|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   panika!!
14.5.2007 18:00:20   
lenčica
punce jaz sem čist na tleh in samouser posted image . moj lepotec je star 14 dni in sva bila danes na ponovnem preverjanju sluha. zopet se ni dalo izmeriti. dobila sva napotnico za Ljubljano. jaz ne morem dopustiti, da moj otrok ne bi slišal! v porodnišnici pa nobene spodbudne besede.ali ima katera podobno izkušnjo in kako velika možnost je da bi bil res gluh? v družini nimamo teh težav,nosečnost je bila bp, ne vem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: panika!!
14.5.2007 18:51:31   
Katrin
IZVIRNO SPOROČILO: lenčica
jaz ne morem dopustiti, da moj otrok ne bi slišal!


Na to žal ne moreš vplivati. Ga boš imela potem kaj manj rada user posted image

Jaz vama želim srečo in da se vse izteče, tako kot je treba; panike pa res ni treba delati.

lp

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu lenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: panika!!
14.5.2007 18:54:30   
Strawberrie Cherrie
Prvo punca brez panike.
Mogoče je samo kakšna mala motnja in se bo dalo kanal ščistit. Drugače pa je ogromno ljudi, tudi otrok, ki normalno funkcionirajo s slušnimi aparati.
Mi je ful žal, da moraš skozi to, in da čakaš, da ti povedo kako in kaj, sploh če so neprijazni.user posted image user posted image user posted image
Držim pesti, da bo vse OKuser posted image


(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: panika!!
14.5.2007 19:18:27   
Katrin
Lenčica, oprosti, morda sem bila zgoraj malo pregroba, samo me je ful zmotila tvoja izjava.

Morda ti v tolažbo lahko povem, da se je moji sosedi zgodilo enako kot tebi. Zagnali so celo paniko, da njena punčka ne sliši, sledilo je veliko preiskav, še več pregledov, na kar se je izkazalo, da je s punčko in njenim sluhom vse v redu.

Želim, da se tudi vama vse srečno izteče.

lp

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu lenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: panika!!
14.5.2007 19:23:39   
krfjolca
Tudi mojemu Anžetu v porodnišnici niso mogli izmeriti sluha, tudi potem še nekaj tednov ne. Ima pa zelo ozke in drobne sluhovode, pa še dalj časa traja potem, da porodna voda ven odteče. Lahko da je tudi pri vas enako. Jaz sem se tudi ustrašila, potem sem pa sama videla, da sliši - ker je trzal na zvoke. Poskusi ploskniti, vrži kaj na tla, in če se bo zdrznil, gotovo sliši.

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: panika!!
14.5.2007 19:41:25   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: katrin

IZVIRNO SPOROČILO: lenčica
jaz ne morem dopustiti, da moj otrok ne bi slišal!


Na to žal ne moreš vplivati. Ga boš imela potem kaj manj rada user posted image

Jaz vama želim srečo in da se vse izteče, tako kot je treba; panike pa res ni treba delati.

lp

Mami mi je v spominsko knjigo zapisala naslednje besede:
"Ne govori svetu, če si srečna,
ker svet je nevoščljiv,
ne govori mu, če si nesrečna,
ker svet je tudi neobčutljiv."

Kako lahko rečeš, da ni treba delati panike??!! Mislim, da je ni mamice, ki si na vsem svetu najbolj želi, da bi bil njen otrok zdrav, brez takšnih ali drugačnih napakic. In karkoli je z otročkom narobe, mamico gotovo sesuje. Lenčicine besede pa gotovo niso bile mišljene v smislu, da če bi bilo z njim kaj narobe, ga ne bi sprejela. Vsaka mati pač želi svojemu otroku najbolje in če mu ne more pomagati, se počuti brezmočno. OK, saj si se opravičila, ampak včasih je treba biti pri izbiri besed malo bolj previden, ker lahko le-te zelo bolijo in nobeno opravičilo ne izbriše izrečenega.

Lenčica, jaz stiskam pesti, da bi bilo s tvojim sinkom vse v redu user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: panika!!
14.5.2007 20:48:40   
LARIKA


IZVIRNO SPOROČILO: lenčica
jaz ne morem dopustiti, da moj otrok ne bi slišal!


