|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Samohranilka
23.5.2007 16:14:11   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Jaz mislim, da so tisti butasti, ki tega ne izkoristijo.

Seveda, težko je z vrednotami, ki jih imaš, potegniti drugačen zaključek.

Aja, pa naj še povem, da res veliko darujem za revne ljudi. Mislim, da država prej nas okoli prinaša kot pa mi njo.

Daješ za revne ljudi, ker kradeš ali zato, da lahko kradeš s prevaro?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
23.5.2007 16:27:31   
Anonimen
Očitno ti ni vse jasno v glavi. Nima pomena...........

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
23.5.2007 16:30:58   
Strawberrie Cherrie
A tukaj pa moralizirate? Ženska je vprašala, kakšne ugodnosti ima in če se ji splača.
Ne vem - enostavno meni se ne bi dalo zafrkavat po sodiščih in po socialni. Tudi ne vem koliko profitiraš. Vsak po svoje.  Zgleda da jim ne gre tako slabo -
ženska pelje zjutraj otroka v vrtec za katerega plača nekaj minimalnega, potem gre do prvega, drugega, tretjega kafiča, kuhat ji ni treba, ker otrok je v vrtcu, ob 3h ali še pozneje gre po otroka, ga pošlje pred bloke na igrišče in kadi na balkonu. Potem zgleda jim ni ravno švoh.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 53
23.5.2007 16:32:37   
Dashenka
Jao jao, kakšna neizmerna pogoltnost in, vsaj meni, nerazumljiva tolerantnost do goljufov in tatov.
Ket točno to ste, vsi oz vse lažne samohranilke.

Upam, da se vam želja po samohranilstvo v bližnji prihodnosti tudi izpolne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
23.5.2007 16:37:17   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: london_paris
A tukaj pa moralizirate? Ženska je vprašala, kakšne ugodnosti ima in če se ji splača.

Ravno to odgovarjamo. Ne splača se.

Morda dobi kašen euro več, a izgubi toliko drugega. Dostojanstvo, vrednote, dober vzgled otrokom, poštenje,... obraz. Izgubi reči, ki se ne dajo odtehtati z denarjem.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 55
23.5.2007 16:47:07   
Strawberrie Cherrie

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

Ravno to odgovarjamo. Ne splača se.

Morda dobi kašen euro več, a izgubi toliko drugega. Dostojanstvo, vrednote, dober vzgled otrokom, poštenje,... obraz. Izgubi reči, ki se ne dajo odtehtati z denarjem.

Bolj se ne bi mogla strinjat s teboj.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 56
23.5.2007 16:48:48   
Strawberrie Cherrie
Kakšno ponižanje šele doživiš od države, ko ti kot mamici študentki dajo 200€? Kako podlo in gnusno je šele to.

Neposredna povezava do sporočila: 57
23.5.2007 17:04:24   
Anonimen
Jas sem tudi proti, če nekdo na ta način pridobi dodatna sredstva še od države in ima partnerja, kateri dobro zasluži ali je privatnik itd......, vendar a ste pomislile kaj se danes dogaja npr.. koliko je danes deklet, ki zanosijo in se morajo odločiti ali otrok ali služba, saj skoraj noben nima stalne zaposlitve in še njen partner v tejle naši državi dela zaposlen, vendar kaj, ko ima minimalno plačo recimo 500 eurov.
Zakaj pol nebi na ta način, kot samohranilka si malo opomogla, če je že tko????

Neposredna povezava do sporočila: 58
23.5.2007 17:14:37   
Anonimen
Jas sem tudi proti?user posted image
Če bi bila proti,nebi tako govorila.Pustimo zdaj mlada dekleta,ki so brez službe.Zdaj govorimo o ženskah,ki GOLJUFAJO državo,da so samohranilke,pa to niso.
Škoda,da tukaj sploh kaj pišemo,ker tisti,ki goljufa in laže,nima vesti,zato je brez pomena,saj bo še naprej iskal vsako luknjo v zakonu,da bo čimveč dobil,pa čeprav zaradi tega oškoduje tiste,ki so pomoči potrebni.
Lahko vam rečem,da se vaši otroci učijo od vas in da ste jim vzgled.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
23.5.2007 17:33:29   
Anonimen
Raje imam 50 ali 30 ali 20 € manj in mirno spimuser posted image user posted image user posted image user posted image .

To pa je moje mnenje.

