|
RE: izkušnje na otroškem oddelku v KC, LJ 28.5.2007 8:44:37
|
|
|
|
Nixxon
|
Prvo kot prvo moram povedat, da se mi zdijo posti tebe, ne_kritiziraj, veliko preveč osebni da bi šlo samo za "zadovoljno stranko" oddelka. Ker počasi že ratujejo nesramni, oziroma, bolje rečeno, počasi udarjaš "pod pasom". Ta o možnosti da je ona tista z otročkom, kateri je padel s previjalne in da se tebi to v 11 letih ni zgodilo (pohvalno, kolikor sem slišal, tudi od raznih medicinskih sester že nekaj časa nazaj, ni tako redek pojav, navsezadnje sam vem, kako gibčni so mladi nadebudneži), s čemer zopet poskušaš subtilno očrnit njo kot starša, je že rahlo podla, da ne rečem zlobna. Čemu tako sovraštvo do nje? Zaradi par kavic? Aja, upam da se oseba, ki ti je povedala strogo zaupen podatek o nekem svojem pacientu (ki je padel s previjalne), zaveda možnih pravnih posledic, ki spremljajo zlorabo položaja in izdajanje tako zaupnih in kočljivih informacij. Navsezadnje je odpust z delovnega mesta, katero bo kmalu za njo zapolnjeno z nekom, ki tega (upajmo) ne bo počel (kolikor sem slišal je kar naval na take službe v tej branži, imam tudi par prijateljev v svetu medicine (doktorji, sestre,...) in vem kaj vse je treba prestat za tako službo), lahko še najmanj kar se ji lahko zgodi. V njeno dobro in tudi tvoje, ki si sedaj nekako zlorabila njeno zaupanje, upam, da pristojni ali prizadeti starši ne bodo zadevi želeli priti do dna. Ne razumem pa kako ne moreš v svoji glavi dopustit možnosti, da vse uporabnice, ki so napisale svojo negativno izkušnjo, torej nina166, brigitaa, čipka, atteya, oka,... dejansko IMAJO slabe izkušnje s tem oddelkom. Torej se, po tvoje, lažejo? S kakšnim ciljem? Kako lahko garantiraš za ljudi, s katerimi nisi vsak dan? Navsezadnje ima lahko tudi tvoja najboljša prijateljica na oddelku kdaj slab dan in to pač vidi nekdo drug in si ustvari tako mnenje o njej. Še vedno se je povod za to mnenje zgodil in ti ne veš zanj. Tukaj pa ljudi sveto in vztrajno prepričuješ, da nimajo prav. Definicija foruma je, da si tu ljudje izmenjujejo mnenja. Ti, draga moja, nisi tu, da bi mnenje izmenjala, ampak si ga ostalim prišla vsilit. To nakazuje že izbira tvojega nickname-a (vseeno če si ga je izmislila tvoja hči, mož, prijateljica, ga je zalajal pes,..., TI pišeš pod tem psevdonimom in TI moraš za njim stat), dejstva da sodeluješ samo v tej temi, kot tudi vztrajno ponavljanje enih in istih stavkov/povedi, ter že rahlo nesramen ton do nekaterih tu. Glede kavic: zelo dvomim, skoraj si upam napisati, da ne verjamem, da predstojniki teh sester niso vedeli kje in kaj pijejo sestre med delavnikom. V tako majhnem mestecu kot je KC se take stvari zelo težko skrije. Edino sedaj je tako, da je zadeva nekje napisana javno in sedaj je treba ukrepati, da ne bodo slučajno (čeprav si ne predstavljam da bi za tako malenkost sploh se kak novinar tako trudil) predstojniku očitali da je to dovolil. Nekaj moraš vedet, dandanašnji so ljudje povezani kot še nikoli (kot je napisal eden mojih najljubših piscev, Douglas Adams v knjigi Štoparski vodnik po galaksiji, najhitrejša vesoljska ladja v celi galaksiji je imela pogon na slabe novice, ker nič ne potuje tako hitro kot slabe novice ), včasih je 3 dni trajalo da si izvedel za požar v sosednji vasi, dandanašnji bi lahko z web kamero v živo gledal plamene. In sedaj je tudi razne nepravilnosti, pa naj bodo še tako majhne, težje skriti. Kaj se bo dejansko zgodilo s to prepovedjo pa mislim da vsi vemo, podobno kot z raznimi kadilskimi zakoni, najprej se bo veliiiiko govorilo okol njega, čez 1 teden pa bo spet vse po starem. Tako da sem prepričan, da bo tudi tu enako. Pravtako sem prepričan, da se nihče nebi obregnil ob tiste kavice tam, če nebi bodlo v oči skupaj z ostalimi stvarmi, katere se očitno dogajajo. Seveda, da se to zgodi, je treba najprej nehat pisat o tem. Tale tema je bila jako kratka preden si se ti pojavila, pa tudi potem bi lahko vse povedala v enem postu, tako pa se ti sedaj zdi da moraš kontrirat vsem, ki so pisali drugače kot ti. Tudi nebi bila tako odmevna, če bi ostalo samo pri parih postih. Pa dobro, glede na to da si se začela ponavljat bi rekel da si povedala kar si imela, tako da res ne vidim smisla v nadaljevanju te teme, kaj šele v ponavljanju le-te. Zavedaj pa se, da bodo ljudje z izkušnjami, drugačnimi od tvojih, vedno obstajali, tako da se navadi da si ti lahko z nekom/nečim izredno zadovoljna, nekdo drug pa bo to osebo/stvar preklel do neba in nazaj. Brez zamere, ampak v torek me ne bo v KC, ker imam druge pomembnejše stvari za počet. Če predpostavim da je to res, kar si napisala o svoji hčeri in če ta res obstaja pa ji želim vse dobro in da se pozdravi, v kolikor je to sploh mogoče. Povej pa ji, da se ti zdi tako hitro obsojanje (24 ur) nekega oddelka, kot je to ona storila (baje) za Trbovlje, nepošteno, kot si to povedala nekaterim uporabnicam tu. Ne bodi dvolična in ne talaj pameti enim tako drugim drugače. LP, N PS: Aja, še nekaj, sem se pozanimal od kje Atteyi tvoj priimek in bi te rad v nečem popravil: razkrinkala te ni ona, ampak si se sama, zaradi svojega pomanjkljivega znanja funkcij foruma. Le-ta namreč dovoljuje dva načina bolj osebnega kontakta: Zasebno sporočilo, ter sporočilo, pri katerem se le-to posreduje željenemu uporabniku na njegov email. Ko pišeš katerokoli sporočilo je izgled zelo podoben, edino pri drugem načinu se zraven pošlje tudi email naslov pošiljatelja, kar pa nikjer med pisanjem ne napiše. Da boš vedela še za kdaj drugič.
|
|
|