Žal je tole zelo zmotilo tudi mene user posted image

Verjamem da te skrbi za tvojega otročka, ker bo sigurno mene tudi če bo kaj narobe, pa vseeno. Kako lahko kaj takega rečeš v takem tonu? Kot da ga potem ne boš imela tako rada kot sedaj user posted image . Kljub vsemu je tvoj otrok in boš vse naredila, da bo z njim vse ok,...

Pa brez zamere, sam me je res pogrelo tole user posted image


_____________________________

Imejmo se radi

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: panika!!
14.5.2007 20:51:25   
Anonimen
Žal mi je,da si v tej situaciji...vse,kar ti lahko povem je,da sem delala tudi sama v bolnišnici te preiskave,in v na vsej praksi se ni zgodilo niti enrat,da bi koga poslali v Lj.Ponavadi so toliko časa še poiskušali,da se je sluh dal izmeriti.Prdvidevajo,da bi se naj v 14 dneh otrokova ušeska toliko sčistila od poroda(plodovnica in podobno),da bi se sluh dal izmeriti-po tem dajo na pregled v Lj(oziroma pri nas v Mb pregledajo otroke kar tukaj).Upam,da te nisem prestrašila-to so le moje izkušnje.

Vam pa želim vse dobro!user posted image

Pa mamica,misli bolj pozitivno...

(odgovor članu lenčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
14.5.2007 21:52:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LARIKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: panika!!
14.5.2007 22:02:01   
krfjolca
Pa dobro no, babe, postavite se no v njeno situacijo! Se je pač nerodno izrazila, no! Nekatere jo pa že malodane obtožujete, da nima rada svojega otroka user posted image ...

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu LARIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: panika!!
15.5.2007 8:50:58   
fricka
Ne delat panike. Naši tudi niso mogli izmeriti sluha dvakrat v porodnišnici. So mi pa sestre lepo razložile, da to ni nič takega saj včasih zataji aparat, včasih pa so zamašeni slušni kanali. Na koncu je bilo vse v redu. Potolaži se, ni vse tako črno.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: panika!!
15.5.2007 9:36:22   
lenčica
ja punce ni se vam treba bati, da naš fantek ne bi bil ljubljen. Iz vsega srca ga imava in ga bova imela rada. Zato hvala vam Bambino, Nalin in Krfjolca za spodbudne besede.
Tudi meni bi bilo lažje, če bi znala probleme manj črnogledo dojemati, a v življenju sem bila že tolikokrat preizkušena glede zdravja, da ni čudno, da sem dojemljiva za te stvari. Bolezni kot so alergije, cialikije,... ne jemljem kot bolezni ampak kot težavo, z gluhostjo in nemostjo pa se je težko soočiti.
krfjolca a ste bili vi tudi poslani v Lj, in kdaj? tudi naš fantek občasno trzne na zvoke, npr. če pade dudica na tla, a ne vedno!

(odgovor članu lenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: panika!!
15.5.2007 9:46:38   
Anonimen
Lenčica popolnoma razumem tvoje skrbi in strahove.Kera mama pa ni zaskrbljena,če je vse v redu z njenim otrokom.Počakaj na nova testiranja,na izvide.Upam,da ni nič hujega,da bo vse v redu.Praviš,da trzne,ko pade dudica na tla?Ja pol pa ni vse črno,kot si misliš.To je moje nestrokovno mnenje,mneje mame z upanjem,da je s sluhom tvojega deteca vse v redu.
Kaj naj bi ti še povedala,poskusi sama doma,vrzi krožnik ob tla(trapasto se sliši)amapk poskus pa je le.Drugače pa ti posredujem nekaj strani,da si jih prebereš,morda kaj uporabnega najdeš.Poišči še sama strani,morda forumov,kjer boš našla prav tako zaskrbljene starše,kot si ti s podobnimi iskušnjami,ter si boš izmenjala mneja in zaskrbljenost,lahko ti bodo dali
pomembna navodila,kam se obrniti.

