miska2004 -> RE: panika!! (16.5.2007 13:20:41)
|
Lenčica, mi smo imeli iste težave! V porodnišnici nismo uspešno naredili TOAE testa, delali so ga dvakrat. Naročili so nas na avdiometrijo na polikliniki, in nam rekli, da naj ne skrbimo, da je aparat v porodnišnici že star in ne tako zelo občutljiv, pa da imajo eni otroci full zavite sluhovode. Čez en mesec smo šli na pregled na polikliniko na avdiometrijo, so mu delali razne teste, nakar so nam rekli, da ni OK, in nas naročili na dodatne preiskave. Jaz sem jokala kot dež, vse kar mi je ostalo v glavi od takrat je to, ko je zdravnica rekla, da če tudi naslednji pregledi ne bojo OK, dobimo polževe vsadke. Z možem sva prebrskala internet, ampak meni je pokalo srce. Le kako je možno, da moj otrok ne bi slišal, ko v družini ni teh problemov?? Najhuje pa je bilo, da smo vsi okrog našega angelčka videli, da se otrok odziva na zvok. Ne vedno, saj je tako majhen otroček sposoben zvok izolirati in se ne odzivati. Ampak velikokrat se je zdrznil, ko je kaj zaropotalo, npr. tudi ko sem v knjigi obrnila list! In to že v porodnišnici... Naslednji pregled je bil zelo stresen, ker je otrok moral spat, vlivali so mu sirup z uspavalom v usta in nato priklopili neke elektrode na glavo in ušesa in potem pošiljali zvok različnih frekvenc v njegova ušeska. Sestra nam je rekla, da sicer ne sme komentirat, ker so za to zdravniki, ampak da bo OK. In potem po pošti dobimo izvid, kjer piše nenormalen izvid. Meni se je spet podrl svet! Nato sem klicala zdravnika, ki je izvid podpisal, pa mi je sam rekel, da bi lahko napisal mejni izvid, ker pač pri otrocih je težko merit sluh, sploh ker je tista normala izračunana na osnovi 30 dojenčkov, in da on na mojem mestu ne bi vlačil otroka po teh preiskavah, je preveč stresno tako za otroka kot za starše. Tudi z možem sva se odločila, da prenehava s tem, ker smo imeli še eno podobno preiskavo v načrtu (smo bili naročeni prvič, ko smo prišli na avdiometrijo). No, ko smo imeli kontrolni pregled spet na polikliniki, so ponovili vse teste kot prvič in ugotovili, da je vse OK. Lahko si predstavljaš, kakšna skala se nama je odvalila. Vem da je težko, in da je laže rečt kot to zares naredit, ampak bodi optimističa in pozitivna. Jaz sem prepričana, da bo vse v redu! Držim pesti, ti pa sporoči. Aja, če te še kaj zanima, pa mi piši ZS. Srečno!!
|
|
|
|