Sicer pa - saj veste tisto - čim bolj se trudiš pošteno živeti, tem bolj te država odirauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Je pa smešno, ko jaz, ki plačujem za vretec ful (8. plačilni razred), ne dobimo otroških dodatkov, ker presegamo cenzus, pridno plačujemo dohodnino (no, letos dobim celih 100 € nazaj)... pripeljem tamalega v vrtec s Kalosom, moja znanka (samohranilka in brezposelna, s partnerjem ah in sploh privatnikom, s katerim normalno, da živita skupaj) pa z novim šajni BMWjem (pa še v 1. plačilnem razredu je)user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
23.5.2007 17:37:00   
ronja
Hm, zorgo, jaz bi tu samo dodala, da ni isto živet na koruzi (torej na isti koruzi, na istem naslovu, samo neporočen) ali se prijavit kot samohranilec in živet skupaj.

midva nisva poročena, nimava niti tega namena, vendar pa sva prijavljena na istem naslovu, odkar sva se skup preselila in bova seveda vse plačevala kot družina, tudi otrok bo imel dva priimka.

Ja, saj mogoče se finančno splača - ma kaj vse se finančno splača, pa ne delama tako! Eno je miren spanec, eno je tisti posebni "ponos", ko gresta s partnerjem podpisat očetovstvo in urejat te zadeve in se nekak zavedata, da sta pa vidva skup družinica in vaju vsi tako gledajo, ne vem, tak dober občutek - sva ravno iz CSDja prišlauser posted image ...
Saj ne rečem, da se "uradni samohranilci" ne zavedajo tega, sploh ne, tudi ne rečem, da se mora to na ven videt, vendar jaz nerada lažem, za 20 E pa sploh ne in dokler lahko tako shajamo (imava oba malo podpovprečni plači), bomo lepo familijareuser posted image . Če bi nama šlo za preživetje, ne bi imela slabe vesti in bi to naredila, kot bi naredila še marsikaj hujšega zato, da bi moji otroci imeli kaj jest...

(odgovor članu Mešamdrek)
Neposredna povezava do sporočila: 61
23.5.2007 17:39:16   
ronja
Da bi pa na vse račune pisala, kdo jih je plačeval, pa oporoke pisala pa kaj še... joj, ne no! meni bi se to zdelo čisto pod častjo! Pa saj si zaupava, vraga!user posted image Kaj nama pomagajo vsi otrociuser posted image sveta, če se niti tega  ne bi mogla zmenit?user posted image Saj ne rečem, sem res naivna, vendar pa... to mi res ne gre, ljubezen pa denar pa računi, pa deljenje, da bo ja fifty-fifty... ne vem, no, pustite me sanjati, dokler me živeljenje ne zbudiuser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 62
23.5.2007 17:39:51   
Spark
Jaz imam pa eno malo neumno vprašanje. Sej vem da ne spada sem ampak vseeno.
Kako je v primeru, da je oče otroka v tujini in ne more ali ne sme v Slovenijo priznati otroka. Ker potem v tem primeru, se kao ne ve kdo je oče otroka. Kake pravice ima potem mama?
Znanka ima enega fanta, ki živi na Hrvaškem, ona je veliko časa pri njemu. Imata dva otročka. Ona dobiva socialno pomoč pri nas, ker je brezposelna. Ni pa mi jasno ali dobiva še kako pomoč ker otroci kao nimajo očeta?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
23.5.2007 17:40:46   
ronja
raho, vprašaj se, če je ta tvoja znanka kaj bolj srečna od tebe... Če je odgovor negativen, itak nimaš kaj naprej premišljevatuser posted image - vsak kje plača... Rajši plačam v denarju kot v čem drugem...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 64
23.5.2007 17:43:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

raho, vprašaj se, če je ta tvoja znanka kaj bolj srečna od tebe... Če je odgovor negativen, itak nimaš kaj naprej premišljevatuser posted image - vsak kje plača... Rajši plačam v denarju kot v čem drugem...

To je to, Ronja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Sreče se ne da kupiti. Za vse ostalo pa obstaja mastercarduser posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
23.5.2007 17:58:51   
Anonimen
Jaz sem tudi "samohranilka", vendar brez BMWja in privatnika za partnerja. Moj dragi dobi 600 € neto plače, jaz pa sem žal še brez službe. Na ta račun dobim okorg 450 €, tok malo, da se ne splača, kaj? Oz. matr sem bogata, si bom kr enga BMWja ubodla zarad tega. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
23.5.2007 18:07:05   
Anonimen

okorg 450 €

I wish ja, 250 pa res.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
23.5.2007 18:30:17   
Anonimen
450 €??? To pa ne verjamem, ni šans.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 68
23.5.2007 18:44:01   
jade1
Mene osebno bi bilo sram lagat na socialni, da sem samohranilka, v bistvu pa to ne bi bila.  Vsem, ki se takole "znajdete" pa upam, da ne bo treba čez leto, dve... spraševat tukaj gor: "Joj groza kaj naj naredim, denar moram dati nazaj." Bog ve kaj boste imele šele takrat za povedati čez državo.
Ampak to je le moje mnenje, vsak pa naj dela kar mu paše. Samo upam, da veste, da otroci posnemajo starše. In, če se vam zdi, da je laganje ok, potem pa pač delajte po svoji vesti.
LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 69
23.5.2007 18:58:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jade1