Do tedaj pa upam s teboj v najboljše.
http://www.zgnl.si/?s=polzevi_vsadki/predstavitev

(odgovor članu lenčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: panika!!
15.5.2007 10:21:38   
Anonimen
Jaz te čisto razumem, da je trenutno nepopisno težko. Sama imam nedonošenko in sem kljub testom kasneje začela dvomit, da sliši. Ker sva tudi z kuhalnico po loncu ropotala 20 cm vstran od ušesa pa ni niti trznila.

Sicer je potem P delala test in rekla, da sigurno sliši, pa sem še vseeno dvomila in jo testirala na vse mogoče načine. Na koncu je bilo vse v redu, ampak teh skrbi mi nihče ni mogel vzeti.

Držim pesti za malega pikeca!user posted image

(odgovor članu lenčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: panika!!
15.5.2007 10:22:30   
Slončica
Lenčica kot prvo držimo pesi za vaju in za vzpodbudo ti povem da tud moja v porodnišnici ni trzala in so ji kr nekikrat merli sluh,pol so rekli da je vse ok..ko smo pršle domov je moja mama grulila v njo EEEVVVAAA im jo mala ni šlivila in je delala paniko,češ otrok ne sliši.Pa ti lahko povem da čist normalno sliši.Mogoče mu pač ni da bi se že odzival,al pa ga "zunanji" zvoki ne ganejo.Po mojem bo vse ok,konc koncev če pa ima kakšno slušno prepreko,o pa znajo odstraniti oz.obstajajo nekakšni polžki ki ga vstavijo v sluhovod in se sploh ne vidi za motnjo.
Drugač pa ni panike,sej boš sama vidla na kaj se odziva,in na kaj ne.
Držimo pesti in napiši kaj bote rihtali

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: panika!!
15.5.2007 16:01:31   
krfjolca
Lenčica, nas potem niso poslali v Lj, ker je bilo na merjenju po 14 dneh vse kul. Se pa sama niti nisem sekirala, ker se je odzival na zvoke - če praviš, da se zdrzne, pomojem tudi tvoja pikica sliši. Je pa res, marsikdo se ne odziva, pa kljub temu sliši. Moj mali je ozke in kratke sluhovode podedoval po svojem atiju - je imel kot otrok probleme zaradi tega, mašenje, vnetja itd. Vendar s sluhom vse OK.
Kot pravim, sigurno bo vse OK, če pa že ne, to ni najhujše, kar se lahko zgodi, nasprotno - gluhi ljudje so sicer prikrajšani za en čut, vendar imajo druge čute potem toliko bogatejše. Težko se je sprijazniti, ni pa tako težko s tem živeti, verjemi.

Pa sporoči nam, kaj bodo rekli v Lj.


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: panika!!
15.5.2007 16:08:54   
majas
IZVIRNO SPOROČILO: LARIKA



IZVIRNO SPOROČILO: lenčica
jaz ne morem dopustiti, da moj otrok ne bi slišal!


Žal je tole zelo zmotilo tudi mene user posted image

Verjamem da te skrbi za tvojega otročka, ker bo sigurno mene tudi če bo kaj narobe, pa vseeno. Kako lahko kaj takega rečeš v takem tonu? Kot da ga potem ne boš imela tako rada kot sedaj user posted image . Kljub vsemu je tvoj otrok in boš vse naredila, da bo z njim vse ok,...

Pa brez zamere, sam me je res pogrelo tole user posted image



Mogoče pa sploh ni izrekla v nevem kakem tonu!!!!  Samo rekla ja da ne more dopustiti...pa ste se vprašale in malo bolj premislile o tej besedi.
Jaz sem iz njenega stavka takoj videla da ji je hudo.

Ene res nimate kaj drugega za delati kot napadate ljudi...pisala je za vzpodbudne besede ne pa vaše napade!!!!!

Mi je prav žal... in upam lenčica da bo vse vredu..naredi tako kot je krfjolca...

Držim pesti...

< Sporočilo je popravil majas -- 15.5.2007 16:17:18 >

(odgovor članu LARIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: panika!!
15.5.2007 16:22:58   
**Petra**
Človek prosi za tolažbo, dobi pa grajo!!!!! REs, bravo, odrezale ste seuser posted image user posted image user posted image user posted image

Lenčica, jst srčno upam, da ni nič hujšega. Nam pa vsekakor sporoči, kaj bojo rekli v LJ.

