Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Taula Kot drugo pa..nihče ne ve kaj čuti druga oseba in nima pravice nekoga obsojati da le ta ne ve kaj je ljubezen, ....niti ima kdo pravice nekoga obsojati kot klečeplazca, kot strahopetca, kot papka, da nima hrbtenice, da ni noben moski, da ni pravi moski itn.... ....da ne ljubi partnerja ker pač ne mara varanja. Je res tako tezko zastopiti, da tisti, ki ne bi takoj partnerju spakiral kufre tudi ne odobrava varanja, tudi je prizadet, tudi ga boli.. edino se rezultat razlikuje. Eni takoj pakirajo kufre, drugi si dovolijo na drugacen nacin resevati tezavo. Pa to se vedno tudi ne pomeni, da se na koncu ne bo vse skupaj koncalo s pakiranjem kufrov. Vse to pa nikakor ne pomeni, da kdorkoli odobrava varanje in ga spodbuja. Je pa inzistiranje na tem spodbujanju in odobravanju varanja nekaksen poizkus moralnega pritiska tipa, ce mu takoj ne spakiras kufre ti si kurbez ker te varanje ne moti. In pol še neke ideje o omejevanju partnerja če postaviš pravila. Zanimivo..nekateri lahko tako živijo čisto lepi partnerski odnos...mogoče celo lepšega kot vi. Za mene je omejevanje partnerja s postavljanjem pogojev dejstvo, ne ideja. Isto kot ce ti tvoj rece, ce bos presegla 62 kg, ti samo kufre spakiram. On pac ne zeli ziveti z zavaljeno odurno prasico in ga ne zanima ce si noseca, ce si depresivna, ce te daje kompulzivno prenajedanje, ce ti hormoni nagajajo.... On je svoje povedal, ce ti bo kufre spakiral, si si sama kriva. In to naj bi bilo spostovanje? Nevem zakaj me to neznansko spominja na tisto primitivno... ce mi ne mores roditi sina, kaksna zenska pa si... pa ga ne zanima, da je prav on tisti, ki doloci spol otroka. In seveda, ce mi ne bos rodila sina se samo spakiraj, sem ti ze pred poroko povedal, da si zelim sina.... Tudi pod temi in taksnimi pogoji nekateri lahko zivijo cisto lepi partnerski odnos... mogoce celo lepsega kot mi. Sigurno pa z manj razmisljanja.