Mene osebno bi bilo sram lagat na socialni, da sem samohranilka, v bistvu pa to ne bi bila.  Vsem, ki se takole "znajdete" pa upam, da ne bo treba čez leto, dve... spraševat tukaj gor: "Joj groza kaj naj naredim, denar moram dati nazaj." Bog ve kaj boste imele šele takrat za povedati čez državo.
Ampak to je le moje mnenje, vsak pa naj dela kar mu paše. Samo upam, da veste, da otroci posnemajo starše. In, če se vam zdi, da je laganje ok, potem pa pač delajte po svoji vesti.
LP

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jade1)
  Neposredna povezava do sporočila: 70
23.5.2007 19:27:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jade1

LP

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jade1)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
23.5.2007 19:30:22   
Strawberrie Cherrie
Jaz sem predvsem za to, da bi vsi dobili enak otroški dodatek (okoli 250€ so dokaj realni stroški), pa ni važno ali imaš 200€ porodniške ali pa 1500€ plače. Otroški dodatek je namenjen otrokom in zato se nima kaj razlikovat. Ja valjda da vsi potrebujejo plenice, zoknčke, rutice in igračke. Pa kozmetiko in zdravila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 72
23.5.2007 19:54:42   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: madela
Poleg tega pa imaš tudi več neugodnosti,ko se želiš predstavit kot družina,ker se s pravnega vidika ne moreš,če ste ločeni. Je kar za premislit.

---------------------------
Skupnost enega starša in otroka se tretira kot družina- takoimenovana enostarševska družina in ne več nepopolna kot se je včasih reklo. 

ROŽICA

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 73
23.5.2007 19:56:16   
Anonimen
Tudi jaz sem proti takim lažnim samohranilkam.Imam kolegico,ki živi pri fantu kar nekaj let.Se zidala sta si lepo hiško se dolgo trudila,da sta dobila otročka.In se odločila tudi tako kot ene lažne.Ona je bila prijavljena že itak prej doma otrok pa na njegovem naslovu.Pa sta šla na sodišče urejat papirje za preživnino se kao sporazumela malo glumila na sodišču in je bilo rešeno.On mora kao plačevat 30 tisoč starih preživnine.Potem so zahtevali na csd-ju,da mora otroka prijavit k sebi,če sta šla narazen.Ok vse lepo in prav.Dobila je res velike otroške,socialno pomoč v glavnem  nevem kolko.Plus tega je njen "bivši"privatnik.Imata vsak svoj avto uživata skupaj na kubik.No lepo.Ampak zdaj pa premišljuje o tem kako bo,ko bo mali šel v šolo.?Namreč ona z otrokom ni v isti občini prijavljena kakor oče otroka.In potemtakem bi moral v šolo hodit v njeni občini kar pa je zelo daleč.Sem ji enkrat omenila pa je rekla"ma do takrat je še nekaj let bova potem pač rekla,da sva nazaj skupaj""Ok.Ampak kot je že ena omenila kaj,če bi res zdaj prišlo do tega,da se spreta gresta resnično narazen?In kaj ostane njej po vse letih od hiše,ki sta jo gradila??Nič.Kajti največji problem je še v tem,da hiša niti ni na njega ampak njegove starše,ker je na njihovi parceli.In,če slučajno pride do česa ne more nič zahtevat,ker niti ni tam prijavljena bila nikoli.Tako,da niti ubogi otrok nebi dobil nič potemtakem,če ni niti na očeta nič.Tako,da malo premislite v kaj se spuščate ene.Jaz nebi tega delala.Tiste pa,ki res potrebujejo dobijo tolko kot ve,ki imate še partnerja.

Neposredna povezava do sporočila: 74
23.5.2007 19:58:23   
Anonimen
Meni tudi ni jasno kako lahko sedaj dobivam 205 evrov socijalne pomoči, ko pa bom rodila pa socijalne ne bom več prejemala (očitno za njih takrat več nje ne bom potrebnauser posted image ), ker bom začela prejemati 175 evrov starševskega dodatka...A ima tukaj sploh še kak smisel????

Pa nisem samohranilka, kar poročena sem, pa četudi nebi bila se nebi šla navidezne samohranilke. Bi me bilo sram pogleda že samo socijalni delavki v oči in ji nekaj lagat in papirje skup nosit, kaj šele svojemu user posted image , ker se kao "delam" da nima očeta ki bi bil pripravljen z nama živet....Bljak.

Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?