Tudi mene je včasih kar stisnilo pri srcu, ko sem malemu npr. na eni strani zaropotala, pa se ni obrnil v tisto smer, ampak je kar normalalno držal glavo kot pred ropotom.

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: panika!!
15.5.2007 22:37:25   
Maggie
Tudi pri mojemu pikcu se na eno uho v porodnišnici ni dalo izmeriti, pa je probala dvakrat. Ob tem pa mi je tudi razložila, da je ta aparat zelo občutljiv, ker ga lahko zelo veliko stvari zmoti: glasovi, zamašen sluhovod in še nekaj stvari - pozabla kaj. Zato se nisem niti veliko obremenjevala, čez kak mesec pa je bilo vse OK.

Jaz mislim, da bo skoraj gotovo tudi pri vas vse ok. Kolikor se jaz spomnim, tudi naš pikec ni trzal na razne glasove v prvih tednih. Pa tudi, ko reagira, se odziva zelo počasi. Lahko poskusiš z nečim kar ima visoke tone - pri zdravniku imajo zvonček :-) Držim pesti, da bo vse dobro.

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: panika!!
16.5.2007 13:20:41   
miska2004
Lenčica, mi smo imeli iste težave! V porodnišnici nismo uspešno naredili TOAE testa, delali so ga dvakrat. Naročili so nas na avdiometrijo na polikliniki, in nam rekli, da naj ne skrbimo, da je aparat v porodnišnici že star in ne tako zelo občutljiv, pa da imajo eni otroci full zavite sluhovode.
Čez en mesec smo šli na pregled na polikliniko na avdiometrijo, so mu delali razne teste, nakar so nam rekli, da ni OK, in nas naročili na dodatne preiskave. Jaz sem jokala kot dež, vse kar mi je ostalo v glavi od takrat je to, ko je zdravnica rekla, da če tudi naslednji pregledi ne bojo OK, dobimo polževe vsadke. Z možem sva prebrskala internet, ampak meni je pokalo srce. Le kako je možno, da moj otrok ne bi slišal, ko v družini ni teh problemov?? Najhuje pa je bilo, da smo vsi okrog našega angelčka videli, da se otrok odziva na zvok. Ne vedno, saj je tako majhen otroček sposoben zvok izolirati in se ne odzivati. Ampak velikokrat se je zdrznil, ko je kaj zaropotalo, npr. tudi ko sem v knjigi obrnila list! In to že v porodnišnici...
Naslednji pregled je bil zelo stresen, ker je otrok moral spat, vlivali so mu sirup z uspavalom v usta in nato priklopili neke elektrode na glavo in ušesa in potem pošiljali zvok različnih frekvenc v njegova ušeska. Sestra nam je rekla, da sicer ne sme komentirat, ker so za to zdravniki, ampak da bo OK. In potem po pošti dobimo izvid, kjer piše nenormalen izvid. Meni se je spet podrl svet! Nato sem klicala zdravnika, ki je izvid podpisal, pa mi je sam rekel, da bi lahko napisal mejni izvid, ker pač pri otrocih je težko merit sluh, sploh ker je tista normala izračunana na osnovi 30 dojenčkov, in da on na mojem mestu ne bi vlačil otroka po teh preiskavah, je preveč stresno tako za otroka kot za starše. Tudi z možem sva se odločila, da prenehava s tem, ker smo imeli še eno podobno preiskavo v načrtu (smo bili naročeni prvič, ko smo prišli na avdiometrijo). No, ko smo imeli kontrolni pregled spet na polikliniki, so ponovili vse teste kot prvič in ugotovili, da je vse OK. Lahko si predstavljaš, kakšna skala se nama je odvalila.

Vem da je težko, in da je laže rečt kot to zares naredit, ampak bodi optimističa in pozitivna. Jaz sem prepričana, da bo vse v redu! Držim pesti, ti pa sporoči.
Aja, če te še kaj zanima, pa mi piši ZS. Srečno!!

