tejč
|
Tile sinusi so bedni,ja...V postelji, petra a? Sicer imam trenutno samo Mašo doma, a ko se spomnim, da moram skuhat, pospravit, Ajšo cel popoldna zabavat, obe skopat...si ne morem privoščiti ležanja in termometer v ustih. Joj, tamala smrklja je ravno zabrisala dudo zadaj za Ajšino posteljo, pa imam spet delo-vse odmaknit. Rogljiček, kako uspavat? Ja, če maš eno, ni problema. Ej, brez zamere, no. Sem tud jz mela eno punčko, pa sem imela občutek, da nimam nič časa in nič ne more brez mene...Bi bilo pa res fino, če bi se z Reyo dojili ločeno od uspavanja, npr. ene pol ure prej, potem naj pa ostalo prevzame Dez. Pri nas je bilo tako: dojenje, mirno igranje ali gledanje knjige, pogovor, petje (moje delo), potem pa kopanje in uspavanje (Borut). In ni bilo problema. Samo kadar je Ajša bolna ali kadar ima "svetla" obdobja . se zgodi, da teži, da moram jaz. Izkoristi zdaj, ko Reya še ne govori in imaš ti vse vajeti v rokah. Pa Deza lepo hočeš nočeš navadi, da bo prevzel večerni ritual, da bo mamica lahko zadihala. Če se pri očiju dere ali če vidiš, kak "kreten" je ( brez zamere, govorim iz izkušenj), ko ne zna nič prav narediti (kot da prvič gleda dojenčka), ZAMIŽI PA MAGARI NA EN UČ IN POL in pusti, da jo zrihta sam. NAj se dere tamala. Seveda v mejah normale, kot praviš, 15 min...Dez naj se vsede poleg njene posteljice in naj jo malo boža, obgovori, drži za rokico...Se bo navadila. Tudi zanjo je težko, če je bila prej navajena nekoga drugega. Ti pa tudi rabiš malo svobode, no, to več nikamor ne pelje. Pri nas je dostikrat zanimivo šele zdaj, ko sta dve. Npr. včeraj sem bolehala in sem zvečer (ob 19) od bolečin v glavi malce zakinkala v dnevni. DA ti to vidiš! Moj se je prav lepo znašel. Res je pihal in puhal in švical ob dveh tečkah, ampak jih je zrihtal-SAM umil, preoblekel, Mašo dal spat, z Ajšo izdelal papirnatega ptička in ji prebral knjigico. Jih bomo že naštelale, te dedce. JA, MAjchi, jaz sem tud misla, da je sam prehlad, pol pa ko sem se dons vsako uro ponoči zbudila in nisem mogla požirat, pa še glava me je tako svinjsko bolela, sem se odločila, da bom poklicala v Lj k zdravniku, da me pregleda. Še dobro. Ker res upam, da bodo anitbiotiki zagrabli... AJa, MAša je pojedla cel tavelik Alete lonček hruška! KAr je sladko in kupljeno, ji gre strašno fajn v rito... Domača hruška pa ne. JAo, babe!
< Sporočilo je popravil tejč -- 11.12.2007 12:29:21 >