tehnofil
|
A pa ti dejansko misliš,da če ne bi blo takih,da bi ti pol več dobila? V resnici sem srečen in vsak dan sem hvaležen Gospodu, da da mi ni potebno prejemati pomoči. Veš, vsakemu pride prav 10, 20, 50 .... EUR. Naj imaš kolikor koli že, vedno ti lahko prav pride še nekaj. Spoznal sem tudi to, da enim enostavno nikoli ni dovolj. Tudi če imajo 2x višjo plačo od mene, jim nikoli ni dovolj in se bodo vedno prodali. Žalostno je, da se prodajajo za drobiž. Kaji si mislim o tebi. Nič. Ne dobro ne slabo. Želim ti samo jasno predstaviti dejstva, tvoja pa je odločitev ki vedno temelji na podlagi osebnih vrednot. In te vrednote prenašaš na otroke. V resnici jih učiš, da je lagati (pa čeprav državi) dovoljeno, da je vzeti, kar ti ne pripada, dovoljeno. To jih učiš s svojim vzgledom in edino to otroci jemljejo resno. To, kar vidijo. Učiš jih, da je dovoljeno biti pokvarjen, ker so drugi pokvarjeni. Je to res tista vrednota, ki jo želiš prenesti na svoje otroke? Zelo pogost in poenostavljen primer je, ko otroku zabičamo, da mora iti čez cesto pri zeleni luči. In potem, ko se nam mudi, gremo z njim čez rdečo luč, ker ni policaja. Čez kakšno luč bo hodil otrok? Starši smo otroku vzor v vseh stvareh. Odnosih do partnerja, v družini, do okolice. 2 letni otrok jasno pokaže, kaj so starši. Pogosto nezani osebi v trgovini, na cesti razlaga "to je oči (mami). Oči(mami) je to." Njemu je to pomembno. Njemu je to vzor, ideal. In od njega se uči celo, celo življenje.
< Sporočilo je popravil tehnofil -- 23.5.2007 15:50:49 >
|