(odgovor članu Maggie)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: panika!!
16.5.2007 13:46:18   
crci06
"ne morem si dopustit" nas je vse zmedel...

ne moreš verjetn, nočeš verjet, ne bi mogla sprejet....
upam, da ti ne bo treba.
Jaz sem tudi prepričana, da bo vse OK. Včasih kakšna preiskava ni mogoča, pa kdaj je kdo tudi "šlampast", pa verjetno ne pomislijo kaj to pomeni za nas starše. Nekdo v moji širši žlahti ni slišal, pa je šlo meni kar na jok, ko je moja mamica vsakih nekaj dni "za vsak slučaj" zraven mojga  novorojenčka Nejca kaj bolj naglas povedala... ni sicer priznala, kaj počne, ampak je bilo pa očitno. 

Torej, ta fantič, katerega mamica se bo mogoče sama oglasila tukaj, ni sišal. Hodili so v LJ, dobili izvide, dobil je vsadek in aparatek in potem so hodili na preglede, kjer so mu umetno dodajali frekvence, da ni od nekega dne naprej sve slišal, ker bi se "mu zmešalo od ne-tišine"... zdaj je star cca 3-4 leta, normalno razvit, normalno govori, ima aparatek, ampak sploh ne ve, kako je biti brez njega....

Nočem te strašit.... da ni kaj vredu nas vsako kdaj zaskrbi.. pa čeprav se ne plazi do časa, se ne obrača za zvokom...  vsak ob svojem času. Da je res kaj narobe, je mimiminimalna verjetnost. Poskusita s partnerjem pozabiti na to možnost zaenkrat - v tvojem primeru sem jaz odmislila slabo, ko si napisala, da zdrzne, ko duda pade na tla. Pa ko ta lahka dudica pade vendar ni tako velik pok...

Vse bo še dobro!!! Pa čimprejšnjo potrditev ti želim!

(odgovor članu miska2004)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: panika!!
17.5.2007 13:37:18   
lenčica
miška 2004
joj ne veš kako sem bila vesela tvojega odgovora! Tako me tišči v prsih že tri dni, da sem res težko čakala mamico s podobno izkušnjo. Nadvse sem vesela, da se je pri vašem fantku vse srečno izteklo . Še sedaj se mi smiliš čez kaj vse si morala iti. Enostavno ti vzamejo kakšen mesec normalnega življenja. Srčno upam, da bo tudi pri nas tako. Pregled na avdiometriji imamo 4.7., ko bo star dva meseca.  Tudi sama vse bolj verjamem, da je vse OK, ker se odziva na moj glas, zaspi ob mojem petju,...ampak v podzavesti pa strah še vedno obstaja. Zanima me po kolikem času ste vi imeli kontrolni pregled in kaj so navedli kot pojasnilo da se je sluh nenadoma "pojavil"? Pa kaj je zdravnik mislil s tem, ko je rekel, da bi lahko podpisal mejni izvid? Ko prebiram literaturo so vse okvare posledica dednosti oz. virusnih obolenj,okužb,poporodnih poškodb in nekako mi ne gre v glavo kako bi bilo pri nas to mogoče. To je moj drugi sin po šestih letih, ko pri prvem še ni bilo teh meritev in ne skrbi. In je prav tako vse OK! Hvala ker si si že prvič vzela čas za obširen odgovor.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
                                                                                

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: panika!!
17.5.2007 16:12:33   
ElaM
Naši v porodnišnici tudi nikakor niso mogli izmeriti sluha. Meni se je zamajal svet. Naredili so ji vsaj deset poskusov.Na koncu je bilo vse ok in danes naša desetmesečnica sliši sleherni šum. Res izredno sliši.
V kateri porodnišnici so ti delali preizkus? Mi smo bili v Lj, in je sestra rekla, da imam srečo, da sva naleteli nanjo, ker vztraja tako dolgo, da sluh izmeri. Dobesedno je rekla, tamlade, poskusijo enkrat in to je to.
Tako, da držim pesti, da bo tudi s tvojim pikcem vse ok. Glede tega, da ne reagira na vsak šum je pa normalno, tako mali dojenčki še zelo slabo vidijo in ni nujno, da ne sliši, če ne pogleda.

_____________________________

:)

(odgovor članu lenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: panika!!
17.5.2007 18:33:52   
miska2004
Lenčica, ti pošljem ZS, OK?

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?