenja in vem, da je tudi marsikatera med vami takšna, da ni po lastni krivdi samohranilka. Pravim samo kako bi se jaz počutila, če bi vedela da je doma vse v redu in bi nekaj navzven glumila.

(odgovor članu madela)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
23.5.2007 14:58:30   
Mešamdrek
No,ve kar.Jaz sem svoje povedala.Najbrž mate vse polne riti dnarja,čisto vest,celo življenje živite strogo po pravilih in oh in sploh.Kar se mene tiče,si vsakemu upam pogledat v oči in imam čisto vest.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 24
23.5.2007 15:03:11   
Mešamdrek
Meni bi mi bilo prav hudo, da bi šla na CSD in tam jokala da sem samohranilka, da nisem prijavljena na istem naslovu kot fant, on bi moral očetovstvo tja podpisat, potem spet podpisat za preživnino......ves čas pa bi v resnici živela na istem naslovu, hodila skupaj v trgovino, na sprehode, se vozila v istem avtu....in da me še moja socijalna delavka kje sreča

A to pomeni,da ljudje ki dejansko živijo ločeno(se pravi da niso več partnerji)ne morejo iti skupaj v trgovino,na sprehod?user posted image  Veš,niso vsi skregani med seboj,obsajajo tudi ljudje,ki so sposobni ohranjati prijateljstvo kljub temu da niso več skupaj.

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?