Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
kriči, laringitis, bronhitis 22.5.2007 8:00:14
|
|
|
|
Tajduška
|
Pozdravljene mamice, prosim če mi bo lahko katera pomagala z nasvetom. Moja deklica je stara 19 mesecev, od 8 meseca naprej ima 1 krat mesečno bronhitis. 2 krat je imela tudi laringitis, zaradi česar je morala v bolnico, da je dobil ainhalacije. Sicer ob bronhitisu uporabljava pumpici flixotide in berodual. Ravno prejšnji teden je spet imela laringitis, zdaj pa se kašelj sploh ne more pomiriti. Ponoči kašlja tako močno, da je zdaj že 2 krat zraven tudi bruhala. Od kar sva pa zdaj prišli iz bolnice vsak dan točno ob 12ih ponoči začne kričati, najprej v snu, potem pa se prebudi in sploh ne more in ne more nehat jokat. Jo sprašujemo kaj ji je, pa nič ne pove. V tistem napadu joka ne dovoli da jo primem, brca, kriči v eno. Nato se sama od sebe pomiri. Danes je bilo ravno tako, le da je zjutraj ob kašljanju spet imela ta lajajoč kašelj, ki je značilen za ponovni laringitis. Imata katera mamica izkušnje na tem področju? Vsak nasvet bo dobrodošel, saj sem zaradi nenehnih bolezni že popolnoma na tleh. Lp Maja
|
|
|
|
RE: kriči, laringitis, bronhitis 22.5.2007 8:56:46
|
|
|
|
duhica
|
Pozdravljena! Zelo te razumeme, saj smi imeli podobne težave. Naša princesa gre sicer sept. že v šolo in laringitisi in bronhitisi so se končali nekje okrog 4. leta, takrat pa je dobila seneni nahod, tako da smo zdaj vsako pomlad na antihistaminikih. Je pa blo precej hudo pri prvem laringitisu, ko sem sredi noči morala rešilca klicat. Po tistem pa se laringitis ni več pojavil v tako hudi obliki, ampak sem samo slišala tisti kašelj zjutraj in grlo jo je bolelo, da je jokala ob kašljanju. Takrat sva vedno šli k zdravnici, da je dobila zdravila. MEni so svetovali veliko gibanja na svežem zraku, če pa se ta kašelj zgodi, pa se zapret v kopalnico in spustit vročo vodo. Tudi kake inhalacije so ublažile zadeve. Res pa je bilo najhuje ravno v obdobju do 2 let. Če bi bila zdaj v isti situaciji, bi verjetno poskusila še s kako alternativo (bioresonanaca ali homeopatija), ker vem da sem tudi sama zelo slabo spala in vsako noč poslušala, če bo kaj čudnih zvokov, sploh, če moža ni bilo doma. Za pomiritev kašlja ji pa daj sirup pred spanjem. Želim ti, da najdete kako rešitev!
|
|
|
|
RE: kriči, laringitis, bronhitis 22.5.2007 9:57:20
|
|
|
|
Anonimen
|
Moj najstareši sin je imel od enega leta dalje težave z dihali, kar naprej se je ponavljalo. Več je bil v bolnici kot doma. Šele s puberteto se je umirilo. Veliko na morje z otrokom in v hribe na sveži zrak, pa še to včasih ne pomaga. Sedaj pa moj najmlajši sin star 14 mesecev ima tudi takšne težave, imava ventolin, smo zelo na lepem doma izven mesta in vseeno imamo te težave. Odkar hodi v vrtec (od aprila) smo več doma, kot v vrtcu. Danes greva spet na pregled, ker ima poleg hropenja še zelo vnete oči. Bronhitis se zelo rad ponavlja pri enih v hujši obliki, pri enih v lažji, tko, da še sama nevem, kako pomagati otroku, samo upam, da nebo tako hudo, kot je bilo pri najstarešem sinu Njega sem celo takrat peljala k bioenergetičarki in je bilo malo bolje. Še dobro, da sem trenutno doma, saj če bi bila v službi nevem niti če bi jo obdržala. Zelo hudo je ampak ponavadi se težave prenehajo nekje s puberteto, razen, če je dedno, tko so mi vsaj rekli zdravniki.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?