živa
|
IZVIRNO SPOROČILO: madela in tudi tvoj otrok pod tvojim srcem čuti, kako se ti počutiš. V tole jaz ne verjamem kaj preveč oziroma ne dam kaj dosti na to, da bi negativne čustva, sploh tako kratkotrajna, kot bo najbrž tole mišljenje anonimne, slabo vplivalo na otroka v trebuščku. Ne dam kaj dosti na to pa zato, ker je v generaciji mojih staršev veliko otrok, ki niso bili zaželeni, za katere so poskrbeli le toliko, kolikor je bilo nujno, ki so jih dali v rejo ali so pri kmetih služili in podobne za današnje razmere grozne stvari, pa so danes čisto običajni ljudje in dobri starši. In res mislim, da se anonimni ni treba sekirati še zaradi tega. Poleg tega menim, da je RR odlična za izliv negativnih čustev in da vse nekoliko potenciramo svoje občutke in probleme, ker je tako prijetno in tolažilno dobiti spodbudne odzive. Po mojem je post anonimne tak primer. Pa dajte no, večina si zvizualizira določen spol in je morda vsaj malce presenečena, če ji napovejo kaj drugega ali pa če se rodi otrok drugega spola. Anonimna je res malce kruto napisala, ampak morda je želela napihniti zadevo, da bi dobila kak konkreten odgovor. Lahko da je želela tudi take odgovore, s kakršnimi ste jo zasule, da bi si zaradi občutka krivde, ki ste ji ga nabile, lažje premislila, se sprijaznila s situacijo ipd. Razumem pa tudi tiste, ki si nadvse želijo otroka, pa ne morejo zanositi, ali ki imajo otroka s posebnimi potrebami, bolnega, ki jim je otrok celo umrl, da se jim zdi tak post nezaslišan. Glede na materinski nagon, ki se po moje vsaj malo vzbudi v vsaki nosečnici, vsaj tisti, ki si je otroka želela, je ta post zagotovo samo odraz šoka in sesutih pričakovanj, ne pa dejanskega mišljenja anonimne. Lp, živa
|