|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Umrla porodnica - Postoj. porod.
19.5.2007 6:35:47   
TONČI.
Mogoče katera ve kaj o tem? Sem slišala, da je menda umrla mamica en dan po porodu. Stara 24 let. Rodila , potem jo je pa še drug dan menda bolel trebuh. Počla žila in umrla zaadi notranjih krvavitev. Kaj ve katera kaj o tem? Bila naj bi pa v Postojenski porodnišnici. user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Umrla porodnica - Postoj. porod.
19.5.2007 6:57:27   
arielca
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1530677

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.5.2007 7:33:09   
TONČI.
Hvala

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.5.2007 8:51:47   
dory
se zgodi...sej ravno zadnjic je v kr porodnisnici umrl novorojencek...pa se o tem ne pise...

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.5.2007 12:53:33   
TONČI.
Teja, kaj se je zgodil? Pa to bi moral malo obvestit. Me tako moti, k hočjo dohtarji kar vse skrit. Pa kam gre to zdravstvo?

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.5.2007 13:32:44   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: TONČI.

Me tako moti, k hočjo dohtarji kar vse skrit. Pa kam gre to zdravstvo?

Tonči, pa saj ne morejo zdaj vsako smrt javno razgrinjati. Ljudje umirajo vsak dan, tudi dojenčki in porodnice, žal, ampak tako je in ni nujno, da je za vsako smrt porodnice ali dojenčka krivo zdravstvo. Mogoče pa starši ali bližnji niti ne želijo svoje bolečine javno razkazovati, jaz je že ne bi želela, pa čeprav bi bilo zdravstvo krivo.
Se pa strinjam, da v kolikor so krivi zdravniki, naj odgovarjajo, tudi javno seveda, če sprva "na lep način" in po uradni poti ne gre.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.5.2007 14:08:47   
mika
Se pa strinjam, da v kolikor so krivi zdravniki, naj odgovarjajo, tudi javno seveda, če sprva "na lep način" in po uradni poti ne gre.

ampak zdravniki za svoje napake nikoli ne odgovarjajo. če bo pa meni delavec na gradbišču , bognedaj, padel padel v globino in se ubil, bom ziher šla sedet.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.5.2007 14:17:13   
Pilar
Ja, punca je imela anevrizmo vranične aorte in to je kot bomba v našem telesu. Odkrije se je težko, prej slučajno...in v takih primerih ne moremo kriviti zdravniškega osebja. To je pot usode. Kruta, a resnična.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.5.2007 14:17:45   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: mika

ampak zdravniki za svoje napake nikoli ne odgovarjajo. če bo pa meni delavec na gradbišču , bognedaj, padel padel v globino in se ubil, bom ziher šla sedet.

Res je, da bolj redko odgovarjajo, so pač poseben ceh (joj, zakaj tudi šolniki nismo takiuser posted image ), kjer roka roko umije. V največji + jim je vedno to, da je npr. na svet uspešno spravil 2000 otrok, eden je pa žal umrl. In če že kdo nasanka, je to ponavadi kakšna medicinska sestra ali pa stažišt.
Ampak vseeno sem mnenja, da naj se problem skuša rešiti po uradni poti, ne pa kar takoj v cajtng. Ustvarjanje panike ni fajn zadeva. Kar poglej, koliko nosečnic na rr v zadnjih dveh dneh sploh ne ve več, ali bi rodile sploh v kakšni porodnišnici ali raje kar doma - eno je celo minilo imeti otroka. No, samo proti takemu načinu ustvarjanja "paničarjenja" sem.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.5.2007 14:41:03   
mika
Kar poglej, koliko nosečnic na rr v zadnjih dveh dneh sploh ne ve več, ali bi rodile sploh v kakšni porodnišnici ali raje kar doma - eno je celo minilo imeti otroka. No, samo proti takemu načinu ustvarjanja "paničarjenja" sem.

saj jaz tud.
ko sem bila user posted image , je umrla mamica v MB porodnišnici. veš, da mi ni bilo vseeno, ker je bil to prvi primer po zelo dolgem času, ko sem slišala za smrt porodnice. jaz sem mislila, da se to več ne dogajauser posted image .  'pripravila' sem se nato, da zaženem vik in krik če moje ali user posted image počutje ne bo v redu. sicer o user posted image  počutju nisem mogla kaj dosti vedet.
rodit sem šla v SG, pa sploh ni bilo težav. okol mene je bilo veliko osebja in sem se počutila varno.
res pa je, da se žal zgodijo stvari na katere nima noben vpliva.

< Sporočilo je popravil mika -- 19.5.2007 14:43:41 >

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.5.2007 22:15:26   
nejcko
Tri tedne preden sem rodila prvega otroka, je v Lj izkrvavela porodnica po CR. Vseeno sem šla tja rodit in po spletu okoliščin končala na urgentnem CR. Verjetno nikoli prej kakor tudi čez dve leti in pol, ko sem s CR rodila še drugega otroka, niso porodnice po CR imele takega "varovanja", tako skrbne nege in pozornosti osebja, kot smo jo imele takrat takoj po tragediji. Na vizite je hodila cela delegacija dohtarjev z dr. Medenovo na čelu.

Takoj po kakšnem tragičnem primeru je v bistvu iti fajn v tisto porodnišnico rodit, ker si kaj takega ne smejo več privoščiti - žal pa na take tragične primere kaj hitro pozabijo in prej kot čez pol leta je spet vse po staremuser posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.5.2007 14:18:18   
mika
men ni jasno tole.......a porodničarji ne vedo vseh možnih zapletov? Pilar je napisala vzrok smrti porodnice iz Postojne in to se je sigurno že kdaj zgodilo. če je ženska govorila, da jo boli, vzroka niso našli, zakaj niso izkali še najbolj nevsakdanjih vzrokov. sej porodničarji niso od včeraj.........dali pa so ji najbolj bedast odgovor, da je rodila.
ne vem no, a tiste, ki ste rodile po naravni poti, ste imele kakšne bolečine po porodu? jaz jih nisem imela. pravzaprav so me boleli šivi in krčenje maternice pri dojenju. nič takšnega ni bilo.........
aja sem pa med zelo občutljivimi na bolečinouser posted image

< Sporočilo je popravil mika -- 20.5.2007 14:20:03 >

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.5.2007 14:31:04   
Magi*
ojej mika, sem prebrala a ste imele bolečine pri porodu.user posted image  sem tako pobul'la v ekranuser posted image

ne, po porodu jaz nisem imela bolečin, malo sem čutila krče ob dojenju, pa res malo.

sicer je pa moje mnenje, da se dela vse preveč rutinirano in ko porod postane rutina, se zlahka spregledajo takile znaki. žalostno, žalostno. take zgodbe mi prav poženejo strah v kosti. jaz sem jim na mizi skoraj izkrvavela. na srečo so hitro odreagirali. kasneje, na intenzivni, sem pa slišala pogovor med dvema medicinskima sestrama: "to je tista, k jo je "tista in tista" zmesarla". kaj naj bi to pomenilo še danes ne vem.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?