dolenjka
|
Čist odvisn kje delaš. Če si zaposlen v eni od institucij EU (parlament, komisija, Odbor regij, ....) so plače dobre (odvisno od funkcije, od 2.400 EUR dalje), drugače pa imajo belgijci povprečno plačo 1500 EUR. Najemnine so drage (opremljeno stanovanje, če hočeš da je kulturno, od 800 EUR naprej). Cena hrane je tako kot v SLO (kvaliteta veliko slabša - še posebej meso), razen sadja in zelenjave, ki sta plastična in resssss dragaaaa! 1 kg pomaranč 2,7 EUR ali več, tudi 4,3 če ne paziš kam greš v trgovino! 1 kg jabolk 1,7 EUR, banane 2 EUR za kg... Cunje tako kot pri nas, samo izbire več (kadar pa kaj rabiš, npr. pončo pa nikjer nič ), umazano bolj, tudi zrak, prometa ful, drugače pa zelo dober javni promet (tramvaj, metro, bus), izredno dobra čokolada, kruh, piškotki se tut najdejo, pa seveda znameniti vaflji in seveda nepogrešljivih več kot 400 vrst piva Ni tko slabo, samo ko prideš mal v SLO in vidiš naše gore, pa prijatelje in kaj dobrega poješ, se pa mal sam sebi zasmiliš Aja, pa porodniška samo 5 mesecev (najmanj 1 mesec prej začneš, jaz 1,5 meseca), pol pa vrtec poje