BarbikaB
|
Punce, sem nazaj s pregleda. S pikico je menda vse v redu, srček se je slišal prav lepo. Sem pa razočarana nad hitrostjo pregleda in na splošno nad odnosom. Sem namreč samo za to nosečnost zamenjala ginekologinjo, prvi pregled (v 7. tednu) plačala, da me je vzela, po forumu mi je ena punca svetovala tole v Murglah, sedaj pa je tale uradno prvi pregled minil za moje pojme kar površno prehitro. Sem namreč zadnjič mislila - OK, prvič je samo, da srček vidimo, pa je zato tako hitro, ampak danes je pa uradno prvi pregled pa bi si morala po moje malo več časa vzeti. Pa takoj za mano je odlaufala nekam ven, sem dobila slab občutek, da je zato tako hitro vse skupaj, ker se ji je nekam mudilo. Samo enkrat je premerila otroka, rekla, da je dva tedna mlajši, Predvsem pa ni bilo nobene slikice - jaz pa spet kot mutavi nič ne rekla (pa sem si obljubila zadnjič, da bom vprašala). Prejšnja ginekologinja je večkrat premerila otroka pa več meritev naredila, slikico tudi vsakič dobila .... Pa hoteli so mi računati materinsko knjižico - se spomnim še od Eme, da je bila ful debata in naj bi vsaki nosečnici pripadala knjižica v okviru osnovnega zavarovanja. Mi jo bodo naslednjič zaračunali, ker ni imela drobiža za vrnit. A ima katera informacijo, ali jo lahko zaračunajo oz. ali vsaj povrnejo na ZZZS na podlagi računa? Pa naročila me je na NS brez, da me sploh vpraša, ali jo mislim delati oz. kje jo mislim delati. Bom šla kar v Dravlje narediti NS, ne pa spet razočarana ven iz ordinacije hoditi... Sem šla pogledati na ZZZS pa sedaj v enem letu ne smem menjati zdravnice brez neke posebne prošnje in nerazrešljivih nesoglasij - v principu se mora doktor strinjati, da greš. Ker iskreno povedano bi res spet zamenjala. Za povrh sem pa še včeraj prebrala, da so pri zdravnici za Bežigradom, kamor sem junija hotela priti, sedaj brez problema vzeli eno, ker je noseča - takrat junija so pa meni mirno rekli, da kljub nosečnosti do jeseni nič
|